Γρηγορίου: «Ηταν χρέος μας να προκριθούμε»

Gazzetta team
Γρηγορίου: «Ηταν χρέος μας να προκριθούμε»

bet365

Ο κόουτς του Πανιωνίου μίλησε για την ευρωπαϊκή πρόκληση των «κυανέρυθρων» αλλά και τους στόχους της επόμενης σεζόν
Ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του στην Σλοβενία έμεινε ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM αναφέρθηκε τόσο στην Μακάμπι Τελ Αβίβ που ακολουθεί, όσο και στους στόχους των «κυανέρυθρων» ενόψει της επόμενης σεζόν.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για την επιστροφή της ομάδας: «Γυρίσαμε αμέσως μετά το παιχνίδι και φτάσαμε το πρωί στην Ελλάδα».
Για τη χθεσινή νίκη του Πανιωνίου επί της Γκόριτσα και την πρόκριση: «Ο κύριος Δάρρας καλά είπε, επειδή έχει τεράστια εμπειρία από ευρωπαϊκά παιχνίδια και όταν δίνεις ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει. Το είδαμε και χθες με την Γαλατασαράι, το έχουμε δει στο παρελθόν με την Καμπάλα. Το σκεπτικό μας ήταν πως πρέπει να πετύχουμε γκολ, όταν έχεις το σκορ 2-0 και προηγείσαι πέφτει η ψυχολογία του αντιπάλου. Έτσι έγιναν πιο βατά τα πράγματα για εμάς. Έχουμε γρήγορη επιθετική γραμμή και ξέρουμε ότι θα βρούμε χώρους στις μεταβάσεις. Και τα δύο γκολ με πέναλτι τα πέτυχε η Γκόριτσα».
Για τον Γεσίλ που πέτυχε τρία γκολ στα δύο ματς με τους Σλοβένους: «Υπήρχε μία περίπτωση να ασχοληθούμε με επιθετικό, αν μπορούσαμε να κάνουμε την μεταγραφή του Καρίμ Ανσαφαριφάρντ. Η δική μου άποψη και της διοίκησης είναι ότι δεν χρειαζόμαστε επιθετικό, για αυτό δεν προχωρήσαμε με την περίπτωση κάποιου επιθετικού. Ευτυχώς στο κομμάτι του Γεσίλ αισθανόμαστε δικαιωμένοι, επειδή είναι νεαρός σε ηλικία, είχε τραυματισμούς δύο χρόνια και δεν είχε κάνει προετοιμασία. Για αυτό είναι ένας άλλος ποδοσφαιριστής».
Για το αν υπάρχουν κενά στο ρόστερ: «Μεταγραφικά αυτό που κοιτάμε αυτή τη στιγμή είναι ένα ακόμα αμυντικό χαφ, έναν περιφερειακό για την αριστερή πλευρά για να μπορέσουμε να γεμίσουμε ως ομάδα και να έρθει ακόμα ένας κεντρικός αμυντικός. Αυτές είναι οι επόμενες κινήσεις που θα κάνουμε. Θέλουμε κινήσεις για όλον τον χρόνο και όχι για 1-2 παιχνίδια. Ήταν προγραμματισμένες αυτές οι κινήσεις. Θέλουμε μεταγραφές που θα μας βοηθήσουν ολόκληρο το χρόνο και όχι μόνο για την Μακάμπι».
Για την Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Από σήμερα θα ασχοληθώ με την Μακάμπι. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Ήταν ρευστό το 3-1 του πρώτου αγώνα. Η φιλοσοφία μου είναι κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κάθε αντίπαλος ξεχωριστά».
Για τους Ιρανούς που είναι στην ομάδα και αν θα παίξουν με τους Ισραηλινούς: «Δεν είναι θέμα δικός του. Είναι ένας νόμος του κράτους του, είναι δεδομένο ότι δεν θα παίξουν στο Ισραήλ. Θα το δει η διοίκηση με τους παίκτες. Στο πρώτο παιχνίδι δεν θα ταξιδέψουν στο Ισραήλ».
Για τους στόχους της επόμενης σεζόν: «Αναγκαστικά τα κάνεις όλα στον πυθμένα. Σε 25 μέρες προσπαθείς να χτίσεις μία α φυσική κατάσταση. Και για το πρωτάθλημα και για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Και στις διακοπές του πρωταθλήματος. Από τακτικά κομμάτια έχουμε κάνει το 50%. Δεν μπορείς να τα συνδυάσεις όλα, αφού δεν μπορείς να δώσεις πολλές πληροφορίες στους παίκτες μέσα σε 25 μέρες. Ήταν χρέος μας να περάσουμε, ύστερα από τόσα χρόνια που παίξαμε στην Ευρώπη. Δεν έχουμε την πολυτέλεια των 8 εβδομάδων και ήταν αρκετά πιεστικά για τα παιδιά και έγιναν όλα πάρα πολύ σύντομα. Ευτυχώς το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Ακολουθεί ένας δύσκολος αντίπαλος, ο οποίος ήταν στο γκρουπ των δυνατών. Έχουμε το μέταλλο, τον κόσμο δίπλα μας και την ιστορία να πετύχουμε τον στόχο μας. Αν αναλογιστούμε πως υπάρχουν πενήντα ημέρες για να θεωρηθείς έτοιμος για το πρωτάθλημα, ή το πρώτο επίσημο ματς, καταλαβαίνετε ότι δεν είμαστε στο 100%. Και ο ποδοσφαιριστής δεν έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να αισθανθεί καλά και εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους παίκτες, έχοντας στο μυαλό να προχωρήσουμε στον επόμενο ευρωπαϊκό αντίπαλο. Η Μακάμπι είναι το θεωρητικά φαβορί, δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος».
Για την έλευσή του στην ομάδα, η οποία πέρσι κατάφερε να ξεχωρίσει και ο κόσμος ήταν απαιτητικός: «Υπάρχουν δύο γνώμες. Αν αναλάβεις μία ομάδα που δεν πήγε καλά, συνήθως μπορείς να την πας καλύτερα. Το να αναλάβεις μία ομάδα, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια έχει δείξει θετικά δείγματα και βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, κανείς δεν θα το πίστευε. Αυτή η κληρονομία, να το πω έτσι, είναι πάρα πολύ σημαντική και είναι σίγουρο πως πρέπει να την διαχειριστούμε. Δεν μας προσδίδει άγχος, μας δίνει επιπλέον κίνητρο να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού, καθώς το φετινό πρωτάθλημα θα είναι διαφορετικό για τον Πανιώνιο. Δεν περίμεναν τον Πανιώνιο τόσο δυνατό και φέτος θα κλειστούν αρκετές ομάδες, θα πρέπει να κάνουμε εμείς παιχνίδι και να έχουμε την κατοχή της μπάλας, να πιέσουμε ψηλά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη φετινή σεζόν».
Για τις κινήσεις που έχει ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας: «Μεταγραφικά; Η κάθε ομάδα προσπαθεί να κάνει τις δικές της κινήσεις. Περιμένω να δω μέσα στο γήπεδο, το ίδιο κάνω και στη δική μου ομάδα. Το βιογραφικό είναι για το παρελθόν, για το παρόν είναι το γήπεδο. Θα δούμε κατά τη διάρκεια της σεζόν ποια ομάδα έκανε τις καλύτερες κινήσεις».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα