«Θα σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ η Παρτιζάν, 60-40 για Ολυμπιακό η πρόκριση»

«Θα σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ η Παρτιζάν, 60-40 για Ολυμπιακό η πρόκριση»

«Θα σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ η Παρτιζάν, 60-40 για Ολυμπιακό η πρόκριση»

bet365

Ο κορυφαίος ρεπόρτερ Παρτιζάν, Αλεξάνταρ Γιόκσιτς ακτινογραφεί στο gazzetta.gr τους πρωταθλητές Σερβίας, αναλύοντας τον τρόπο παιχνιδιού του Τζούκιτς, αλλά και που θα κριθεί η πρόκριση με τον Ολυμπιακό πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο των «ερυθρόλευκων».

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Από νωρίς στα βαθιά πέφτει ο Ολυμπιακός με τους «ερυθρόλευκους» να καλούνται να μείνουν όρθιοι σε πρώτοι φάση στο «Παρτιζάν Στέιντιουμ» στο βαλκανικό ντέρμπι με τους πρωταθλητές Σερβίας.

Τα όνειρα της ελληνικής ομάδας για διάκριση στο Champions League περνούν από το Βελιγράδι κόντρα σε έναν αντίπαλο με πολλές ιδιαιτερότητες.

Ο Αλεξάνταρ Γιόκσιτς από τους πλέον καταξιωμένους Σέρβους ρεπόρτερ σε ότι αφορά τα θέματα της Παρτιζάν αποκαλύπτει στο gazzetta.gr τα μυστικά της ομάδας του Μίροσλαβ Τζούκιτς λίγες σχεδόν ένα 24ωρο πριν από την πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Ο δημοσιογράφος του mozzartsport.com ισχυρίζεται πως η Παρτιζάν θα σκοράρει το λιγότερο ένα γκολ στο Βελιγράδι, εστιάζει στην εξαιρετική εμπροσθοφυλακή της και στη συνεργασία των Τζούρτζεβιτς-Λεονάρντο, ενώ επισημαίνει την ατμόσφαιρα που προετοιμάζουν οι «Grobari» στο «Παρτιζάν Στέιντιουμ».

Παράλληλα, αναφέρεται στο επιθετικό στιλ παιχνιδιού που αρέσκεται ο Τζούκιτς, ενώ αρνείται πως η άμυνα της Παρτιζάν είναι τόσο κακοί όσο υποστηρίζουν οι Σέρβοι.

«Πιστεύω πως η Παρτιζάν θα παίξει πολύ επιθετικά. Αυτό είναι άλλωστε το στιλ παιχνιδιού του Μίροσλαβ Τζούκιτς ειδικά όταν η ομάδα αγωνίζεται στο 'Παρτιζάν Στέιντιουμ'. Θα παίξει από τα άκρα προσπαθώντας να τροφοδοτήσει τον Τζούρτζεβιτς.

Ο Λεονάρντο είναι παίκτης-κλειδί. Υπήρχε μια κόντρα, αφού η ομάδα επέμεινε πως πρέπει να παίξει.

Νομίζω πως η παρουσία του είναι σημαντική σε αυτό το παιχνίδι για την Παρτιζάν. Ο σύλλογος ήθελε από την αρχή να τον κρατήσει τουλάχιστον για αυτό το ματς και στη συνέχεια να τον πουλήσει. Θεωρώ πως μπορεί με το παιχνίδι του να προκαλέσει προβλήματα στον Ολυμπιακό».

Ο Γιόκσιτς εκτιμά πως η πρόκριση με τον Ολυμπιακό θα κριθεί στην άμυνα...

«Νομίζω πως η ομάδα που θα δεχθεί λιγότερα γκολ θα έχει το προβάδισμα.

Η ομάδα που θα είναι καλύτερη στα αμυντικά της καθήκοντα είναι εκείνη που θα προκριθεί. Για παράδειγμα η Παρτιζάν είναι αήττητη για 40 παιχνίδια, όμως τα περισσότερα από αυτά τα ματς αφορούν το πρωτάθλημα και μόλις δύο τα προκριματικά του Champions League στην τρέχουσα σεζόν.

Από την άλλη πλευρά ξέρουμε τα πάντα για τον Ολυμπιακό, την ποιότητα που διαθέτει και το στιλ παιχνιδιού του. Ο Ολυμπιακός θα παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο όμως το θέμα είναι ποιος θα είναι καλύτερος μπροστά στην δική του περιοχή. Η ομάδα που θα δείξει μεγαλύτερη σταθερότητα αμυντικά θα είναι εκείνη που θα προκριθεί».

Οι πρωταθλητές Σερβίας μέχρι στιγμής αριθμούν τρία επίσημα παιχνίδια την στιγμή που ο Ολυμπιακός δίνει το πρώτο του σοβαρό τεστ στο Βελιγράδι.

«Ίσως είναι πλεονέκτημα το γεγονός πως η Παρτιζάν έχει παίξει ήδη τρία επίσημα παιχνίδια και ο Ολυμπιακός κανένα. Η ομάδα έχει δώσει δύο ευρωπαϊκά ματς και ένα στο πρωτάθλημα, όμως οι αντίπαλοι δεν ήταν τόσο καλοί.

Η Παρτιζάν απέκλεισε με σχετική ευκολία την Μπουντούτσνοστ, ενώ έκανε περίπατο με αντίπαλο την Μάτσβα. Δεν θεωρώ πως αυτοί οι αγώνες αποτελούν ασφαλές κριτήριο για την δυναμική της Παρτιζάν.

Η Παρτιζάν πάντως συνηθίζει να παίζει καλύτερα όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με καλύτερους αντιπάλους όπως είναι τώρα ο Ολυμπιακός. Το έχουμε δει κόντρα στην Νιούκαστλ το 2003, απέναντι στην Άντερλεχτ το 2010».

Η σχέση του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και η σύνδεση μεταξύ Παρτιζάν και ΠΑΟΚ ανεβάζουν το θερμόμετρο στο κόκκινο!

«Οι Grobari θα δημιουργήσουν μια θαυμάσια ατμόσφαιρα, όπως κάνουν άλλωστε σε κάθε ευρωπαϊκό ματς στο 'Παρτιζάν Στέιντιουμ'.

Περιμένω καυτή ατμόσφαιρα, λόγω της σχέσης που έχουν οι οπαδοί της Παρτιζάν με τους αντίστοιχους του ΠΑΟΚ. Είναι όπως το ματς της Ευρωλίγκα στο μπάσκετ. Είδαμε όλοι πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η ατμόσφαιρα στο γήπεδο με αποτέλεσμα η Παρτιζάν να κερδίσει τελικά τον Ολυμπιακό. Θεωρώ πως μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο και αύριο.

Επίσης υπάρχει και η σχέση του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα που ιντριγκάρει τους οπαδούς της Παρτιζάν. Το ματς είναι ήδη sold out. Περίπου 30.000 κόσμος θα βρίσκεται στο γήπεδο και περιμένω μια ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης το γήπεδο να είναι γεμάτο».

Σύμφωνα με τον Αλεξάνταρ Γιόκσιτς το δίδυμο Τζούρτζεβιτς-Λεονάρντο αποτελεί το μεγάλο όπλο των Σέρβων.

«Το πλεονέκτημα της Παρτιζάν είναι πως παίζει πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο. Προσπαθεί να σκοράρει όσο πιο πολλά γκολ μπορεί, ενώ η συνεργασία μεταξύ Λεονάρντο και Τζούρτζεβιτς είναι εξαιρετική. Άλλωστε σκόραραν ο καθένας τους από 22 γκολ στην περυσινή σεζόν.

Η Παρτιζάν έχει την ικανότητα να δημιουργήσει μπελάδες σε κάθε αμυντικό σε αυτό το επίπεδο, σε αυτή την διοργάνωση. Πιστεύω θα σκοράρει σίγουρα ένα γκολ, ίσως και δύο κόντρα στον Ολυμπιακό την Τρίτη.

Η Παρτιζάν παίζει πολύ ψηλά, άλλωστε στον Τζούκιτς αρέσει αυτό το στιλ ποδοσφαίρου. Θέλει να σπρώχνει την ομάδα στην περιοχή του αντιπάλου και να πιέζει. Νομίζω πως η επιθετική γραμμή της Παρτιζάν θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στον Γιάγκος Βούκοβιτς σε περίπτωση που αγωνιστεί».

Ο Σέρβος ρεπόρτερ θεωρεί πως η εμπειρία του Ολυμπιακού σε αυτό το επίπεδο ενδεχομένως να παίξει τον ρόλο της.

«Είναι δύσκολο να πεις εάν η Παρτιζάν είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για τα ματς από τον Ολυμπιακό, εάν αναλογιστούμε πως στην περασμένη σεζόν μπορούμε να βασιστούμε μόνο στα ματς που είχε στη Σερβία αφού δεν πήρε μέρος στην Ευρώπη. Στην παρούσα φάση παίζει μια ομάδα που έχει σαν ρουτίνα να παίρνει μέρος στους ομίλους του Champions League.

O κόσμος εδώ θεωρεί πως η αμυντική γραμμή της Παρτιζάν είναι κακή. Δεν νομίζω να ισχύει όμως αυτό. Απλά δεν έχει την ίδια ποιότητα σε σχέση με την επιθετική της γραμμή. Δεν είναι κακή.

Νομίζω πως ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει στον επόμενο γύρο. Είναι πλέον συνήθεια για τον Ολυμπιακό να μετέχει στους ομίλους του Champions League. H Παρτιζάν δεν είναι τόσο έμπειρη για να διαχειριστεί τα τελευταία χρόνια ματς με μεγάλες ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Επίσης υπάρχουν και κάποια εσωτερικά προβλήματα στην Παρτιζάν όπως για παράδειγμα μεταξύ Λεονάρντο και Τζούρτζεβιτς. Μπορεί εντός αγωνιστικού χώρου να συνεργάζονται αρμονικά, όμως στα αποδυτήρια υπάρχει πρόβλημα».

Ο Αλεξάνταρ Γιόκσιτς καταλήγει πως πρόκειται για ένα αμφίρροπο ζευγάρι δίνοντας ωστόσο ελαφρύ προβάδισμα για πρόκριση στον Ολυμπιακό.

«Είναι δύσκολο να προβλέψω εάν θα σκοράρουν ή εάν θα επιδιώξουν να κερδίσουν ένα πέναλτι. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Είναι το πρώτο φετινό ματς του Ολυμπιακού και για αυτό βλέπω πως υπάρχουν πιθανότητες για την Παρτιζάν όμως και πάλι δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά πως θα προκριθεί. Θα ήταν υπέροχο για τους οπαδούς της Παρτιζάν, αλλά και το σερβικό ποδόσφαιρο να προκριθεί η Παρτιζάν, αλλά είναι δύσκολα.

Όσα υποστηρίζουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού αναφορικά με τις δυσκολίες της κλήρωσης, ισχύει και για τους οπαδούς της Παρτιζάν.

Ξέρουν την καυτή ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στον Πειραιά, όπως και στο γήπεδο της Παρτιζάν. Οι πιθανότητες θα έλεγα πως είναι 60-40 υπέρ του Ολυμπιακού. Τα πάντα είναι πιθανά. Θεωρώ όμως πως έχει ένα προβάδισμα ο Ολυμπιακός».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα