Άντε κι από την Παρτίζαν στη Μάριμπορ!

Άντε κι από την Παρτίζαν στη Μάριμπορ!

Άντε κι από την Παρτίζαν στη Μάριμπορ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού, βλέποντας και λίγο πιο μπροστά.

Πρώτα απ΄ όλα το πιο σημαντικό: κάτω η μπάλα! Έγινε όντως ένα πολύ καλό πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά μέχρι εκεί.

Ο Ολυμπιακός πρέπει τώρα να κάνει ένα καλό παιχνίδι για τον κόσμο του στο Καραϊσκάκη, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αλλά κι έχοντας μία σωστή εξέδρα χωρίς να ρισκάρει τιμωρία του. Και μετά να προετοιμαστεί για τα πλέϊ οφς-να γυρίσουν όλοι οι παίκτες του, να ανεβάσει η ομάδα ρυθμό και φυσική κατάσταση, ενδεχομένως να κάνει κι άλλη μία σημαντική προσθήκη.

Έχει ακόμη ψωμιά για να τελειώσει τη δουλειά που άρχισε χθες. Είναι σημαντικό που σχεδόν έχει μπει στα πλέϊ οφς, αφού αυτόματα πάει μίνιμουμ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ το ταμείο του γεμίζει με πάνω από πέντε εκ. Ευρώ ακόμη κι αν-κτύπα ξύλο- αποκλειστεί τον Αύγουστο. Όμως, όλα τα λεφτά είναι οι όμιλοι με τα 25-30 εκ. Ευρώ, ύστερα κι από τον αποκλεισμό της ΑΕΚ. Κι ο επόμενος αντίπαλος θα είναι κατά 99% πιο δυνατός-αν κι εγώ «ονειρεύομαι» τη νικήτρια του ζευγαριού Μάριμπορ Σλοβενίας-Χάφνα Ισλανδίας.

Το χθεσινό παιχνίδι, παρά το τελικό 3-1 μόνο εύκολο δεν ήταν-από κάθε πλευρά, αγωνιστικά κι ιδίως εξωαγωνιστικά.

Το σκορ ήταν το ρευστό 2-1 ως το 91’ κι όπως έγινε 3-1, έτσι θα μπορούσε να γίνει και 2-2 με την κεφαλιά του Σέρβου στόπερ μετά το 2-1…Να θυμίσω ότι ο Χάσι με την Άντερλεχτ είχε πάρει 2-2 στο Βελιγράδι από την Παρτίζαν κι είχε αποκλειστεί στις ρεβάνς στις Βρυξέλλες στα πέναλτι. Δεν είναι όλα τόσο απλά όσο τα βλέπουμε.

Η Παρτίζαν επιφύλαξε μία πολύ καλή φιλοξενία στον Ολυμπιακό και η Αστυνομία στο Βελιγράδι διέθεσε 1.500 άτομα για την προστασία της ερυθρόλευκης αποστολής, μέσα κι έξω από το γήπεδο! Όμως, δεν ήταν εύκολο να ελεγχθούν οι οπαδοί και η καμπάνα της ΟΥΕΦΑ θα πέσει βαριά-όπως έπεσαν τα κέρματα, τα μπουκάλια, οι αναπτήρες, οι κροτίδες κ.α. που γράφτηκαν στις εκθέσεις των παρατηρητών. Το Καραϊσκάκη την άλλη Τετάρτη πρέπει να είναι διαφορετικό: να πανηγυρίσει την πρόκριση κι όχι να πάρει εκδίκηση για όσα έγιναν χθες από Σέρβους κι Έλληνες…

Τι μου άρεσε:

Το πολύ καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού και στα δύο ημίχρονα, με συνέπεια τα γκολ στο 6’ του α’ και το 11’ του β΄! Ας προσέξουμε κι ότι πριν τα γκολ, η ομάδα έκανε κι άλλες φάσεις! Πριν το 2-1 ο Σεμπά έχασε την καλύτερη ευκαιρία και πριν το 1-0, μόλις στα 20 δευτερόλεπτα (!!!) του αγώνα, ο Καρσελά με ένα υποτυπωδώς καλό σπριντ στην ασίστ του Σεμπά θα έβγαινε φάτσα με τον Σέρβο γκολκίπερ για να τον εκτελέσει. Άρα ο Ολυμπιακός μπήκε και στα δύο ημίχρονα με χαρακτήρα νικητή.

Η ευστοχία των ερυθρόλευκων, που σε τέσσερις καθαρές φάσεις για γκολ εκμεταλλεύθηκαν τις τρεις (την άλλη την έχασε ο Σεμπά, που έχει να σκοράρει από τον περασμένο Δεκέμβριο!). Η Παρτίζαν είχε τρεις ευκαιρίες κι αξιοποίησε τη μία. Ο Καπίνο, που βγήκε και μάζεψε καλά τρεις-τέσσερις ψηλές μπάλες, όσο άτυχος ήταν στη φάση του γκολ (το έφαγε από καραμπόλα στο σώμα του Ταβάμπα, ενώ είχε διώξει αρχικά την προβολή του), τόσο τυχερός ήταν στις ευκαιρίες των Λεονάρντο και Όστοϊτς.

Η διάθεση και για τρίτο γκολ στο τέλος, όταν ο Χάσι άρχισε να κάνει τις αλλαγές και να δίνει άλλη πνοή στην ομάδα, με τον Ζντιέλαρ άψογο σε ρόλο δεύτερου κόφτη και τον Πάρντο πολύ δραστήριο. Ο Κοσοβάρος προπονητής θα άγγιζε το τέλειο από κοουτσάρισμα κι επιλογές, εάν είχε βγάλει λίγα λεπτά νωρίτερα τους Μάριν και Καρσελά, που μετά το 70’ «παρέδωσαν».

Η νοοτροπία «μία γροθιά», που φάνηκε στους πανηγυρισμούς του 2-1. Ο Φορτούνης μπήκε από τον πάγκο στον αγωνιστικό χώρο για να χαρεί με τους συμπαίκτες του το γκολ του Μπεν, τον οποίο έσπευσε να ασπαστεί ο «ανταγωνιστής» του Ανσαριφάρντ.

Η κάλυψη των κενών των πολλών απουσιών, δείγμα αρκετά γεμάτου και ποιοτικού ρόστερ. Οι Φορτούνης, Ομάρ και ένας εκ των Μποτία, Ταχτσίδη θα ήταν χθες στην αρχική ενδεκάδα. Αλλά οι…παλιοί Φιγκέϊρας, Σεμπά κι ο…νέος Σιώπης έκαναν καλή δουλειά στη θέση τους. Από δε τις υπόλοιπες μεταγραφές, ο Βούκοβιτς δεν έπαιξε καθόλου κι ο Εμενίκε έξι λεπτά-με τον Μπεν να τον…υπερκαλύπτει.

Τι δεν μου άρεσε;

Το νεκρό επιθετικά διάστημα από το 9’ (σουτ Καρσελά) έως το τέλος του ημιχρόνου, με μηδέν τελικές! Η κατάσταση άλλαξε στο β΄ ημίχρονο χάρη στο ανέβασμα του Καρσελά και του Οτζίτζα.

Τα τρία πεντάλεπτα, δύο στο α΄ (24-30 και 41-45) κι ένα στο β΄ (73-79), στα οποία οι ερυθρόλευκοι δεν αμύνθηκαν με ψυχραιμία στην πίεση των Σέρβων κι απλά έδιωχναν την μπάλα από πίσω.

Οι στημένες φάσεις. Ο Ολυμπιακός δεν απείλησε σε καμία κι απειλήθηκε σε δύο-η μία πολύ επικίνδυνη.

Τα πουλήματα της μπάλας κατά πρώτο λόγο από Οτζίτζα και Ρέτσο, αλλά κάποιες στιγμές κι από Σιώπη, Σεμπά, Φιγκέϊρας, Κούτρη.

Η αδυναμία ολοκλήρωσης αντεπιθέσεων που θα κατέληγαν σε φάσεις για γκολ, δύο φορές από τον Μπεν και μία από τον Σεμπά.

Παρεμπιπτόντως: ο Εμενίκε τελικά τα βάζει τα γκολάκια κατακαλόκαιρα, ε; Έστω παίζοντας έξι λεπτά! Κι ήταν ένα γκολ που σκότωσε την Παρτίζαν. Γιατί άλλο να θέλεις ένα 2-0 η, 3-1 για να περάσεις κι άλλο να θέλεις ένα 3-0 η, 4-1…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.