Ο ΠΑΟΚ ξέρει πάντα τον τρόπο…

Ο ΠΑΟΚ ξέρει πάντα τον τρόπο…

Ο ΠΑΟΚ ξέρει πάντα τον τρόπο…

bet365

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του ΠΑΟΚ ξεκινάει και φέτος από τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Τα πλέι οφ είναι υπόθεση δύο αγώνων… ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΙΕΒΟ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Ολιμπίκ Ντόνετσκ – ΠΑΟΚ, αν ο Πρίγιοβιτς σκοράρει το πρώτο γκολ (21+).

Από το 2009 όταν και ο «Δικέφαλος» άρχισε να συμμετέχει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, ουδέποτε αποκλείστηκε ξεπερνώντας όλα τα «χαμηλά εμπόδια» στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, που βρέθηκαν στο δρόμο του μέχρι και σήμερα.

Δύο φορές χρειάστηκε να αποκλείσει τη νορβηγική Βαλερένγκα, με συνολικό απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα, είχε «δύο στις δύο» επιτυχίες κόντρα στην Μπνέι Γιεχούντα από το Ισραήλ και πέρασε χωρίς να χάσει (μια νίκη, μία ισοπαλία) το εμπόδιο της Σπάρτακ Τρνάβα.

Το καλοκαίρι του 2009, στην επιστροφή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από απουσία τριών ετών, ο ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σάντος ταξίδεψε στο Οσλο της Νορβηγίας για να αντιμετωπίσει τη Βαλερένγκα χωρίς τον Πάμπλο Κοντρέρας και τον Αντρέ Βιεϊρίνια. Υπό καταρρακτώδη βροχή, Λίνο και Μουσλίμοβιτς πέτυχαν δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών και ο «Δικέφαλος» έφυγε νικητής με 2-1.

Στη ρεβάνς της Τούμπας, οι Νορβηγοί το πάλεψαν, ο Θανάσης Παπάζογλου παραλίγο να είναι ο μοιραίος παίκτης για τους ασπρόμαυρους, ευτυχώς το 1-0 με το οποίο προηγήθηκε η Βαλερένγκα στα μισά του β’ μέρους έμεινε ως το τέλος.

Ο Άγιαξ και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010 ήταν η πρώτη παρένθεση για τον ΠΑΟΚ, που το καλοκαίρι του 2011 επέστρεψε στο Όσλο για να αντιμετωπίσει εκ νέου τη Βαλερένγκα. Στη σκιά της σφαγής 77 ανθρώπων στο νησάκι Ουτόγια, η ελληνική ομάδα, με κορυφαίο τον νεοαποκτηθέντα Κοστίν Λάζαρ και σκόρερ τους Βιεϊρίνια (72’) και Γκαρσία (89’) έφυγε νικήτρια με 2-0.

Είναι το ματς το οποίο ο Θόδωρος Ζαγοράκης δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ, καθώς για πρώτη φορά ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του ίδιου και της μητέρας του, με το κλίμα της εποχής και μερίδα του κόσμου να προσπαθούν να «επιβάλλουν» στα κοινά το δίδυμο «Βασίλης Φλωρίδης – Γιώργος Σαχπατζίδης».

Η εμφάνιση τους στα επίσημα της Τούμπας, στη ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα, σε συνδυασμό με την παρουσία τους στα αποδυτήρια, επιβεβαίωσαν τις προθέσεις τους, προκαλώντας αναστάτωση στο εσωτερικό της ομάδας.

Ουσιαστικά από εκείνες τις ημέρες και μετά, ο Ζαγοράκης άρχισε να μετράει αντίστροφα μέχρι να φτάσουμε στην παραίτηση και στην αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ τον Ιανουάριο του 2012.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ του Λάζλο Μπόλονι δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει με 3-0 (Βιεϊρίνια 44', Αθανασιάδης 49', Φωτάκης 58') της Βαλερένγκα και να προκριθεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Το ημερολόγιο έδειξε «4 Αυγούστου 2011» και ο Στέφανος Αθανασιάδης πετύχαινε το πρώτο από τα 20 συνολικά γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που μέχρι σήμερα τον κατατάσσουν στην πρώτη θέση των σκόρερ του «Δικεφάλου» στην Ευρώπη.

Το 2012 ο «Δικέφαλος» πέρασε εύκολα το εμπόδιο της άσημης Μπνέι Γιεχούντα από το Ισραήλ πετυχαίνοντας δύο νίκες, σε Τελ Αβίβ και Θεσσαλονίκη. Σημαδιακά και τα δύο παιχνίδια για το Δημήτρη Πέλκα. Στο Ισραήλ, όπου ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ μέσα σε δέκα λεπτά (Γεωργιάδης 62', Αθανασιάδης 72'), έκανε την πρώτη του συμμετοχή με την ασπρόμαυρη φανέλα, ενώ στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης (εύκολη νίκη με 4-1) πέτυχε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ και μπήκε στην 3η θέση των νεότερων ποδοσφαιριστών (σε ηλικία 18 ετών και 10 μηνών) στην ιστορία του συλλόγου.

Ένα χρόνοι αργότερα, η ομάδα μπήκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, μέσω των προκριματικών και των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2014 πήγε κατευθείαν στα πλέι οφ της διοργάνωσης, ενώ το 2015 ξεκίνησε από το β’ προκριματικό γύρο (με Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ) και στο αντίο του Λούκας Πέρεθ αντιμετώπισε, όπως και το 1997, την Σπάρτακ Τρνάβα. Κι αυτή τη φορά τα βρήκε σκούρα…

Στην Τούμπα, παίζοντας από το 2ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Μιγκέλ Βίτορ, επικράτησε δύσκολα 1-0, χάρη στο γκολ του Ισπανού μεσοεπιθετικού, που δύο 24ωρα μετά έφυγε για τη Λα Κορούνια. Στη Σλοβακία, με αρκετά επεισόδια εκτός γηπέδου, η Σπάρτακ προηγήθηκε 1-0 με πέναλτι του Ερικ Σάμπο, αλλά ένα γκολ του Δημήτρη Κωνσταντινίδη στο ξεκίνημα του β’ μέρους αποκατέστησε τις ισορροπίες.

Λίγες μέρες αργότερα, ο Σάμπο γινόταν παίκτης του ΠΑΟΚ συνεχίζοντας και τιμώντας την… παράδοση, που θέλει το «Δικεφάλο» να αποκτά παίκτες τους οποίους έχει συναντήσει στην ευρωπαϊκή διαδρομή του.

Πιο αναλυτικά:

2009-10: Βαλερένγκα – ΠΑΟΚ 1-2, ΠΑΟΚ – Βαλερένγκα 0-1

2011-12: Βαλερένγκα – ΠΑΟΚ 0-2, ΠΑΟΚ – Βαλερένγκα 3-0

2012-13: Μπνέι Γιεχούντα – ΠΑΟΚ 0-2, ΠΑΟΚ – Μπνέι Γιεχούντα 4-1

2015-16: ΠΑΟΚ – Σπάρτακ Τρνάβα 1-0, Σπάρτακ Τρνάβα – ΠΑΟΚ 1-1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα