Γιατί είναι πραγματικά πολύ δύσκολη η αποστολή του Ολυμπιακού!

Γιατί είναι πραγματικά πολύ δύσκολη η αποστολή του Ολυμπιακού!

Γιατί είναι πραγματικά πολύ δύσκολη η αποστολή του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta από τη δική του σκοπιά το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Πώς το βλέπω εγώ το πρώτο φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού; Θα είμαι ευτυχής αν διαψευστώ, αλλά βλέπω την αποστολή του πάρα πολύ δύσκολη. Και για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Κατ΄ αρχάς, για τον Ολυμπιακό γενικά ποτέ δεν ήταν το φόρτε του τα νοκ άουτ παιχνίδια και δη τα καλοκαιρινά. Ειδικότερα: Έχει τέσσερις ελλείψεις (Ομάρ, Μποτία, Ταχτσίδης, Ανδρούτσος-τουλάχιστον οι δύο θα ήταν ενδεκαδάτοι αύρο) λόγω τραυματισμών-κατά την γνώμη μου υπερβολικοί για τέτοιο στάδιο προετοιμασίας…Έχει άλλους δύο παίκτες (Ρέτσο, Μπεν) προερχόμενους επίσης από τραυματισμό, με συνέπεια να μην έχουν παίξει στα δύο τελευταία φιλικά…Από δε τις βασικές μεταγραφές του, ο Βούκοβιτς έχει παίξει στα φιλικά ένα ημίχρονο, ο Εμενίκε ένα ημίχρονο κι ένα ημίωρο, ο Καρσελά δύο ημίχρονα κι ένα ημίωρο κι ο Οτζίτζα κατά σειρά 30, 60 και 77 λεπτά…

Επιπλέον, η αντίπαλος του δίνει αύριο το τέταρτο φετινό επίσημο παιχνίδι της, ενώ του Ολυμπιακού είναι μόλις το πρώτο…Η δε Παρτίζαν έχει μηδέν τραυματίες και ένα σύνολο ίδιο με το περσινό, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, του οποίου τουλάχιστον η μισή ενδεκάδα θα είναι καινούργιοι παίκτες του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην παράμετρο της συνοχής κι ομοιογένειας…Και βέβαια οι Σέρβοι θα έχουν και το σοβαρό πλεονέκτημα της έδρας-παρεμπιπτόντως, από τον Αύγουστο του 2016 στο σπίτι τους έχουν 21 νίκες και μία ισοπαλία σε 22 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Η, αν θέλετε, έχουν 16 νίκες στα 16 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους…

Ας έχουμε υπόψιν μας ότι μπορεί η πρωταθλήτρια Σερβίας να μην είναι τόσο σφιχτή αμυντικά όπως η Χάποελ Μπερ Σεβά, αλλά έχει σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα από τη μέση και πάνω. Ο Λεονάρντο είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο στο 2-0 με την Μπούντοκνοστ: πρόλαβε κι έβαλε ένα όμορφο γκολ κι είχε και δύο πάσες-γκολ στον Ταβάμπα, ένα πολύ επικίνδυνο, έστω και λίγο άτσαλο, περιφερειακό κυνηγό…Ο σέντερ φορ Τζούρτζεβιτς δεν φαίνεται να έχει ψυχολογία στο μάξιμουμ, λόγω έλλειψης ρέντας, αλλά αποτελεί πονοκέφαλο για κάθε άμυνα…Ο έξω δεξιά Γιάνκοβιτς ίσως δεν έχει ακόμη τόσο ουσία, όμως είναι «διάβολος»-όπως κι η τελευταία, αλλά μεγάλη της μεταγραφή του καλοκαιριού, ο πρώτος σκόρερ της Σλοβακίας, Σουμά… Ακόμη κι ο συνήθως αναπληρωματικός εξτρέμ, ο αριστεροπόδαρος Τζουρίκοβιτς, μπορεί με μία μπαλιά να κάνει τη διαφορά…

Μιλάμε για μία ομάδα που από τις 20 Αυγούστου του 2016, δηλαδή εδώ κι 11 μήνες, δεν έχει χάσει εντός κι εκτός έδρας σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη! Έχει σε 39 αγώνες 34 νίκες και πέντε ισοπαλίες: με τον Ερυθρό Αστέρα 1-1 έξω, με τη Βοϊβοντίνα δύο 0-0 έξω, με τη Νις 1-1 μέσα και με την Μπούντουκνοστ 0-0 έξω. Έτσι, πολύ λογικά έκανε το νταμπλ την περασμένη σεζόν, παρά το πολύ κακό ξεκίνημα της: την 6η αγωνιστική ήταν στο -9 στη βαθμολογία του πρωταθλήματος από τον Ερυθρό Αστέρα!

Τι μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση; Παρότι μοιάζει να μην είναι απόλυτα αξιόπιστη πίσω, στα σημαντικά της παιχνίδια δέχεται σπάνια γκολ σε όλο αυτό το διάστημα των 11 μηνών: σε τέσσερα ματς με Ερυθρό Αστέρα 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου, 3-1 έξω κι 1-0 μέσα και 1-1 έξω στο πρωτάθλημα. Σε άλλα τέσσερα με τη Βοϊβοντίνα 1-0 και 0-0 έξω στα ημιτελικά του Κυπέλλου και 1-0 μέσα και 0-0 έξω στο πρωτάθλημα. Και σε δύο με την Μπούντουκνοστ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ 2-0 μέσα και 0-0 έξω. Άρα, σε δέκα ματς παθητικό μόλις δύο γκολ!

Απέναντι σε ένα τέτοιο αντίπαλο, κατά την γνώμη μου ο Ολυμπιακός για να πάρει τέτοιο αποτέλεσμα που θα του δίνει πρώτη τύχη για τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, πρέπει πολύ απλά αύριο να είναι πολύ δυνατός, αποτελεσματικός κι αρκετά τυχερός.

Τίποτα λιγότερο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.