Μεταγραφές. Όσο πιο πολλές, τόσο πιο καλά!

Μεταγραφές. Όσο πιο πολλές, τόσο πιο καλά!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με το ξεκίνημα των ομάδων μας στα Κύπελλα Ευρώπης.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Φορτούνα Ντ. – Μπραουνσβάιγκ (21+). * Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

Μπορεί να είναι και συγκυριακό, αλλά μπορούμε να την κάνουμε την παρατήρηση από τα πρώτα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε σχέση με τους καινούργιους παίκτες που χρησιμοποίησαν. Διότι, αν και λίγο…αντιποδοσφαιρικό, με όσο πιο πολλές μεταγραφές έπαιξε κάθε ομάδα, τόσο καλύτερα πήγε!

Ο Ολυμπιακός είχε στην ενδεκάδα πέντε νέα πρόσωπα (Κούτρης, Σιώπης, Οτζίτζα, Μπεν, Καρσελά) κι αλλαγή ένα έκτο (Εμενίκε). Και κέρδισε εντυπωσιακά 3-1 μέσα στο Βελιγράδι την Παρτίζαν.

Ο Παναθηναϊκός είχε στην ενδεκάδα δύο νέα πρόσωπα (Άλτμαν, Κολοβέτσιο) κι αλλαγές άλλα δύο (Λουτσιάνο, Καμπέθας). Και κέρδισε 1-0 στη Λεωφόρο την Γκαμπάλα με μία πειστική εμφάνιση.

Ο Πανιώνιος είχε στην ενδεκάδα τρία νέα πρόσωπα (Κότνικ, Σαραμαντά, Μπανανά) κι αλλαγή ένα τέταρτο (Παπαγωργίου). Έχασε στο Ισραήλ 0-1 από τη Μακάμπι, αλλά δικαιούνταν αν μη τι άλλο την ισοπαλία.

Αντίθετα…

Η ΑΕΚ είχε στην ενδεκάδα ένα νέο πρόσωπο (Λιβάγια) κι αλλαγή ένα δεύτερο (Κλωναρίδη). Έχασε μέσα στο ΟΑΚΑ 0-2 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, χωρίς να είναι ανταγωνιστική.

Ο ΠΑΟΚ είχε στην ενδεκάδα ουσιαστικά ένα νέο πρόσωπο (Ρέϊ), καθώς ο Μακ απλά επέστρεψε. Έφερε 1-1 στο Κίεβο με την Ολίμπικ Ντόνετσκ, με εμφάνιση που μάλλον προβλημάτισε.

Να είναι σύμπτωση ότι πιο καλά πήγαν οι ομάδες, που έπαιξαν με φρέσκα νέα πρόσωπα; Ας περιμένουμε και τη συνέχεια να το δούμε.

Κάποιες άλλες παρατηρήσεις που μπορούμε να κάνουμε:

Ο Ολυμπιακός έβαλε τρία γκολ κι οι άλλες τέσσερις ομάδες μαζί μόλις δύο (το ένα με πέναλτι).

Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα που κράτησε το μηδέν. Οι υπόλοιποι έφαγαν από ένα γκολ κι η ΑΕΚ δύο.

Από τα πέντε γκολ, τα τέσσερα ήταν από σέντερ φορ (δύο ο Μπεν κι από ένα οι Εμενίκε, Μόλινς). Ξένος (Ενρίκε) σημείωσε και το άλλο γκολ.

Ξένοι κι οι περισσότεροι αρχηγοί (Ρομάο, Ζέκα, Κρέσπο)-μάλιστα οι δύο είναι μόλις στο ξεκίνημα της δεύτερης σεζόν τους στην Ελλάδα.

Τέλος, πολύ καλή η εικόνα των δύο πιο νεαρών παικτών που χρησιμοποιήθηκαν από τις ομάδες μας, του 19χρονου Ρέτσου και του 20χρονου Χατζηγιοβάννη. Αντίθετα, στον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε στην ενδεκάδα παίκτης κάτω από 26 ετών!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.