Μετά από Σάμαρη, Μαζουάκου, Φορτούνη και Ρέτσο, αυτός!

Μετά από Σάμαρη, Μαζουάκου, Φορτούνη και Ρέτσο, αυτός!

Μετά από Σάμαρη, Μαζουάκου, Φορτούνη και Ρέτσο, αυτός!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τις προτιμήσεις του Χάσι και σχολιάζει.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Μπάγερν – Λίβερπουλ (21+).* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

Από την ημέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό ο Χάσι η ομάδα έχει δώσει οκτώ παιχνίδια, τα εφτά φιλικά σε Αυστρία, Βέλγιο-Ολλανδία κι Ελλάδα και το μοναδικό επίσημο, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποιοι είναι οι βασικότεροι παίκτες του; Αυτοί στους οποίους έχει δώσει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής;

Κατ΄ αρχάς, να διευκρινίσω ότι στο ένα φιλικό, με την ΑΖ Άλκμααρ, στην αρχική ενδεκάδα δεν ξεκίνησε κανείς από τους θεωρούμενους βασικούς στα πλάνα του Χάσι, άρα ουσιαστικά μιλάμε για εφτά παιχνίδια, στα οποία μπορεί να γίνει μία ανάλυση. Και στα εφτά λοιπόν βασικός ήταν ο Ρομάο! Από εκεί που επί Μιλιβόγεβιτς είχε δύο ματς σε έξι μήνες (!), ο Γαλλοαφρικάνος τώρα έχει γίνει ο μονιμότερος στην ενδεκάδα, αλλά και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο παιχνίδι με την Παρτίζαν, δίνοντας λύσεις και στην καρδιά της μεσαίας γραμμής και στην καρδιά της άμυνας.

Αμέσως μετά τον Ρομάο είναι τρεις παίκτες, ο Καπίνο, ο Μάριν και, η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη, ο Κούτρης, με έξι παιχνίδια βασικοί. Δηλαδή, έμειναν εκτός ενδεκάδας ουσιαστικά μόνο μία φορά ο καθένας: ο Καπίνο στο πρώτο φιλικό, που έλειπαν οι διεθνείς, ο Μάριν επίσης στο πρώτο φιλικό, όταν και μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο κι ο Κούτρης στο φιλικό με τον Πανιώνιο, όταν και μπήκε αλλαγή στο 60’.

Άλλη σχετική παρατήρηση; Υπάρχουν τρεις ακόμη παίκτες, τους οποίους όταν είχε στη διάθεση του, τους έβαλε πάντα βασικούς-απλά δεν τους είχε σε όλα τα ματς για διάφορους λόγους (τραυματισμούς κ.α): τόσο τον Φορτούνη (πέντε φορές ενδεκαδάτος), όσο και τον Ρέτσο (δύο-τρεις φορές) με τον Μποτία (τρεις φορές). Βγάζοντας έξω τον Μποτία, που είναι τραυματίας εδώ και κάμποσο καιρό πλέον, βγαίνει εύκολα ο κορμός της ενδεκάδας του Χάσι με έξι παίκτες: Καπίνο, Ρέτσος, Κούτρης, Ρομάο, Φορτούνης, Μάριν. Και να προσέξουμε ότι οι τέσσερις είναι Έλληνες.

Λίγο να επανέλθω στον Λεονάρντο Κούτρη, που φαίνεται ότι φέτος παίρνει με το σπαθί του αυτός τον τίτλο της «έκπληξης» της προετοιμασίας. Όπως ήταν πέρσι οι Ρέτσος-Ανδρούτσος-Μανθάτης, πρόπερσι ο Φορτούνης, ένα χρόνο πιο πριν οι Ομάρ-Μαζουάκου, ακόμη πιο πίσω ο Σάμαρης κ.α.

Το παιδί στο Βελιγράδι έκανε ένα παιχνίδι σχεδόν άψογο αμυντικά (δεν ήταν ευθύνη του που ο Σεμπά στο πρώτο κομμάτι του ματς δεν τον κάλυπτε), με πνεύμα μεγάλου μαχητή και μία φορά πέρασε και καλή σέντρα στον Μπεν, που όμως αστόχησε στην κεφαλιά του. Κάποιες λεπτομέρειες χρειάζεται να προσέξει, π.χ. σε μία φάση έμεινε πίσω στο οφσάϊντ σε σχέση με τα στόπερ.

Τι μου έκανε πιο μεγάλη εντύπωση; Θα σας φανεί περίεργο, αλλά αναφέρομαι στην στιγμή που οι παίκτες του Ολυμπιακού πριν το ματς είχαν μαζευτεί για τον λεγόμενο «όρκο» εκεί κοντά στη σέντρα. Ο τηλεοπτικός φακός έπιασε δύο παίκτες να μιλάνε στους συμπαίκτες τους: τον Καπίνο και τον…Λεονάρντο! Στο πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού ένα παιδί 23 ετών, που ήρθε από τον ΠΑΣ, φαινόταν από τη…σέντρα, ότι γυάλιζε το μάτι του.

Μακάρι να συνεχίσει έτσι!

Ασχετο: Επειδή πολλά λέγονται για ομάδες που θα έρθουν αύριο στο Καραϊσκάκη, αυτές που έχουν ζητήσει επίσημη διαπίστευση είναι τρεις, Τότεναμ, Φρανκφούρτη και Τράμπζονσπορ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.