Mπριζ: Το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ

Gazzetta team
Mπριζ: Το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ

bet365

Δύσκολη κλήρωση για την ΑΕΚ που θα κοντραριστεί για μια θέση στους ομίλους του Europa League με την βελγική, Κλαμπ Μπριζ.

Η κληρωτίδα έκανε τη χάρη στην ΑΕΚ και δεν έβγαλε αντίπαλο τη νέα Μίλαν, όμως και πάλι το έργο της για είσοδο στα group της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης είναι δύσκολο. Αντίπαλος της Ενωσης είναι η ιστορική, Κλαμπ Μπριζ, η οποία μπορεί να μην κατάφερε πέρυσι να κρατήσει τον τίτλο της στο Βέλγιο, χάνοντάς τον από την Αντερλεχτ, όμως παραμένει ισχυρή και μετά την αλλαγή προπονητή. Η Μπριζ ενισχύθηκε μεταγραφικά με τους μέσους Νακάμπα (Φιτέσε), Βάνλερμπεργκε (Μαλίν) και τον επιθετικό Περμπέ (Γάνδη), όμως στην άμυνα έχει προβλήματα, κάτι που φάνηκε και από τα πέντε γκολ που δέχθηκε σε δύο ματς από την Μπασακσεχίρ, από την οποία αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό του Champions League. Με νέα ομάδα, νέο τεχνικό επιτελείο, η Μπριζ, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα, χρειάζεται χρόνο για να μονταριστεί και όπως λένε οι άνθρωποί της είναι λογικό να έχει σκαμπανεβάσματα σε αυτό το σημείο της σεζόν. Το πρώτο παιχνίδι είναι στις 17 Αυγούστου στο Βέλγιο και ο επαναληπτικός στην Αθήνα στις 24 του μήνα.

ΙΔΡΥΣΗ: Νοέμβριος 1891
SITE: www.clubbrugge.be
ΕΔΡΑ: Jan Breydel Stadium
ΤΙΤΛΟΙ: 14 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα, 14 super cup, μία φορά φιναλίστ του Κυπέλλου πρωταθλητριών (1978), μία φορά φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA (1976)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, είχε γίνει γνωστό ότι ο Βέλγος τεχνικός, Μισέλ Πρεντόμ, θα αποχωρήσει από το club και τη θέση του πήρε ο Ιβάν Λέκο, που είχε δείξει καλά πράγματα από τη θητεία του στην Σεντ Τρούιντεν, την οποία οδήγησε στην παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Η επίσκεψη στην Ελλάδα θα είναι μια επιστροφή για τον 38χρονο προπονητή ο οποίος δούλεψε στη χώρα μας τη σεζόν 2015-16 στον ΠΑΟΚ, σαν assistant coach του Ιγκόρ Τούντορ. Ο Λέκο, είναι λάτρης του 3-5-2, όπως ήταν και ο Τούντορ, σύστημα το οποίο μπορεί να βρει ξανά απέναντί της η ΑΕΚ, καθώς έτσι παρατάχθηκε στα playoffs του Champions League και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

ΑΣΤΕΡΙ: Ο Κολομβιανός εξτρέμ, Κάρλος Ισκέρδο, είναι ο star-player της Μπριζ. Ο 25χρονος βρίσκεται στο club από το 2014, όταν και αποκτήθηκε από την Ονσε Κάλδας της πατρίδας του και μετρά από τότε 34 γκολ σε 84 αναμετρήσεις. Ο ύψους 1.71 άσος είχε εξαιρετική χρονιά πέρυσι καθώς σε 34 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε 16 γκολ και έδωσε 3 ασίστ. Σταθερή αξία ο 28χρονος διεθνής Βέλγος επιθετικός, Γέλε Βόσεν, με επίσης 16 γκολ πέρυσι.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ: Η Μπριζ, όπως και η ΑΕΚ, θα προσπαθήσει να μπει στους ομίλους του Europa League ύστερα από αποκλεισμό από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι Βέλγοι προδόθηκαν από την άμυνά τους και μετά το εντός έδρας 3-3 με την Μπασακσεχίρ, ηττήθηκαν 2-0 στην Τουρκία και υποχώρησαν στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα