Μπραΐμ Ντίας: Ο μικρός που... τρέλανε τον Γκουαρδιόλα από το 2012! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μπραΐμ Ντίας: Ο μικρός που... τρέλανε τον Γκουαρδιόλα από το 2012! (vids)

bet365

Είναι το πρόσωπο της ημέρας. Ο Μπραΐμ Ντίας στα 17 του χρόνια έστρεψε τα φώτα πάνω του με το τρομερό γκολ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πεπ τον ήθελε από το 2012 και οι δρόμοι των δυο έσμιξαν στο Μάντσεστερ...

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)! * Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

Ο γεννημένος στη Μάλαγα, το 1999, ο νεαρός επιτελικός μέσος πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στη νίκη (4-1) της Σίτι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Λος Άντζελες, στο πλαίσιο του International Champions Cup.

Είναι λογικό, λόγω και της ηλικίας του, να γίνει πλέον θέμα συζήτησης στον αθλητικό Τύπο αλλά και ανάμεσα στις τάξεις των οπαδών, από τη στιγμή που κατάφερε να στρέψει το ενδιαφέρον πάνω του με τον τρόπο που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα του επιβλητικού αποτελέσματος που πήραν οι «πολίτες» στο ματς με τους Μαδριλένους.

Από την εποχή που ο Πεπ Γκουαρδιόλα βρισκόταν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, είχε αντιληφθεί ότι ο Μπραΐμ Ντίας μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι πολύ δυνατό και γι' αυτό τον παρακολουθούσε στα τμήματα υποδομής της Μάλαγα. Ήθελε να τον κάνει κάτοικο «Masia», έφτασε πολύ κοντά στην πραγματοποίηση του στόχου του, όμως τότε, ο Αλ Τάνι, ιδιοκτήτης των Ανδαλουσιανών, δεν επέτρεψε τη μεταγραφή και κράτησε το «αστεράκι» στην ομάδα του.

Η Μάντσεστερ Σίτι τον έκανε δικό της, τον Δεκέμβρη του 2013. Η αγγλική ομάδα προσέγγισε τη Μάλαγα και κατάφερε ν' αποσπάσει τη συγκατάθεσή της για να πάρει τον Ντίας στην Αγγλία, έναντι 300.000 ευρώ. Βέβαια, ο ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να παίξει σε επίσημο παιχνίδι μόλις έκλεινε τα 16 του χρόνια, προκειμένου ν' αποφευχθεί οποιαδήποτε κύρωση από την UEFA.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, έχει στο ρόστερ του πλέον, έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο ζητούσε πέντε χρόνια πριν στη Μπαρτσελόνα, αλλά κατάφερε ν' απολαμβάνει τις υπηρεσίες του σε πιο ώριμη ηλικία, με βελτιωμένα χαρακτηριστικά και πολλές προοπτικές μπροστά του.

Θεωρείται από τα ανερχόμενα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, σκέφτεται... 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα τη μπάλα, στον ελεύθερό του χρόνο παίζει μονάχα video-games με ποδόσφαιρο μαζί με τους καλούς του φίλους, ενώ, όταν δεν ασχολείται με τη μπάλα, περνάει ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά του, κάνοντας παρέα στις τέσσερις μικρότερες αδελφές του (είναι ο μεγαλύτερος από τα πέντε παιδιά).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα