Ο Αυστριακός που λάτρεψε τον ΠΑΟΚ από το YouTube!

Ο Αυστριακός που λάτρεψε τον ΠΑΟΚ από το YouTube!

Ο Αυστριακός που λάτρεψε τον ΠΑΟΚ από το YouTube!

bet365

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ «γεννάει» οπαδούς και καλύτερη απόδειξη από τον Αυστριακό Σεμπάστιαν Λέιμχοφερ, που βρέθηκε για χάρη του στο Κίεβο, πιστέψτε μας ότι δεν υπάρχει…

Η εμφάνιση του, με την ασπρόμαυρη φανέλα, στο «Βαλερί Λομπανόφσκι» μας κίνησε την περιέργεια. Ένα ξανθό ψηλό παλικάρι, που δεν μιλούσε ελληνικά, έβλεπε δίχως να ενοχλεί την τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ πριν από τον αγώνα με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ.

Στο Κίεβο είχε φτάσει, μαζί με τον πατέρα του, με τραίνο, το τριήμερο ήταν αφιερωμένο αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ και σχεδίαζαν να επιστρέψουν αεροπορικώς στην πατρίδα τους την άλλη μέρα. Αυτό θα πει αγάπη…

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Μποταφόγκο – Σάο Πάολο (21+). * Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

Τον ξανασυναντήσαμε και την επομένη πάλι στις κερκίδες του γηπέδου. Ο πατέρας του, που τον συνόδευε, είχε πάρει το κινητό και τον φωτογράφιζε, ενώ ο ίδιος είχε ανοίξει μια αυτοσχέδια μικρή σημαία, που ζωγράφισε και έγραφε περιμετρικά του δικέφαλου αετού: PAOK Fans – Amstetten. Πρώτη φορά βλέπαμε και ακούγαμε για την συγκεκριμένη πόλη, που είναι αλήθεια, ότι δεν ξέραμε ούτε που πέφτει, ούτε ότι ο ΠΑΟΚ έχει και εκεί οπαδούς!

Για να ακριβολογούμε, ένας είναι, αλλά κι αυτό από μόνο του, έχει τη δική του αξία. Και για να μη μείνουμε με την απορία, τον πλησιάσαμε και ρωτήσαμε από που κρατά η σκούφια του. Στο άκουσμα «Amstetten», η απορία μας δε λύθηκε, αλλά γρήγορα ο Σεμπάστιαν άρχισε να ξετυλίγει την ιστορία του. Για το πως έγινε φανατικός φίλαθλος του ΠΑΟΚ. Κι όταν λέμε φίλαθλος το εννοούμε. Να φανταστείτε, ότι δεν ήθελε να πάει στο πέταλο, όπου ήταν οι φίλοι του «Δικεφάλου» από την Ελλάδα, γιατί το εισιτήριο του ήταν για την συγκεκριμένη θέση του γηπέδου!

Ο Σεμπάστιαν γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο Αμστέτεν. Μια μικρή πόλη στο νοτιοδυτικό κομμάτι της Κάτω Αυστρίας, μόλις 23.000 κατοίκων, με γυναίκα δήμαρχο, όπου μέσα σε 20 λεπτά μπορείς με το αυτοκίνητο ή το τρένο, να φτάσεις μέχρι τα βουνά των Άλπεων, σε μια περιοχή που εκτείνεται μέχρι το Δούναβη, ενώ πολύ κοντά υπάρχουν πίστες για σκι (είτε στο Χόχκλαρ, είτε στο Φόρστεραλμ) και για cross-country.

Λατρεύει το ποδόσφαιρο, παίζει ως μέσος στην SC Union Ardagger, ενώ στις ελεύθερες ώρες του ασχολείται με τον ΠΑΟΚ! Πώς κόλλησε το μικρόβιο; «Από το YouTube» ήταν η απάντησή του. «Κάθισα και έβλεπα εκατοντάδες βίντεο με κερκίδες από την Τούμπα και αποφάσισα ότι αυτή η ομάδα και αυτός ο κόσμος μου αρέσει». Καμία ομάδα, είτε της Αυστρίας, είτε της Γερμανίας, δεν τον συγκίνησε και δεν το επηρέασε τόσο πολύ, όσο ο ΠΑΟΚ.

Κάπως έτσι, πριν από πέντε χρόνια, ο νεαρός Αυστριακός άρχισε να παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ. Μια φορά βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, φορτώθηκε με δεκάδες ασπρόμαυρα ρούχα, με τα οποία ντύνεται κάθε φορά που βρίσκει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά έναν αγώνα του ΠΑΟΚ. Είχε βρεθεί το 2015 στη Σλοβακία, για τον αγώνα με την Σπάρτακ Τρνάβα, ταξίδεψε στην Κοπεγχάγη για το ματς με την Μπρόντμπι και πέρσι ήταν παρών στο Αμστερνταμ για τον αγώνα με τον Άγιαξ και στη Φλωρεντία στο μεγάλο «διπλό» του «Δικεφάλου» με τη Φιορεντίνα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα