Δουλειά-χαφ-Βιεϊρίνια και πάλι… δουλειά

Δουλειά-χαφ-Βιεϊρίνια και πάλι… δουλειά

Δουλειά-χαφ-Βιεϊρίνια και πάλι… δουλειά

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τον χθεσινό αγώνα του ΠΑΟΚ και τι χρειάζεται η ομάδα του Στανόγεβιτς τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Ο ΠΑΟΚ έκανε το αυτονόητο και πέρασε στα πλέι οφ του Europa League, εκεί όπου βρίσκεται μόνιμα τα τελευταία χρόνια. Το μεσημέρι στην κλήρωση θα είναι και πάλι στους ισχυρούς . Αυτό θα έλειπε, να μην είναι ισχυρός ο ΠΑΟΚ σε αυτή τη φάση της συγκεκριμένης διοργάνωσης…
Ναι, ήταν ελαφρώς καλύτερος χθες ο ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτό που παρουσίασε στο Κίεβο. Όχι φοβερά πράγματα, αλλά βρήκε τον τρόπο να φθάσει εύκολα σε μερικές μεγάλες φάσεις, χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα στην άμυνα. Αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό του αγώνα και πρέπει να σημειώσουμε ότι ο ΠΑΟΚ δέχθηκε περισσότερες τελικές από τους αντιπάλους, οι οποίοι όμως λόγω έλλειψης ποιότητας έφθαναν εκτός περιοχής και ουσιαστικά… πετούσαν την μπάλα όσο πιο κοντά στην εστία του Ρέι μπορούσαν… Δεν πάτησαν περιοχή οι Ουκρανοί, παρά το ότι εμφανίστηκαν και πάλι οργανωμένοι και πρέσαραν καλά τον ΠΑΟΚ.
Πάμε στην ομάδα του Στανόγεβιτς. Τα κύρια σημεία του αγώνα που έφεραν και τη νίκη-πρόκριση, ήταν:
1) Η ποιότητα παικτών που πραγματικά έκαναν τη διαφορά. Σε αυτό το ματς ο Μακ, ο Κάμπος, μερικές εμπνεύσεις του Μπίσεσβαρ και το σουτ του Τσίμιροτ ήταν πολύ κομβικά. (Είχε δίκιο ο Ουκρανός προπονητής που μίλησε για διαφορά κλάσης).
2) Μερικά καλά διαστήματα του ΠΑΟΚ, κυρίως από 35΄ έως το 65΄. Εκεί ο ΠΑΟΚ ήταν σχετικά καλός, αν και πρόκειται για ένα διάστημα όπου ο αντίπαλος πήρε ρίσκο και ο Δικέφαλος του Βορρά βρήκε γήπεδο να τρέξει.
3) Παρά το ότι οι κυπελλούχοι Ελλάδας σε σημαντικά διαστήματα δυσκολεύτηκαν στο κέντρο, αν ο Πρίγιοβιτς ήταν καλά το σκορ θα ήταν 4-0, ενώ αν δύο-τρεις φορές η τελική πάσα δεν ήταν τόσο δυνατή ή επιπόλαια, το σκορ θα ήταν διπλάσιο.
Σε κάθε περίπτωση και σε αυτό το ματς επιβεβαιώθηκε ότι:
- Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται στο κέντρο
- Παρά το ότι πρόκειται για το ίδιο ρόστερ, υπάρχουν στιγμές με φανερή έλλειψη συνοχής, χωρίς κίνηση όταν δεν έχουν μπάλα, χωρίς τρίτη-τέταρτη σωστή μπαλιά από το κέντρο και προς την επίθεση.
- Η ποιότητα της ομάδας είναι αρκετά μεγάλη και της λείπουν μερικά χαρακτηριστικά.
- Ο Μακ είναι μεταγραφάρα.
- Ο Ρέι πείθει όλο και περισσότερο.
- Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πολλή δουλειά κατά τις επόμενες 14 μέρες, γιατί είναι υποχρεωμένος να παρουσιαστεί καλύτερος στα επόμενα ματς.
Επί της ουσίας πέρασε ένα δύσκολο διάστημα για την ομάδα του Στανόγεβιτς, ο οποίος πρέπει να μελετήσει σοβαρά τις αδυναμίες του συνόλου που δημιουργεί.Γιατί εδώ είναι πολύ φανερό ότι υπάρχουν σοβαρές αδυναμίες στην ομαδική λειτουργία.
Nαι, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μεταγραφές ΕΙΔΙΚΑ στα χαφ. Εκεί πρέπει να δοθεί τρομερό βάρος, για την απόκτηση ενός (ή μάλλον δύο παικτών) που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα και ανασταλτικά με τον όγκο και το δυνατό παιχνίδι τους, αλλά και δημιουργικά με… ότι προσφέρει ο Τσίμιροτ συν γκολ-ασίστ.
Αλλά… Ακόμη και αυτό το ρόστερ με τις αδυναμίες στα χαφ (και στα στόπερ που δυσκολεύονται πάρα πολύ να προωθήσουν σωστά το παιχνίδι) μπορεί και πρέπει να παίξει καλύτερα. Εξάλλου το έχουμε δεν να το κάνει πέρυσι και τώρα έχει τον Μακ που ήδη ανεβάσει την ομάδα ένα επίπεδο.
Αν έρθει και ο Βιεϊρίνια, τότε… πραγματικά στην επίθεση δεν θα υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν την πληρότητα και την ποιότητα του ΠΑΟΚ. Από σήμερα ξεκινάει η κρίσιμη αυτή προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ θέλει πάρα πολύ. Ο Πορτογάλος φαίνεται ότι το έχει πάρει απόφαση. Τι μπορεί να σταματήσει αυτή την πολύ-πολύ μεγάλη μεταγραφή;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.