Ποδοσφαιρική τρόικα για 2η χρονιά και... βλέπουμε!

Δημήτρης Τομαράς
Ποδοσφαιρική τρόικα για 2η χρονιά και... βλέπουμε!

bet365

Για 2η σερί χρονιά το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω της ΕΠΟ τελεί υπό καθεστώς επιτήρησης από FIFA / UEFA, γίνεται παντού στην Ευρώπη θέμα και υπάρχει και προοπτική για συνέχεια.
Η ΕΠΟ από το πρωί της Τετάρτης έχει ενημερώσει επίσημα ότι ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Ομοσπονδιών Μελών της FIFA στις 4 Ιουλίου 2017, η FIFA επιβεβαίωσε την σύσταση μιας επιτροπής παρακολούθησης για την εποπτεία των λειτουργιών και διαδικασιών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τουλάχιστον 12 μήνες μετά τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ που θα διεξαχθούν στις 18 Αυγούστου. Κοινώς 2η σερί χρονιά ποδοσφαιρικής τροϊκας και με προοπτική... ανανέωσης. Μάλιστα η εξέλιξη αυτή έχει γίνει θέμα σε αρκετά διεθνή media και φυσικά όχι με τόσο θετικό τρόπο.
Μετά τη διαβούλευση με την UEFA, η FIFA όρισε τα ακόλουθα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης:
Herbert Hubel (πρόεδρος) - δικηγόρος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Αυστριακής Π.Ο. και μέλος της νομικής επιτροπής της UEFA.
Ivan Vella (μέλος) – Αθλητικός Διευθυντής της Μάλτας, Διευθυντής Εθνικών Ομάδων της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Μάλτας και UEFA Venue Director.
Eduardo Dervishi (μέλος) - Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων και Επικεφαλής της Επιτροπής Αδειοδότησης της Ισπανικής Π.Ο.
Η επιτροπή παρακολούθησης θα έχει την εντολή να παρακολουθεί την εφαρμογή του αναθεωρημένου καταστατικού της ΕΠΟ και τη συνολική κατάσταση της ΕΠΟ, συμπεριλαμβανομένου του προϋπολογισμού και των οικονομικών, να υποβάλλει εκθέσεις και να προβαίνει σε συστάσεις σχετικά με τη λειτουργία της ΕΠΟ καθώς και να παρακολουθεί τα αποτελέσματα των συστάσεών της. Η επιτροπή παρακολούθησης θα παράσχει στην FIFA και στην UEFA επικαιροποιημένες εκθέσεις τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο μήνες.
Επίσης έπειτα από διαβουλεύσεις με την FIFA και την UEFA, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) ενέκρινε τροποποιήσεις στον Κανονισμό Διαιτησίας της ΕΠΟ, οι οποίες συμμορφώνονται με τον Κανονισμό για την Οργάνωση της Διαιτησίας στις Ομοσπονδίες Μέλη της FIFA και τη Σύμβαση Διαιτησίας της UEFA. Ο νέος κανονισμός διαιτησίας καθορίζει μια νέα δομή και σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Ένας αλλοδαπός πρόεδρος, ο Vítor Manuel de Melo Pereira από την Πορτογαλία, θα προεδρεύσει της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και θα είναι υπεύθυνος για τον ορισμό διαιτητών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και στο Τμήμα Διαιτησίας της ΕΠΟ. Ο Vítor Manuel de Melo Pereira διαθέτει πλούσια εμπειρία στη διαιτησία έχοντας διατελέσει διεθνής διαιτητής, πρόεδρος της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, της Επιτροπής Διαιτησίας των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Λιγκών και μέλος διαφόρων επιτροπών της FIFA και της UEFA.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα