Τα 17 βασικά σημεία των Βασάλο - Περέιρα για την διαιτησία! (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Τα 17 βασικά σημεία των Βασάλο - Περέιρα για την διαιτησία! (poll)

bet365

Το Gazzetta.gr παρακολούθησε την συνέντευξη Τύπου των Βασάλο και Περέιρα και καταγράφει 17 βασικά σημεία των τοποθετήσεων του επιτετραμμένου των FIFA / UEFA στην Ελλάδα και του νέου αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ. Μπείτε στο poll για διαιτησία και ψηφίστε.
Ο Μαλτέζος μπορεί να είπε και πράγματα που... ξένισαν λίγο, ωστόσο είναι πολύ καλά ενημερωμένος για το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό φαίνεται και στις συζητήσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα. Ο Βασάλο ξεκίνησε τις επισημάνσεις του με ένα βασικό σημείο. Να γίνει βιώσιμο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διαπίστωση εδώ: οι FIFA και UEFA θεωρούν πως το ποδόσφαιρό μας έχει... βαλτώσει. Γι' αυτό και η ποδοσφαιρική τρόϊκα θα υπάρχει ακόμα και για 2 χρόνια ακόμα και παρά την όποια νέα διοίκηση της ΕΠΟ αναδειχθεί!
Νο2: η FIFA θεωρεί πως καταστατικές αλλαγές όπως του να μην μπορούν μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να είναι στην διαιτησία είναι πολύ σημαντικές. Τρίτο σημείο από τον Βασάλο ότι ο Περέιρα είναι ο απόλυτος... άρχοντας της ΚΕΔ και πως η διαιτησία δεν θα πρέπει να επηρεάζεται αλλά ούτε και να δέχεται πιέσεις. Διαιτησία που δεν είναι ανεξάρτητη δεν είναι διαιτησία. Άρα μήπως η ΚΕΔ θα πρέπει να είναι λιγότερο... εξαρτημένη από την ΕΠΟ και ο Περέιρα να πάρει πάνω του όλο το κομμάτι πραγματικά;
Τέταρτο σημείο ο Περέιρα θα μένει εδώ με την οικογένειά του. Ο ίδιος παρουσιάστηκε απόλυτα συνειδητοποιημένος, δήλωσε 'διαβασμένος' και έτοιμος για πίνακες, ορισμούς αλλά και μία πιο διευρυμένη ΚΕΔ. Όλο αυτό μοιάζει με ένα πολυδάπανο πρότζεκτ που πρέπει να βγει. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται έναν ακόμα Χιου Ντάλας και αφού ο Πορτογάλος ξέρει το παρελθόν, έχει δει αγώνες και έχει μάθει πράγματα θα το έχει σίγουρα αυτό στα υπ' όψιν του.
Πέμπτο κομμάτι. Το ξέραμε αλλά επιβεβαιώθηκε. Οι FIFA / UEFA θεωρούν πως κακώς η Super League πληρώνει απευθείας τους διαιτητές. Επίσης κακώς οι διαιτητές μένουν απλήρωτοι τόσο καιρό, κάτι που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για πιο εύκολο επηρεασμό τους και διαφορετικού τύπου πίεση. Ακόμα στο... τραπέζι έπεσαν και οι εξής παράμετροι. Εάν δεν πληρωθούν εγκαίρως οι διαιτητές και δεν βρεθεί λύση για τα τηλεοπτικά θα υπάρξει πρόβλημα για την σέντρα της Λίγκας.
Έκτο ζήτημα. Οι FIFA / UEFA δείχνουν να μην φοβούνται τον όποιο κίνδυνο προσφυγών (σ.σ. Τζώρτζογλου ή Μητρόπουλος) για τα θέματα των εκλογών. Η παρότρυνση να πάνε ακόμα και στο CAS όσοι θέλουν βγάζει σιγουριά. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή θα έχουμε ξανά τα... περσινά;
Νο 7: Το VAR και οι επιπρόσθετοι διαιτητές. Για το VAR δεν είμαστε έτοιμοι ως Super League. Ο Βασάλο έφερε το παράδειγμα του γηπέδου του Ολυμπιακού. Στο Καραϊσκάκη θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Σε αρκετά άλλα γηπεδα όχι. Συνεπώς δεν έχουμε υποδομές, θέλουμε τεχνογνωσία και εκπαίδευση και θέλουμε και έμπρακτη στήριξη κράτους. Μέχρι στιγμές πάντως όσες συναντήσεις και εάν γίνονται δεν έχουν φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα... Οι FIFA / UEFA πάντως το VAR το θέλουν πολύ για την Ελλάδα. Όσο για τους επιπρόσθετους διαιτητές; Είναι πιο πιθανό να γίνει αυτό πράξη σε ματς εκτός από ημιτελικό και τελικό και ακόμα και ντέρμπι παρά το VAR φέτος... Για το VAR πάντως και για οποιαδήποτε άλλη έξτρα βοήθεια ο Περέιρα ήταν άκρως θετικός.
Όγδοο ζητούμενο. Ξένοι διαιτητές. Ο Περέιρα έδειξε αρνητικός. Θεωρεί πως ο Έλληνας ρέφερι μπορεί να ανταποκριθεί και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αφήνοντας πίσω του τις κακές διαιτησίες του παρελθόντος.
Νο9: Στήριξη προς το παρόν τουλάχιστον και δημόσια σε Κουκουλάκη και Τριτσώνη που θεωρείται πως δούλεψαν σε δύσκολες συνθήκες. Πρόθεση για πιο διευρυμένη ΚΕΔ. Δηλαδή να έχει πιο πολλά μέλη.
Νο10: Οι αξιωματούχοι των FIFA / UEFA σχετικά με τις όποιες... σκιές στο ποδόσφαιρό μας τοποθετούνται για θεωρίες συνωμοσίας. Εάν έχουν κάτι πιο χειροπιαστό θα φανεί στην πορεία.
Στο Νο11 οι νέοι πίνακες διαιτησίας. Θα βγουν μέχρι 10 Αυγούστου και στο σεμινάριο στις 16 - 18 θα είναι μόνο οι διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές των πινάκων αυτών. Νο12 το σκέλος της Γ' Εθνικής: 21 - 26 Αυγούστου τα τεστ των διαιτητών για εκεί για να βγουν μετά οι λίστες.
Στο Νο13 οι FIFA / UEFA και ο Περέιρα θεωρούν πως από το κομμάτι της διαιτησίας και τα οικονομικά θέματα πηγάζουν πολλά προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουν διαφάνεια σε όλα, ακόμα και στις δοσοληψίες και μισθοδοσίες (σ.σ. γι' αυτό και ζητούν να γίνονται μέσω τραπέζης και όχι cash), ήρεμο και καλό περιβάλλον και προσπάθεια για συμπόρευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Νο14: Ο Περέιρα για διαιτητές που είτε ήταν παραγκωνισμένοι είτε για άλλους λόγους δεν έπαιζαν θα χρησιμοποιήσει το ένστικτο και την εμπειρία του. Εμφανίστηκε σε αρκετά σημεία των τοποθετήσεών του βέβαιος ότι οι Έλληνες διαιτητές φέτος θα είναι καλύτεροι.
Νο15: Δεν θα επιτραπεί καμία παραβατικότητα από μεριάς διαιτητών έξω από το γήπεδο. Οι FIFA / UEFA και ο Περέιρα έδειξαν πως θα είναι πολύ αυστηροί ως προς αυτό το θέμα.
Νο16: Ο νέος κανονισμός διαιτησίας είναι έτοιμος αλλά... κολλάει σε οικονομικό ζήτημα που εμπλέκεται και η ΕΠΟ και η επόμενη διοίκηση που θα βγει αλλά και η Super League.
Νο17: Καμία πρόθεση για... κρυφτούλι. Βασάλο και Περέιρα ξεκαθάρισαν ότι θα απαντούν σε όλα και ότι δεν θα φοβηθούν να βγουν μπροστά ή να δώσουν λύσεις ακόμα και στα πιο δύσκολα προβλήματα.
Πιο κάτω μπορείτε να καταθέσετε την άποψή σας στο poll του Gazzetta.gr:
 

Τελευταία Νέα