Βασιλόπουλος: «Καμία αίτηση αναστολής της άδειας της Αγια-Σοφιάς»

Βασιλόπουλος: «Καμία αίτηση αναστολής της άδειας της Αγια-Σοφιάς»

Gazzetta team
Βασιλόπουλος: «Καμία αίτηση αναστολής της άδειας της Αγια-Σοφιάς»

bet365

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, διέψευσε την είδηση στην οποία φερόταν να έχει καταθέσει αίτηση αναστολής της άδειας της «Αγια-Σοφιάς».

Αναλυτικά ο Άρης Βασιλόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-τα περί αίτησης αναστολής της άδειας για την «Αγια-Σοφιά»: «Σε λίγη ώρα θα κατατεθεί μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας στην εφημερίδα που παρήγαγε αυτό το δημοσίευμα. Δεν μπορώ να μην εκφράσω την αγανάκτησή μου, γιατί αναπαράχθηκε. Είναι ολωσδιόλου ψευδής η είδηση και με συκοφαντεί. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα».

-τα στάση της κυβέρνησης: «Ο Δήμος εδώ και πολύ καιρό έχει καταστήσει σαφές είναι πως υπάρχει ένα πλαίσιο από την πολιτεία για να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματά μας. Υπήρξαν μια σειρά από δεσμεύσεις από την κυβέρνηση. Ο σταθμός μεταφόρτωσης είναι εκεί εδώ και χρόνια, δεν τον έφερε ο Βασιλόπουλος. Έχουμε καταθέσει φάκελο στο ΕΣΠΑ και μελέτες για τη μεταστέγαση του χώρου, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και δεν έχει κάνει τίποτα. Έχουν γίνει επαφές, όχι με τον κ. Τσίπρα προσωπικά, αλλά με άλλα στελέχη και από τις δεσμεύσεις ουδεμία έχει υλοποιηθεί. Υπήρξε ένα συγκεκριμένο πακέτο δεσμεύσεων που εμφανιζόταν μέσω διαρροών πως τα έχουμε πάρει όλα, αλλά τέλη Ιουλίου από τα όσα δίκαια αιτήματα έχουμε κάνει δεν έχει ικανοποιηθεί ούτε ένα. Αυτό δεν αφορά την ΑΕΚ».

-το νόμο που ψηφίστηκε για το γήπεδο: «Ο κάθε επιχειρηματίας στη χώρα που ζούμε, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, μπορούν να διαμορφώνουν τους νόμους με τον τρόπο που θέλουν. Έχουμε μια ελληνική πολιτεία που διαχρονικά νομοθετεί με βάση τα συμφέροντα των κυρίων αυτών.

-τη στάση του Δήμου για το γήπεδο: «Θεωρείται πως ο δήμαρχος είναι τρελός και έχει άλλα συμφέροντα; Ή είμαι τρελός ή κάποιον άλλο λόγο εξυπηρετώ, δηλαδή; Η θέση μας για το γήπεδο από το 2010 είναι σαφής. Ότι το γήπεδο θα έπρεπε να γίνει χωρίς να αφαιρεθεί δασική έκταση του άλσους, να σεβαστεί κάποια δεδομένα της πόλης μας και θεωρούσαμε και θεωρούμε πως σε αυτά η πολιτεία δεν έλαβε πρόνοιες, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο έργο θα επιβαρύνει τη ζωή της πόλης. Θεωρώ πως το έργο θα επιβαρύνει την πόλη. Αυτό είναι αυτονόητο. Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει ανάγκη ενός γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά έχει ανάγκη κι ενός σταδίου που θα φιλοξενεί τα ερασιτεχνικά τμήματα που αυτή τη στιγμή μένουν άστεγα. Αυτό που θα θέλαμε είναι ένα στάδιο της ΑΕΚ, όχι ένα επαγγελματικό γήπεδο ποδοσφαίρου. Το λένε και φίλα προσκείμενοι στην ΑΕΚ, που έχουν εκλεγεί κιόλας. Η Νέα Φιλαδέλφεια δεν έχει κανένα στάδιο. Ένα γήπεδο που φτιάχτηκε το 1930 φτιάχτηκε με όρους εκείνης της εποχής. Όταν φτιάχνεις ένα γήπεδο το 2018, οι πρόνοιες που πρέπει να ληφθούν είναι απαραίτητες».

-το αν θεωρεί πως η ΑΕΚ ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την άδεια: «Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Μπορώ όμως να γνωρίζω ότι όχι μόνο ο δικός μας δήμος, αλλά και Έλληνες πολίτες, μπορούν να έχουν δίκαια αιτήματα και να περιμένουν, ενώ άλλοι μπορούν να υπαγορεύουν νόμους. Ως δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να σέβομαι τους νόμους, αλλά δεν μπορώ να μην έχω άποψη. Θεωρείτε πως η βαρύτητα απέναντι στο νόμο και την πολιτεία είναι ίδια για έναν απλό πολίτη κι έναν μεγαλοεπιχειρηματία; Υπάρχει μια πολιτεία που διαχρονικά για τον κάθε Μελισσανίδη και αντίστοιχα για ανθρώπους άλλων ΠΑΕ διαμορφώνει τη νομοθεσία έτσι όπως θέλουν. Η ιστορία του γηπέδου του Παναθηναϊκού έχει διαστρεβλωθεί γιατί δεν ακυρώθηκε ποτέ η άδεια. Μη συγκρίνουμε μια υποβαθμισμένη περιοχή σαν τον Βοτανικό με το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας».

-το αν προτίθεται να κάνει αίτηση αναστολής της άδειας: «Ο Δήμος θα εξαντλήσει κάθε πολιτικό μέσο προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματά του. Οφείλω να συμβουλευτώ τους συνεργάτες και τους δημοτικούς μου συμβούλους. Ο νόμος κατά την προσωπική μου εκτίμηση δεν μας δίνει πολλά περιθώρια, αλλά πολιτικά οφείλουμε και πρέπει να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας».

-το αν έχει πρόβλημα με τον Μελισσανίδη ή την ΑΕΚ: «Γιατί να τα έχω με τον Μελισσανίδη ή με την ΑΕΚ; Γιατί να έχω προσωπικά; Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον και η στάση μας υπαγορεύεται από το προεκλογικό μας πρόγραμμα και τις θέσεις μας ως παράταξη. Αυτοί που παρουσιάζουν τον κακό Βασιλόπουλο θα πρέπει να δουν γιατί η στάση της δημοτικής αρχής είναι ομόφωνη. Θα πρέπει να σας προβληματίσει αυτό. Επιτρέψτε μας να λειτουργούμε διαφορετικά και να λειτουργούμε με τη συλλογικότητα».

-την πρόσκληση της ΑΕΚ και την απουσία του από τον χθεσινό αγιασμό: «Επιτρέψτε μου να μην το σχολιάσω αυτό. Θα πω απλώς αυτό: όταν κάνεις μια πρόσκληση και 2-3 ώρες πριν την έναρξη βγάζεις δημοσίευμα ότι δεν έχεις εμπιστοσύνη στο Δήμο και πως θα φέρνεις γεννήτριες, δείχνει τι σκέφτεσαι. Αυτό έγινε μέσω διαρροής».

-τις επόμενες κινήσεις του Δήμου: «Ο Δήμος έχει ένα πλαίσιο αιτημάτων κατατεθειμένο σε υπόμνημα από το Φλεβάρη και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για την πόλη μας. Ο κ. Φλαμπουράρης ξέρει τι ζητά ο Δήμος και είχε δεσμευτεί να ικανοποιήσει ένα πλαίσιο αιτημάτων για την πόλη μας. Αναμένουμε λοιπόν…».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα