Εδώ θα παίξει η ΑΕΚ (pics & vid)

Νίκος Μαρούδας
Εδώ θα παίξει η ΑΕΚ (pics & vid)

bet365

Στην εντυπωσιακή ΒΕΜΠ Αρένα, θα προσπαθήσει η ΑΕΚ να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να προκριθεί στα play off του Champions League, το βράδυ της Τετάρτης.

Σε ένα αρκετά εντυπωσιακό γήπεδο θα αγωνιστεί την Τετάρτη η ΑΕΚ με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πρόκειται για την ΒΕΜΠ Αρένα, η οποία χωράει 30.000 κόσμο και έχει κατασκευαστεί σε έκταση που παραχώρησε το Υπουργείο Άμυνας, το οποίο είχε την διοίκηση του συλλόγου στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης.

Η κατασκευή του σταδίου ξεκίνησε το 2007 στη θέση του παλιού σταδίου της ΤΣΣΚΑ και διήρκησε 9 χρόνια. Αυτό, διότι η γραφειοκρατία δεν αποτελεί μόνο ελληνικό πρόβλημα και οι εργασίες χρειάστηκε να διακοπούν συνολικά τρεις φορές.

Το τελικό κόστος ανήλθε στα 350 εκατ. δολάρια, η χωρητικότητα όπως προείπαμε, αγγίζει τους 30.000 θεατές, ενώ τα εγκαίνια έγιναν τον Αύγουστο του 2016. Ο πρόεδρος του συλλόγου Γκινέρ αποκάλυψε ότι υπάρχει και δεύτερη φάση κατασκευής, η οποία περιλαμβάνει την οροφή, που θα κλείνει, ώστε να προστατεύει τον αγωνιστικό χώρο από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες της Ρωσίας τον χειμώνα και θα ολοκληρωθεί μόλις βρεθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση, που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 εκατ. δολάρια.

Στο πρότζεκτ του σταδίου περιλαμβάνονται εκθεσιακό κέντρο και ξενοδοχείο (είναι ο εντυπωσιακός πύργος που διακρίνεται στις φωτογραφίες). Τον Απρίλιο του 2012 η κρατική (πρόεδρος του ΔΣ είναι ο πρωθυπουργός Μεντβέντεβ) τράπεζα ΒΕΜΠ (ВЭБ – Внешэкономбанк), προσφέροντας δάνειο δεκαετούς περιόδου αποπληρωμής, αγόρασε τα δικαιώματα ονομασίας, μία συμφωνία που επικυρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 (αρχικά η ονομασία του σταδίου ήταν ΤΣΣΚΑ Αρένα). Το στάδιο, πάντως, μέχρι τώρα γεμίζει μόνο στα μεγάλα ματς και αναμένουμε να δούμε πως θα είναι κόντρα στην ΑΕΚ, δεδομένου και του 0-2 στο ΟΑΚΑ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα