Ρεάλ Μ. - Μαν. Γιουνάιτεντ 2-1

Ρεάλ Μ. - Μαν. Γιουνάιτεντ 2-1

bet365

Αφεντικό της Ευρώπης η Ρεάλ, επικράτησε 2-1 της Γιουνάιτεντ και κατέκτησε για 4η φορά το ευρωπαϊκό Super Cup. Εγραψε ιστορία η Βασίλισσα με 25 διεθνείς τίτλους!

Με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του Champions League, η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς τον Ρονάλντο στην αρχική της σύνθεση επικράτησε 2-1 της Γιουνάιτεντ στον τελικό του Super Cup στα Σκόπια. H Βασίλισσα ακολούθησε τα... χνάρια της Μίλαν με δυο διαδοχικές κατακτήσεις (1989,1990), ενώ έφτασε τους 25 διεθνείς τίτλους, μοναδική ομάδα στον πλανήτη που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο. Εξαιρετικοί Καζεμίρο, Ισκο, δυο δοκάρια η Ρεάλ, μοναδική ευκαιρία χαμένη από τον Ράσφορντ για την ισοφάριση. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Ζιντάν κατέκτησε το 4ο του Σούπερ Καπ, δυο ως παίκτης και δυο ως προπονητής. Οσο για τον Ζοσέ Μουρίνιο, δεν έχει κερδίσει ποτέ τη Ρεάλ σε επίσημο ματς, έχοντας τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία.


Με 4-3-3 ο Μουρίνιο, χωρίς Κριστιάνο η Ρεάλ
Ο Ζοσέ Μουρίνιο παρουσίασε τη Γιουνάιτεντ με 4-3-3 και τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα στην ενδεκάδα. Ο Ντε Χέα κάτω από τα δοκάρια, Βαλέντσια στα δεξιά, Νταρμιάν στα αριστερά και Σμόλινγκ, Λίντελοφ στο κέντρο της άμυνας. Πογκμπά, Ερέρα και Μάτιτς στα χαφ, Λουκάκου, Μκιταριάν, Λίνγκαρντ στην επίθεση. Στον αντίποδα, ο Ζιντάν κράτησε τον ανέτοιμο Κριστιάνο στον πάγκο. Νάβας στο τέρμα, Καρβαχάλ δεξιά, Μαρσέλο αριστερά, Ράμος, Βαράν στο κέντρο της άμυνας. Κρόος, Καζεμίρο και Μόντριτς στο κέντρο, Ισκο, Μπενζεμά και Μπέιλ στην επίθεση!

Η Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά, ο Μκιταριάν ήταν ορεξάτος κι έβαλε δύσκολα στην άμυνα των Μαδριλένων. Ωστόσο, η Ρεάλ έπειτα το τέταρτο ανέβασε ρυθμό και στο 16' έκανε την πρώτη μεγάλη φάση, όταν η κεφαλιά του Καζεμίρο βρήκε το δοκάρι. Η τριάδα της Γιουνάιτεντ στα χαφ αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα, ενώ η Ρεάλ πίεζε, έκλεβε εύκολα και κυκλοφορούσε ιδανικά. Στο 24ο λεπτό ήρθε το γκολ. Ο Καρβαχάλ έκανε την ωραία σέντρα, ο Καζεμίρο ήταν ελάχιστα πιο μπροστά, αλλά με ιδανική προβολή πέτυχε το 1-0. Η κατοχή για τη Ρεάλ έφτασε στο 65%, αντίθετα η Μάντσεστερ είχε τεράστιο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, με τον Πογκμπά να έχει άσχημες εμπνεύσεις. Η Ρεάλ στο 43' έκανε μια ευκαιρία, αλλά το σουτ του Μπενζεμά έδιωξε υπέροχα ο Ντε Χέα. Το α' μέρος ολοκληρώθηκε με τον Λουκάκου να έχει τις λιγότερες επαφές, αφού ήταν απομονωμένος στην επίθεση.

Ο Μουρίνιο έκανε την ομάδα του πιο επιθετική με την είσοδο του Ράσφορντ στη θέση του Λίνγκαρντ. Ωστόσο, δεν άλλαξαν πολλά και στο 48' η Ρεάλ έστειλε... απειλητικό μήνυμα, αλλά τη σουτάρα του Κρόος έβγαλε εντυπωσιακά ο Ντε Χέα. Οι Μαδριλένοι πίεζαν ψηλά και η Μάντσεστερ έκανε το εύκολο λάθος. Στο 49' ο Μκιταριάν έκανε τη γκάφα, ο Μαρσέλο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Σμόλινγκ έσωσε την εστία του. Το γκολ για τη Ρεάλ δεν άργησε να έρθει, Ισκο - Μπέιλ έκρυψαν τη μπάλα και ο Ισπανός με ιδανικό πλασέ πέτυχε 2-0.

Πάντως στην επόμενη φάση η Μάντσεστερ θα μπορούσε να απαντήσει, αλλά χάθηκε ευκαιρία... 200 εκατομμυρίων ευρώ! Ο Πογκμπά αμαρκάριστος δε μπόρεσε να νικήσει με κεφαλιά τον Νάβας, ενώ στην επαναφορά ο Λουκάκου... κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ! Στο 61' η Ρεάλ είχε ραντεβού με την ατυχία, ο Μπέιλ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο, ενώ ο Λίντελοφ με υπέροχη προβολή δεν άφησε τον Μπενζεμά να σκοράρει. Ο Ουαλός δε... σκότωσε τη Γιουνάιτεντ και στο επόμενο λεπτό ο Λουκάκου έβαλε την ομάδα του στο κόλπο. Σουτάρα ο Μάτιτς, έδιωξε ο Νάβας κι από κοντά ο Βέλγος πέτυχε το 2-1.

Ο Ζιντάν απέσυρε τους κουρασμένους Ισκο, Μπέιλ περνώντας στο ματς τους Λούκας, Ασένσιο. Η Μάντσεστερ πήρε μέτρα, πίεσε και στο 82' έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Ράσφορντ βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Νάβας έσωσε! Η τελευταία ευκαιρία ήταν για τη Ρεάλ, ο Λούκας έκανε... πάρτι στην άμυνα της αντιπάλου, αλλά ο Ασένσιο δε μπόρεσε να νικήσει τον Ντε Χέα. Στα αξιοσημείωτα, η αποθέωση για τον Κριστιάνο Ρονάλντο από τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ τη στιγμή της αλλαγής του στο 83'. Ο Πορτογάλος αγωνίστηκε ένα τέταρτο περίπου, δείχνοντας ακόμα ανέτοιμος.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Ισκο (75΄ Λούκας), Μπέιλ (74΄ Ασένσιο), Μπενζεμά (83΄ Ρονάλντο)
Μαν. Γ. (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Νταρμιάν, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Βαλένσια, Μάτιτς, Ερέρα (56΄ Φελαϊνί), Πογκμπά, Μχιταριάν, Λίνγκαρντ (46΄ Ράσφορντ), Λουκάκου

Реал Мадрид - Манчестер Юнайтед 2:1. Обзор матча. Суперкубок УЕФА. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα