Μία σπουδαία ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Μία σπουδαία ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος εξηγεί γιατί η άδεια για την έναρξη των εργασιών για το γήπεδο της ΑΕΚ, δεν αποτελεί κάτι σπουδαίο μόνο για την ίδια την ομάδα, αλλά για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Βιτόρουλ Κοστάντα – ΑΠΟΕΛ (21+).

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πανηγυρίζεις! Για την ακρίβεια, ούτε καν για να χαίρεσαι… Οσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα του, γιγαντώνουν συνεχώς την απωθητική διάθεση που νιώθουν οι φίλαθλοι γι’ αυτό που κάποτε αγαπούσαν και δεν είναι άλλο από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που μπορείς να χαμογελάς, όπως τουλάχιστον έκανα εγώ χθες, βλέποντας την άδεια για την έναρξη των εργασιών για το γήπεδο της ΑΕΚ. Και το έκανα, όχι επειδή είμαι οπαδός της συγκεκριμένης ομάδας – ουδέποτε υπήρξα – αλλά επειδή μετά από καιρό άκουσα μία ευχάριστη είδηση.

Το τονίζω αυτό το «ευχάριστη», επειδή έτσι πρέπει να την αντιλαμβάνονται, όχι μόνο οι συμπαθούντες την ΑΕΚ, αλλά όσοι υγιείς φιλάθλους επιθυμούν να βλέπουν όμορφο ποδόσφαιρο, ανταγωνιστικές ομάδες και ισονομία στα πρωταθλήματα.

Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν μόνο εάν οι ομάδες – μικρές και μεγάλες – αποκτήσουν το δικό τους «σπίτι» και να έχουν έτσι τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν εμπορικά το σήμα τους και τη δύναμη τους, να δημιουργήσουν μία δυνατή έδρα, να αναπτύξουν τις ακαδημίες, να ανταγωνιστούν εν γένει, τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Τα πράγματα είναι απλά και δεν χρειάζονται ανάλυση… Με δικό σου γήπεδο, μπορείς να δημιουργήσει μία ισχυρή και ανταγωνιστική ομάδα! Τελεία και παύλα. Και πιο ανταγωνιστική ΑΕΚ, σημαίνει καλύτερους αγώνες στη Super League και κατά συνέπεια, δυνατότερο πρωτάθλημα.

Φυσικά η παράμετρος του γηπέδου, δεν πρέπει να ισχύει μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και για όλες τις υπόλοιπες ομάδες που δεν έχουν κανονική έδρα. Φανταστείτε ένα πρωτάθλημα με ισχυρές έδρες, για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό!

Η είδηση, όμως, για την έκδοση της οικοδομικής άδειας με έκανε χαρούμενο κι για έναν επιπλέον λόγο. Από την πρώτη στιγμή είχα ταχθεί με άρθρα ανοιχτά στην κατασκευή του γηπέδου, πηγαίνοντας κόντρα στα μικροκομματικά συμφέροντα του Δημάρχου της περιοχής αλλά και πολλών άλλων που τώρα βέβαια κρύβονται, παρότι δέχθηκα αρκετές απειλές!

Θεωρούσα αδιανόητη τη διατήρηση του υπάρχοντας σκουπιδότοπου στη Νέα Φιλαδέλφεια με προσχήματα, το ούτως ή άλλως εγκαταλελειμμένο Αλσος, ή διάφορες άλλες δήθεν περιβαλλοντικές ευαισθησίες, όταν το γήπεδο – πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι για την ΑΕΚ - θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίες, θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα αποτελέσει το εφαλτήριο για νέες επενδύσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Βέβαια όλα αυτά, για κάποιους που ήθελαν να χτίσουν κομματικές και πολιτικές καριέρες γύρω από την κατασκευή του γηπέδου, είναι κενό γράμμα και πιστεύω ότι ακόμα δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα, αλλά πλέον ξεμένουν από δυνάμεις και εμπνεύσεις.

Κλείνοντας δεν μπορώ να παραμελήσω τους συμβολισμούς που θα έχει η Αγιά Σοφιά για αρκετούς ανθρώπους, ακόμα και για μένα που η γιαγιά μου ήρθε στην Ελλάδα από την Προύσα. Σε μία εποχή που όλα ισοπεδώνονται, η μνημόνευση της καταγωγής και της προέλευσης πολλών συμπολιτών μας, θα αναδεικνύεται καθημερινά μέσω του γηπέδου της ΑΕΚ. Ασχέτως για το που βαδίζουμε, θα ήταν ολέθριο να ξεχάσουμε από πού προήλθαμε…

Υ.Γ. Η περίπτωση της Αγιάς Σοφιάς αποτελεί τεράστιο μάθημα ειδικά για τον Παναθηναϊκό, που κάποτε ήθελε να χτίσει γήπεδο στο Βοτανικό. Όταν θέλεις κάτι πολύ και προσπαθείς έντονα γι’ αυτό, έχοντας το δίκιο με το μέρος σου, τότε κανείς δεν μπορεί να σε σταματήσει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος