Ποιος είναι ο φουλ επιθετικογενής Κροάτης μπακ του Ολυμπιακού

Ποιος είναι ο φουλ επιθετικογενής Κροάτης μπακ του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μία πρώτη προσέγγιση στο blog του στο gazzetta για τη νέα μεταγραφή του Ολυμπιακού.

Φαντάζομαι ότι για τη μεταγραφή του Κροάτη αριστερού μπακ Μίλιτς (11η για τον Ολυμπιακό) ο Χάσι θα πήρε και την άποψη του στενού συνεργάτη του, του Μπάμπιτς.

Ο Κροάτης βοηθός του Χάσι έπαιζε άλλωστε κι αυτός αριστερός μπακ (Λέβερκουζεν κλπ) και σίγουρα θα ξέρει καλά τον 28χρονο (1μ83) συμπατριώτη του από την παρουσία του στο κροατικό πρωτάθλημα με τη Χάϊντουκ, πρόπερσι, σεζόν 2015-16 (35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με ένα γκολ και 4 ασίστ).

Ασφαλή γνώμη για το παιδί για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να έχω. Απ΄ όσο τον έψαξα μέσα από σάϊτ εξειδικευμένα στο σκάουτινγκ, είδα ένα αριστερό μπακ πολύ επιθετικογενή. Του αρέσει να κάνει κούρσες και σέντρες, αρκετά επιτυχημένες κι όχι μόνο ψηλές, αλλά και χαμηλές, κοφτές. Και πάει και στο γκολ. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει παίξει και αριστερό χαφ κι ότι τον επέλεξε το καλοκαίρι του 2016 η Φιορεντίνα, που με τον Πάουλο Σόουσα έπαιζε 3-5-2, ήθελε δηλαδή δύο καθαρά επιθετικογενή μπακ. Κι από τις σέντρες του σε Μπαμπακάρ, Κάλινιτς κ.α. θα μπορούσε η ομάδα του να βάλει καμιά 10αριά γκολ.

Virtual Sports, με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα (21+)!

Τα στατιστικά του, άλλωστε, λένε κάποια πράγματα: Πέρσι στη Φιορεντίνα σε 19 παιχνίδια (τα 18 βασικός-από αυτά στα έξι έγινε αλλαγή) είχε 4 ασίστ. Πρόπερσι στη Χάϊντουκ είπαμε 35 ματς με ένα γκολ και 4 ασίστ. Μία διετία πριν, στη Ροστόφ είχε σε 53 συμμετοχές με 2 γκολ και 4 ασίστ στη Ρωσία. Μία διετία πιο πριν είχε στην Ίστρα 57 συμμετοχές, με 5 γκολ και 3 ασίστ στην Κροατία. Και στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, ενάμιση χρόνο στη Σουηδία, στην Ντζουργκάρντεν, σε 41 παιχνίδια, 4 γκολ κι 6 ασίστ. Ένα σύνολο 12 γκολ και 22 ασίστ σε 212 παιχνίδια, αν βάλουμε και τα τρία πρώτα του, στα 19 του, στην Χάϊντουκ Σπλιτ, όπου και ουσιαστικά έκανε τα πρώτα του βήματα, μετά την ανάδειξη του στην Ακαδημία της Όσιγεκ.

Όπως τον είδα δεν το φοβάται το τάκλιν-το αντίθετο-, έχει καλές τοποθετήσεις αμυντικά και αρκετές επεμβάσεις στο ψηλό παιχνίδι. Από ταχύτητα δεν τον λες σφαίρα, αλλά είναι αρκετά γρήγορος. Το ένας μ΄ ένα δεν νομίζω ότι είναι το δυνατό του σημείο. Όλα αυτά, όμως, με την αίρεση ότι ότι για να έχεις σοβαρή άποψη ειδικά για το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού ενός παίκτη πρέπει να δεις ολόκληρο παιχνίδι. Από τα στατιστικά του μπορείς να διακρίνεις ότι δεν είναι καρτάκιας για αμυντικός: μία αποβολή, πριν χρόνια, έχει στην καριέρα του και πάνω από 3 κίτρινες μόνο δύο σεζόν, πέρσι (5) και πρόπερσι (7). Η αίσθηση που έχω είναι ότι το πιο δυνατό κομμάτι του παιχνιδιού του είναι το επιθετικό κομμάτι.

Με τον ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν δεν είχε παίξει στο 0-0 της Φιορεντίνα στην Τούμπα κι είχε ξεκινήσει βασικός στο 2-3 στη Φλωρεντία (βγήκε στο 51΄ με το σκορ 2-2). Γενικά δεν ήταν λίγα τα 17 παιχνίδια του στο Καμπιονάτο (16 βασικός) σε σύνολο 38 αγωνιστικών-σχεδόν τα μισά. Κι έπαιξε και δύο (βασικός) στο Γιουρόπα Λιγκ.

Τις 6 συμμετοχές του (μία σε επίσημο παιχνίδι) στην εθνική Κροατίας τις έκανε τη διετία του στη Ροστόφ (από τον Ιούνιο του 2013 ως το Νοέμβριο του 2014). Στη Ρωσία ήταν που στέφθηκε Κυπελλούχος το Μάη του 2014, κερδίζοντας στα πέναλτι την Κράσνονταρ (είχε παίξει και στα 120 λεπτά).

Η εμπειρία του στα Κύπελλα Ευρώπης είναι 10 παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ (τα 4 στα προκριματικά).

Φέτος έκανε προετοιμασία με τη Φιορεντίνα από τις 9 του μήνα και έπαιξε και σε τουλάχιστον δύο φιλικά απ΄ όσο είδα.

Από την στιγμή που ο Ντε Λα Μπέγια δεν υπολογίζονταν έπρεπε να βρεθεί μία ακόμη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού, πλην του Κούτρη, που έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα. Επιλέχθηκε ο έμπειρος Κροάτης, προερχόμενος από το Καμπιονάτο, όπου έπαιξε εναντίον ομάδων όπως οι Ρόμα, Μίλαν, Ίντερ, Αταλάντα, Τορίνο, Σαμπντόρια (για να μνημονεύσω αυτές του πρώτου μισού της βαθμολογίας τις οποίες αντιμετώπισε).

Περισσότερα στο γήπεδο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.