Παναθηναϊκός - Καμπάλα 1-0 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Καμπάλα 1-0 (vid)

bet365

Το γκολ-πέναλτι του Μολίνς έδωσε στον καλό Παναθηναϊκό προβάδισμα (1-0 την Καμπάλα) και την επόμενη εβδομάδα στο Αζερμπαϊτζάν... τσεκάρει την πρόκριση! Άτυχος με 2 δοκάρια ο Λουντ.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Μπόχουμ – Σεντ Πάουλι (21+). * Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

Με αυτούς δούλεψε, αυτούς εμπιστεύθηκε!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδειξε τις ξεκάθαρες προθέσεις του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκού, δεν θα μπορούσε να μην εμπιστευθεί τους έντεκα, με τους οποίους δούλεψε αρκετά και τους έδωσε τον περισσότερο χρόνο, με τα γνωστά θετικά αποτελέσματα.

Ο Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χουλτ, δεξί ο Κουλιμπαλί και ο Μολέδο με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας, καθώς ο Κουτρουμπής έχει τεθεί νοκ-άουτ. Κουρμπέλης και Ζέκα το δίδυμο στην άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό «φτερό» ο Λουντ, δεξί ο Χατζηγιοβάνης, ο Άλτμαν σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή της επίθεσης του 4-4-1-1 ο Μολίνς. Η Καμπάλα ξεκίνησε με τους Μπεζοτόφσκι, Γκουρμπάνοφ, Στάνκοβιτς, Βέρντιντουμπ, Μπουλχούις, Μαλόνε, Χουσεϊνοφ, Χάλινταϊ, Μονρόζ, Όζομπιτς και Νταμπό.

Ξεκίνημα... φωτιά, γκολ στο φινάλε!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αφηνιασμένος στο γήπεδο, πίεσε ψηλά την Καμπάλα και ανάγκασε τους Αζέρους σε εύκολα λάθη και «πουλήματα» της μπάλας έξω από την περιοχή.

Η αδυναμία των φιλοξενούμενων να ανταπεξέλθουν στο πρέσινγκ ήταν εμφανής και με μεγάλο «όπλο» αυτό, το «τριφύλλι» κατάφερε να δημιουργήσει τρεις ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Άλτμαν στο τετ-α-τετ πλάσαρε άουτ, ο Μπεζοτόσνι έβγαλε το σουτ του Ζέκα και το πολύ καλό απευθείας φάουλ του Λουντ βρήκε στο δοκάρι! Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έστειλε το «μήνυμα» και η Καμπάλα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Εξαίρεση ένα δεκάλεπτο(20'-30'), όπου βγήκε από το καβούκι της και είχε το σουτ του Όζομπιτς που απόκρουσε ο Βλαχοδήμος.

Με την συμπλήρωση του ημιώρου, ο Παναθηναϊκός έκλεισε και πάλι στο μισό γήπεδο την Καμπάλα χωρίς να μπορεί να πατήσει περιοχή. Το 70%-30% της κατοχής τα λέει όλα για την εικόνα του ματς. Έλειψε η ποιότητα στην τελική επιλογή, ο Κουλιμπαλί από δεξιά δεν ήταν στα καλά του αλλά στο 37' το λάθος του Γκουρμπάνοφ να παίξει με ανοιχτά χέρια μέσα στην περιοχή, έδωσε το πέναλτι στο «τριφύλλι».

Ο Μολίνς δεν λάθεψε, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και σήκωσε στο πόδι την Λεωφόρο, με ένα γκολ που άξιζε πέρα για πέρα ο Παναθηναϊκός βάσει της εικόνας και της καθολικής του ανωτερότητας πάνω στο χορτάρι.

Την «έλιωσε» αλλά δεν την απέκλεισε!

Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός. Με εξαιρετική κυκλοφορία, με πολύ καλό πρέσινγκ, με υπομονή στο παιχνίδι του και ωριμότητα να ψάξει το γκολ χωρίς να εκτεθεί αμυντικά.

Στο πρώτο τέταρτο, το «τριφύλλι» θα μπορούσε και θα έπρεπε να μετατρέψει τον επαναληπτικό σε τυπική διαδικασία! Ο Μολίνς στο 53' και ο Λουντ στο 57' έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, μόνοι τους απέναντι από τον τερματοφύλακα της Καμπάλα. Δεν τελείωσαν καλά τις φάσεις και την... χάρισαν τους Αζέρους.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, πίεζε ασφυκτικά και στο 74' το σουτ του Λουντ βρήκε στο δοκάρι! Η είσοδος των Λουτσιάνο και Καμπέθας δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα των «πρασίνων» ως προς την ουσία στο επιθετικό τρίτο, με την κεφαλιά του Κουλιμπαλί στο 89' να περνά ελάχιστα άουτ και να αποτελεί την τελευταία φάση των γηπεδούχων στο ματς.

MAN OF THE MATCH: Κάρλος Ζέκα. Ο Ελληνοπορτογάλος αρχηγός του «τριφυλλιού» ήταν... παντού, έκανε τα πάντα και πήρε για πλάκα την μάχη του κέντρου μαζί με τον Κουρμπέλη. Συγκλονιστικό παιχνίδι. Έκοψε, μοίρασε, κάλυψε. Γεμάτο παιχνίδι με ουσία.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Νμίτρο Μπεζοτόσνι. Ο τερματοφύλακας της Καμπάλα είναι ο κύριος λόγος που οι Αζέροι παράμειναν ζωντανοί ενόψει της ρεβάνς στο Μπακού. Απόκρουσε τις δύο τεράστιες φάσεις του Παναθηναϊκού στην αρχή της επανάληψης και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να τελειώσει την πρόκριση από απόψε. Από το πρώτο παιχνίδι. Οι ευκαιρίες, όμως, που σπατάλησε στο δεύτερο μέρος του στέρησαν αυτή την δυνατότητα. Λουντ και Μολίνς έχασαν τα... άχαστα, δεν μπόρεσαν αμαρκάριστοι να νικήσουν τον πορτιέρο της Καμπάλα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γκουρμπάνοφ μπαίνει στην σέντρα του Χατζηγιοβάνη ως... ερασιτέχνης, το απλωμένο του χέρι κόβει την κεφαλιά του Μολίνς και η Καμπάλα παραχωρεί κάπως έτσι το πέναλτι που έκρινε υπέρ του Παναθηναϊκού το παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Χουάν Μαρτίνεθ Μανουέρα σωστά δίνει το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, καθώς υπάρχει απλωμένο χέρι που σταματά την πορεία της μπάλας στην κεφαλιά του Μολίνς. Από κει και πέρα, χαρίστηκε αρκετές φορές στο παιχνίδια με τα χέρια και τους αγκώνες του Βέρνιντομπ για να του βγάλει την κίτρινη στο φινάλε του πρώτου μέρους και έπειτα από αρκετές παρατηρήσεις. Προστάτευτε σε πολλές φάσεις την Καμπάλα και εκνεύρισε την κερκίδα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός πάτησε την Καμπάλα, την... πολιόρκησε, έφτιαξε φάσεις αλλά το τελικό 1-0 αδικεί την εμφάνιση των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη. Οι «πράσινοι» είχαν φάσεις για... θάνατο! Τις δεν έστειλαν μέσα και η πρόκριση παραμένει ανοιχτή υπόθεση. Η ρεβάνς στο Μπακού είναι επικίνδυνη αλλά όπως φάνηκε και απόψε, όλα εξαρτώνται από το πως θα είναι ο Παναθηναϊκός.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα