Το αποτέλεσμα κι η κλήρωση που θέλει ο Χάσι!

Το αποτέλεσμα κι η κλήρωση που θέλει ο Χάσι!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δύο πράγματα για την αποψινή αποστολή του Ολυμπιακού, αλλά και την συνέχεια!

Δεν το έχω σαν πληροφορία, αλλά είμαι βέβαιος, για το τι θέλει ο Χάσι ενόψει της κλήρωσης μεθαύριο των πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ!

Πολύ απλά, θέλει τον Ολυμπιακό να είναι φιλοξενούμενος στο πρώτο παιχνίδι! Διότι, τέσσερις σερί φορές, τρεις πέρσι με τη Λέγκια και μία φέτος με τον Ολυμπιακό, είχε τέτοια κλήρωση σε καλοκαιρινά προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και στο πρώτο ματς έκανε κατά σειρά μία ισοπαλία και τρία διπλά! Άρα, αφού του «πάει» το πρώτο ματς εκτός έδρας, η επιθυμία του θα είναι και πάλι να συνεχίσει έτσι…

Βέβαια, πριν την κλήρωση αυτή, ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει κάτι άλλο, να περάσει απόψε την Παρτίζαν! Να μην πάθει δηλαδή καμία πλάκα από τους Σέρβους. Και θα το προχώραγα λίγο περισσότερο: ο Χάσι θέλει πολύ τη νίκη απόψε. Αφενός μεν για να διατηρήσει η ομάδα του την πολύ καλή της ψυχολογία μετά το 3-1 στο Βελιγράδι (γιατί άλλο να περάσει με δεύτερη νίκη κι άλλο να περάσει έχοντας φέρει ισοπαλία η, έχοντας χάσει εντός έδρας), αφετέρου δε και για την πάρτη του!

Virtual Sports, με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα (21+)!

Βλέπετε, ο Χάσι πέρσι με τη Λέγκια ενώ στο πρώτο ματς, το εκτός έδρας, έκανε διπλό ( 1-0 στην Σλοβακία με την Τρέντσιν, 2-0 στο ΕΪΡΕ την Ντάνταλκ), στη ρεβάνς δεν μπορούσε ποτέ να ζευγαρώσει τις νίκες (0-0 κι 1-1 αντίστοιχα, με το γκολ της ισοφάρισης των Πολωνών στο 90’!). Και γενικά στην καριέρα του, στην Ευρώπη δεν κέρδισε ποτέ και στα δύο παιχνίδια τον αντίπαλο του στις 12 συνολικά φορές που δοκίμασε (με εξαίρεση τα ματς της Άντερλεχτ με τον…Ολυμπιακό, από τον οποίο όμως έχανε στο Καραϊσκάκη στο 90λεπτο και νίκησε στην παράταση). Τώρα, με την Παρτίζαν, είναι η 13η φορά και σίγουρα ο Χάσι φιλοδοξεί να είναι κι η τυχερή του και για πρώτη φορά να κερδίσει και τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια…

Κι εδώ προσέξτε μία ιδιαιτερότητα: κι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που επίσης δεν είναι εύκολη στο να κερδίσει δύο φορές τον ίδιο αντίπαλο στην Ευρώπη…Να υπενθυμίσω ότι μόλις πέρσι είχε κάνει διπλά στην Πορτογαλία και στην Ελβετία, αλλά στο Καραϊσκάκη έχασε 0-1 στο 90λεπτο από την Αρούκα κι έφερε 1-1 με τη Γιάνγκ Μπόϊς…Πρόπερσι είχε κάνει διπλό στο Λονδίνο κι έχασε εδώ 0-3 από την Άρσεναλ…Κι όχι πολύ παλιά είχε κάνει διπλό στη Μέταλιστ και εδώ είχε χάσει κι αποκλείστηκε…

Κατά την γνώμη μου, και μακάρι να λαθέψω, το αποψινό ματς θα είναι ντέρμπι, όπως ήταν και στο Βελιγράδι-γιατί ντέρμπι ήταν, με το σκορ στο 1-2 ως το 91’…Αν θέλουμε να κάνουμε μία ψύχραιμη και σωστή ανάλυση εκείνου του ματς, πρέπει να συνοψίσουμε ως εξής: ο Ολυμπιακός δίκαια προηγήθηκε, κάνοντας δύο ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο. Όμως, στο ημίχρονο, που τέλειωσε 1-1, αν μία ομάδα έπρεπε να κερδίζει 2-1 αυτή ήταν η Παρτίζαν, που μετά την ισοφάριση της ναι μεν δεν έκανε καμία φοβερή ευκαιρία, αλλά πλησίασε πέντε φορές στην καλή φάση. Στο δε β΄ ημίχρονο θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ κι ο Ολυμπιακός (Σεμπά) κι η Παρτίζαν (Λεονάρντο), έχοντας κλασικές ευκαιρίες. Τελικά έκανε το 1-2 ο Ολυμπιακός, αλλά θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε 2-2 η Παρτίζαν στο 73’ με την κεφαλιά ελάχιστα άουτ. Για να φτάσουμε στο 91’ στο τελικό 1-3.

Αυτή η εικόνα του ματς, εμένα μου προϊδεάζει ντέρμπι και για απόψε. Και θεωρώ ότι ακριβώς έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, εάν δεν θέλει να πάθει καμία μεγάλη νίλα. Κι αν θέλει να κάνει και δεύτερη νίκη επί των Σέρβων…

Τελευταίο, αλλά όχι ασήμαντο: η εξέδρα πρέπει να είναι κλασική…γαύρικη, δηλαδή καυτή, αλλά όχι ρεβανσιστική, επειδή έκαναν όσα έκαναν οι Σέρβοι στο Βελιγράδι. Θα είναι κρίμα ο Ολυμπιακός να προκριθεί και στην επόμενη φάση να παίξει χωρίς κόσμο η, με μία θύρα του άδεια. Γιατί μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η ΟΥΕΦΑ θα είναι αμείλικτη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.