Καρυπίδης: «Δεν θα επαναληφθεί το περσινό»

Καρυπίδης: «Δεν θα επαναληφθεί το περσινό»

Καρυπίδης: «Δεν θα επαναληφθεί το περσινό»

bet365

Ο Θόδωρος Καρυπίδης – σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Yellow Radio 92.8 – αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Άρη τονίζοντας ότι ο ίδιος και ο σύλλογος δέχεται πόλεμο, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα επαναληφθούν όσα έγιναν πέρυσι στο Πρωτάθλημα της Football League.

Για το ζήτημα της αδειοδότησης: «Ήμουν στην Επιτροπή. Ενώ είπαν ότι θα πάρουμε άδεια και για Σουπερλίγκα, τελικώς πήραμε μόνο για Football League. Αν δύο θέματα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ ήταν η αιτία να μην πάρουμε άδεια για Σουπερλίγκα τι να πω. Δεν μπορώ να καταλάβω. Τι παιχνίδια παίζονται, δεν ξέρω… Δεν μπορώ να πάρω θέση».

Για τους λόγους της αρχικής απόρριψης από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων: «Λόγω του ότι έγινε μια καινούργια ΠΑΕ. Προσπαθούν πολλοί να ρίξουν ευθύνες. Πέρυσι εμείς είχαμε μπάτζετ 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, μπάτζετ που δεν έχουν οι μισές ομάδες της Σούπερλιγκα. Περιμέναμε την υπόθεση του Αντρέου, πληρώσαμε άμεσα και 24.000 ευρώ για ένα θέμα με την εφορία. Δεν έχουμε οφειλές στην εφορία. Και δεν μας έδωσαν άδεια για Σουπερλίγκα; Δεν ξέρω τι παίζεται και ποιοι μας πολεμούν. Μας χτυπούν από παντού. Δεν είναι αδυναμία ότι δεν βγαίνω να μιλήσω. Η προπαγάνδα που γίνεται προς το πρόσωπό του και τον Άρη δεν λέγεται! Λένε ότι στον Άρη είναι απλήρωτοι όταν απομένει ένα ποσό ένα ποσό 100-200 χιλιάδων ευρώ για να καλυφθεί το σύνολο του μπάτζετ. Την ίδια ώρα, ομάδες της Σούπερλιγκα έχουν να έχουν να πληρώσουν από τον Φεβρουάριο».

Τα παπαγαλάκια της Θεσσαλονίκης στο τέλος έχουν να πουν κάτι για τον Καρυπίδη και ξεχνούν όποια προσπάθεια έχω κάνει. Το ότι απαλλάχθηκε η ΠΑΕ από 30 εκατ. ευρώ χρέη δεν το θυμάται κανείς. Θα γίνουν και λάθη. Είμαι ο πρώτος που είπα ότι έγιναν λάθη και βγήκα μπροστά και είπα ότι θα πληρώσω… Λένε ότι δεν θέλω να ανέβει ο Άρης και ότι τα λεφτά που βάζω είναι τρίτων που έχουν άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης».

Για την αποτυχημένη περσινή σεζόν: «Οι παίκτες δεν ανταποκρίθηκαν με βάση την αξία τους. Έκανα ότι περισσότερο περνούσε από το χέρι μου. Δεν θα κάθομαι να κλαψουρίζω επειδή μας αδίκησαν. Μας στήσανε, μας χτυπούσαν. Ψάξτε να δείτε τους χρηματοδότες των Ενώσεων».

Για τους λόγους που πιστεύει ότι κάτι ανάλογο με το περσινό δεν θα επαναληφθεί φέτος: «Δεν μπορεί να ξαναγίνει αυτό. Ο κόσμος έχει δίκιο, κοιτάει το αποτέλεσμα. Είναι πικραμένος, αλλά κι εγώ είμαι πικραμένος. Ήθελα να τους δώσω χαρά, γιατί με έχει πιστέψει. Υπάρχουν όμως και παράγοντες που θέλουν να κάνουν κουμάντο με τα δικά μου λεφτά. Εγώ βάζω τα λεφτά, εγώ κάνω κουμάντο. Εμείς θα καλύψουμε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

Για τη φετινή χρονιά: «Μειώσαμε το μπάτζετ, πήραμε τον Παύλο Μυροφορίδη ο οποίος στήνει την ομάδα και αλλάξαμε το πλάνο μας. Ο κόσμος θα αναγκαστεί να έρθει στο γήπεδο με αυτά που θα βλέπει. Θεωρώ ότι θα έχουμε ποδοσφαιριστές που θα πεθάνουν μέσα στο γήπεδο. Έχουμε μάθει από αυτό που έχουμε πάθει. Φέτος θα προστατευτεί η ομάδα, για να ανέβει στην Σουπερλίγκα. Έχουμε τρελαθεί. Όσο μας πολεμάνε, τόσο με πεισμώνουν. Ο Άρης θα ανέβει φέτος και θα δείτε τη μπάλα θα παίζει μέσα στο γήπεδο».

Για την απουσία του Άρη στα κέντρα των αποφάσεων και τη στάση της ομάδας απέναντι στις συμμαχίες: «Το ότι δεν πήγαμε σε δύο συμβούλια τι πάει να πει; Ότι ήμασταν απόντες; Οι ζυμώσεις δεν γίνονται εκεί, αφήστε με να ξέρω καλύτερα. Εγώ δεν περίμενα ότι γίνονται τέτοια στη Football League».

Για το ότι ο Άρης δεν κατήγγειλε την Κέρκυρα κι αν αυτό σχετίζεται με τη φιλική σχέση που έχει με τον ισχυρό άνδρα της νησιώτικης ομάδας: «Να ανοίξουμε 50 μέτωπα επειδή θα βγει ένας δικηγόρος ή δημοσιογράφος να πει κάτι; Θα βάλω εγώ κάτω τα συμφέροντα τα δικά μου και του Άρη; Αν υπήρχε περίπτωση να ανέβουμε, θα κάναμε τα πάντα, ότι περνούσε από το χέρι μας. Το ότι δεν μιλάμε και δεν απαντάμε, δεν σημαίνει ότι έχουν δίκιο αυτοί που τα λένε. Κάθε μέρα θα είμαστε στα κανάλια και να απαντάμε στα παπαγαλάκια; Αυτοί που χαίρονται με κάθε δυσκολία του Άρη και όταν πάει καλά, κάνουν τουμπεκί; Εγώ είμαι δύο χρόνια στον Άρη. Βλέπω ότι πάντα κάτι ψάχνουν να πουν… Ασχολούνταν με τα σουπερμάρκετ. Κατασκευάζουν θέμα για να τσιγκλάνε τον κόσμο μαζί με κάποιους παράγοντες που θέλουν να εξουσιάζουν, επειδή με μια σουίτα θα θέλουν να κάνουν κουμάντο;».

Για το θέμα της ανόδου αντί του Λεβαδειακού και τη στάση του Υφυπουργού Αθλητισμού: «Ο υπουργός είπε ότι θα τηρηθεί ο κανονισμός. Θεωρούσαμε ότι έχουμε δίκιο, οι δικαστές θεώρησαν ότι πρέπει να πέσει ο Ηρακλής και να μείνει ο Λεβαδειακός. Δεν θέλω να κρίνω τις αποφάσεις των δικαστών. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν πιασμένοι για να μείνει ο Λεβαδειακός. Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τις αποφάσεις».

Για την επιλογή Μυροφορίδη είπε: «Από τα αποτελέσματα δείχνει ότι ξέρει την κατηγορία πολύ καλά, όπως και πολλά άλλα πράγματα. Ήταν ένα κριτήριο για να επιλέξω τον Παύλο. Δουλεύει σωστά, δεν λέει πολλά και περιμένουμε να δώσουμε τις απαντήσεις μας στο γήπεδο. Περιμένω με αγωνία να ξεκινήσει η χρονιά, για να κλείσουμε στόματα».

Για την επιλογή Αναστόπουλου κι αν μετάνιωσε για τη στήριξη που του παρείχε: «Έγινε γρήγορα ο προγραμματισμός με ποδοσφαιριστές Σουπερλίγκας. Δεν βγήκαν, δεν απέδωσαν και το χρεώνομαι εγώ και ο Αναστόπουλος που τους επέλεξε. Δεν έπαιξε ο Τζιμπούρ. Φταίει ο Αναστόπουλος ή ο Καρυπίδης; Έγιναν λάθη, αλλά φέτος κοιτάμε να πάμε σε παίκτες με λιγότερα χρήματα, που ξέρουν την κατηγορία και θα βάλουν τα πόδια τους».

Για τις απαιτήσεις του από τον κόσμο: «Είναι ταλαιπωρημένος. Δεν στήριξε ο κόσμος, αλλά ότι και να πουν έχουν δίκιο. Όποιοι θέλουν θα ακολουθήσουν, όποιοι αγαπούν τον Άρη θα έρθουν. Τον κόσμο θα τον φέρουμε εμείς στο γήπεδο. Τι να κάνει ο κόσμος με δύο ισοπαλίες στο ξεκίνημα; Αν παίζαμε την άνοδο θα είχε 20.000 κόσμο. Θα παίξει καλή μπάλα η ομάδα, θα είμαστε στην πρώτη θέση και ο κόσμος θα γυρίσει».

Για το διαζύγιο με τον Ανδρέα Τάτο: «Ήθελα να μείνει, τα βρήκαμε σε όλα, αλλά την επόμενη μέρα έρχονται οι άνθρωποι της Τουρκίας να μιλήσουν μαζί μου. Από τη στιγμή που αποφάσισε να πάει εκεί και είπε ‘άφησε με να πάω γιατί είναι καλύτερο το συμβόλαιο’, δεν θα μπορούσα να του το απαγορεύσω και να τον κρατούσα χωρίς να είναι χαρούμενος και να είναι μέσα στην πικρία. Ήθελε να πάει στην Τουρκία».

Για την παραχώρηση του Σωκράτη Διούδη: «Θέλει να παίξει στην Σουπερλίγκα. Αγαπάει τον Άρη και θα γυρίσει όταν θα είναι Σουπερλίγκα. Μιλάμε με τον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει κάτι ακόμα».

Για τον Ούγκο Σόουζα: «Εχει συμβόλαιο άλλη μια χρονιά, είπε ότι θέλει να αποχωρήσει, του είπαμε ότι δεν μπορεί να φύγει. Αν καλυφθεί το κενό με παίκτη όπως του Σόουζα, θα το εξετάσουμε. Είναι παίκτης της ομάδας, τον υπολογίζουμε».

Για την προσφυγή του Στάθη Ταυλαρίδη: «Θεώρησε ότι πρέπει να κάνει προσφυγή για να πάρει το συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς. Είναι δυνατόν να ζητάει το επόμενο συμβόλαιο; Το έκανε γιατί νόμιζε ότι τον προσβάλλαμε… Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε 120-130 χιλιάδες ευρώ για έναν στόπερ. Φέρθηκε κάπως… Με στενοχώρησε, δεν μου άρεσε. Θα βρεθεί λύση. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστρέψει».

Για τη συνεργασία με τον Τζιμπούρ: «Δεν ήταν λάθος, ήταν έγκλημα. Φταίω εγώ που πίστεψα και δεν μας είπε ότι είχε πρόβλημα. Ο καθένας βγαίνει και λέει τα δικά του. Πρέπει να σταματήσει αυτό και όλοι να εκβιάζουν τις ομάδες. Δεν γίνεται αυτό. Δεν βγήκε η επιλογή, φταίω εγώ. Δεν συμβαίνουν όμως μόνο στον Άρη. Ο Τόρες πήγε στην Τσέλσι και δεν ακούμπησε… Περιμέναμε ότι θα επανέλθει. Θεραπείες, εγχείριση, θεραπείες, αλλά δεν μπήκε ποτέ».

Για τις επαφές με τον Παντελή Μπούμπουρα: «Συναντήθηκα μαζί του και μου είπε ότι ήθελε να ξέρω από τον ίδιο ότι δεν ενδιαφέρεται να επενδύσει στον Άρη και ότι θα το δούμε από του χρόνου. Δεν ενδιαφερόταν και όλα αυτά τα κάνουν κάποιοι τυχάρπαστοι στην Θεσσαλονίκη για να πάρουν 10-20 χιλιάρικα…».

Για το αν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από Γερμανία: «Έχουν στείλει επιστολή από τη Γερμανία και ζήτησαν έρθουν μέσα τον Αύγουστο, να κάνουμε μια συνάντηση. Εγώ είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε πρόταση που θα πάει τον Αρη ένα βήμα μπροστά. Θέλουμε έναν πιο δυνατό από μένα, όχι ίδιο με μένα».

Για το ύψος των χρημάτων που επένδυσε στον Άρη: «Η επένδυση είναι μεγάλη. Πέρσι το αγωνιστικό μόνο ήταν 2,5 εκατ. ευρώ. Δεν μιλάω για την Γ’ Εθνική».

Για την σχέση με τον Ερασιτέχνη: «Θα τα ξεκαθαρίσουμε κι αυτά. Είπαμε ότι θα δώσουμε 300.000 ευρώ με κάποιες προϋποθέσεις, ότι θα γίνονταν κάποια πράγματα που δεν έγιναν. Ότι ήταν να πάρουν το πήραν και από εκεί και πέρα έχουν δημιουργηθεί δύο μεγάλα προβλήματα. Το θέμα του νερού το έχουμε αναλάβει. Το χρέος είναι 130.000 ευρώ και το πληρώνουμε εμείς δίχως να ήταν υποχρέωσή μας. Και ένα δεύτερο είναι η ΔΕΗ. Ποιος μου λέει εμένα ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσω και τη ΔΕΗ για να μην μας κόψουν το ρεύμα. Όσες φορές μπορούσα να δώσω, έδωσα. Δεν έχουμε έσοδα να μπορούμε να δίνουμε συνέχεια. Πάντα έδειχνα την διάθεσή μου με μικροποσά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα