Σανζάρ: «Ξέρω που πονάει ο ΠΑΟΚ»

Σανζάρ: «Ξέρω που πονάει ο ΠΑΟΚ»

Σανζάρ: «Ξέρω που πονάει ο ΠΑΟΚ»

bet365

Ο Ουκρανός προπονητής της Ολιμπίκ Ντόνετσκ έχει μελετήσει καλά τον ΠΑΟΚ και όπως λέει γνωρίζει τα υπέρ και τα κατά της ελληνικής ομάδας. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΙΕΒΟ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Τσάμπιονς Λιγκ, Βιτ. Κοστάντα – ΑΠΟΕΛ, ώρα 21:00. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Για την Ολιμπίκ Ντόνετσκ είναι ένα ιστορικό παιχνίδι. Το πρώτο της στην Ευρώπη. Το ίδιο και για τον 38χρονο προπονητή της, Ρόμαν Σανζάρ, ο οποίος κάθισε και μελέτησε καλά τον ΠΑΟΚ του Στανόγεβιτς. Και όπως δηλώνει, λίγες ώρες πριν από την σέντρα του αγώνα (Πέμπτη 27/7 – 19.30) στο «Βαλερί Λομπανόφσκι, «ο ΠΑΟΚ έχει αδυναμίες και πρέπει να τις βρούμε…».

Σύμφωνα με τον Σανζάρ «τα κύρια πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ είναι κυρίως τα ατομικά χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών του» και όπως προσθέτει «το επιθετικό κομμάτι του είναι πολύ δυνατό, καθώς εκεί υπάρχουν παίκτες υψηλής ποιότητας, κυρίως στα δύο άκρα της επίθεσης».

Ο Ουκρανός τεχνικός στέκεται στην παρουσία του Λέο Μάτος «ο οποίος μπορεί να παίζει ως αμυντικός, αλλά είναι ένας από τους ηγέτες του ΠΑΟΚ με πολλά γκολ και σημαντική βοήθεια σ’ ολόκληρο το παιχνίδι» και επαναλαμβάνει πως «το ισχυρό σημείο είναι το ατομικό παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του.

Η παρουσία του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, ενός νέου προπονητή, «σίγουρα δημιουργεί νέες απαιτήσεις», λέει ο Σανζάρ, που από τα φιλικά παιχνίδια του «Δικεφάλου» στην Ολλανδία και με την Ανόρθωση ξέρει ότι δεν μπορεί να έχει ασφαλή συμπεράσματα. Το όπλο της ελληνικής ομάδας συνεχίζει να είναι ο βασικός κορμός της ο οποίος «έμεινε ο ίδιος», ενώ όπως τονίζει «η προσθήκη του Ρόμπερτ Μακ είναι σημαντική».

Ο προπονητής της Ολιμπίκ γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ υστερεί σε ύψος, «ο μοναδικός ψηλός είναι ο φορ περιοχής», λέει αναφερόμενος στον Πρίγιοβιτς, εξηγώντας πως «είναι μια ομάδα που βγαίνει από την άμυνα της χρησιμοποιώντας μακρινές μπαλιές και παίζει πολύ καλύτερο στο δεύτερο κομμάτι του γηπέδου». Γι’ αυτό όπως τονίζει «οι παίκτες μου πρέπει να συντονιστούν καλά μέσα στο παιχνίδι. Να μείνουν συγκεντρωμένοι και η ισορροπία στο γήπεδο να μη γυρίσει εις βάρος τους, να μη πιεστούν και αγχωθούν απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και στο παιχνίδι αυτό θα πρέπει να έχεις μια ψυχολογική κατάσταση, ώστε να μπορέσεις να δείξεις τη δημιουργικότητά σου στο χορτάρι και μην αφήσεις την πίεση να σε καταστρέψει».

Όπως εξηγεί «στο ποδόσφαιρο όλα είναι δυνατά, έχουμε παίξει με ομάδες που δεν είναι πιο αδύναμες από τον ΠΑΟΚ, και πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να κατανοήσουμε τη δύναμη και τις δυνατότητες του αντιπάλου, αλλά να πιστεύουμε στον εαυτό μας».

Πάντως ο Σανζάρ δείχνει απόλυτα συνειδητοποιημένος αναφορικά με τις δυσκολίες της πρώτης αναμέτρησης με τους «ασπρόμαυρους». «Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο ματς, καταλαβαίνω το βάρος του αντιπάλου, αλλά είμαστε χαλαροί. Θέλω να κάνω το καθήκον να προχωρήσω μπροστά μαζί με την ομάδα. Το έργο μας δεν είναι καθόλου εύκολο. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει παίξει ούτε ένα επίσημο αγώνα, έχει ένα καινούριο προπονητή, αυτό μπορεί να είναι και θετικό και αρνητικό για την ελληνική ομάδα. Αν μπορέσουμε να προετοιμαστούμε επαρκώς, είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν αδυναμίες του αντιπάλου, που θα πρέπει απλώς να τις βρούμε», κατέληξε ο Ουκρανός τεχνικός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα