Κούγιας: «Πλέι οφ και μείωση δεν υπάρχουν πια»

Κούγιας: «Πλέι οφ και μείωση δεν υπάρχουν πια»

Gazzetta team
Κούγιας: «Πλέι οφ και μείωση δεν υπάρχουν πια»

bet365

Την πεποίθηση πως θα υπάρξει λύση στην κόντρα NOVA-Super League, αναφορικά με το τηλεοπτικό τοπίο, εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5, όπου σχολίασε τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναφορικά με τα χρήματα που προσφέρει η NOVA στις ελληνικές ομάδες. Ταυτόχρονα εμφανίστηκε αρνητικός στη διεξαγωγή πλέι όφ και πλέι άουτ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις συζητήσεις με τα τηλεοπτικά: «Θα γίνει συμβιβασμός. Θα κερδίσει λίγα περισσότερα από αυτά που έπρεπε να πληρώσει η NOVA, θα χάσουμε εμείς κάποια χρήματα. Με την εξόντωση των μικρών εξοντώνεται το ελληνικό πρωτάθλημα και η ανταγωνιστικότητα. Αυτοί παίρνουν τα χρήματα. Από το συμβόλαιο της NOVA, δηλαδή τα 36 εκατομμύρια, το 77% το παίρνουν οι μεγάλοι και το 23% οι υπόλοιποι δώδεκα. Αν δεχτούν οι 4 μεγάλοι, θα έχουμε συμβιβασμό και θα χάσουμε χρήματα, από 150.000-300.000 η κάθε ΠΑΕ. Τώρα όπως είναι με την πρόταση χάνουμε εμείς το 25% και η οι μεγάλες το 11. Αν πάμε σε αυτό που προτείναμε οι δώδεκα θα χάσουμε εμείς το 15».

Για την πιθανότητα των πλέι οφ και πλέι άουτ: «Δε συζητείται καν. Πλέι-οφ και μείωση δεν υπάρχουν πια. Θα μας πει η NOVA τι θα κάνουμε έναν χρόνο μετά, που δεν έχει συμβόλαιο μαζί μας; Θα έχουμε πλέι-οφ για να έχουμε πρωτάθλημα 14 ομάδων τη χρονιά που δε θα είναι η ΝOVA; Είναι κωμικά πράγματα αυτά. Αν οι προηγούμενοι από εμάς τα συζητούσαν θα έπρεπε να τους κάνουμε μήνυση για απιστία, δεν έχουν ποδοσφαιρική λογική αυτά. Με την προηγούμενη πρόταση της NOVA εμείς θα έπρεπε από τη 6η έκτη μέχρι τη 12η να σταματήσουνε το Πρωτάθλημα στις 30 Μαρτίου, είναι για γέλια. Θα τελειώσει η σύμβαση το επόμενο καλοκαίρι, θα τελειώσει η οδυνηρή σχέση με τη ΝΟVΑ και θα ακολουθήσουμε αυτό που θέλουμε».

Για το αν θα γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ: «Όλοι λένε ότι θα έχουμε. Ακόμη κι αν έχουμε μετά την αποδοχή από την πολιτεία και από τη διοικούσα της ΕΠΟ να έχουμε επιτροπή της FIFA, όπως είναι η επιτροπή του μνημονίου μένουμε υπό επιτροπεία. Αν έχουμε μεταβατικό στάδιο επιτροπείας δε θα έχουμε ΕΠΟ, όπως στο παρελθόν. Ίσως είναι και καλύτερα. Αν αξιολογικά επιλέγονται οι διαιτητές δε με στεναχωρεί καθόλου. Δε μιλάω για την παρούσα ΚΕΔ. Θα το πω ευθέως. Ο άνθρωπος που κάνει κουμάντο στην ελληνική διαιτησία λέγεται Κύρος Βασσάρας και του έχω εμπιστοσύνη. Γνωρίζω τη διαδρομή του κάθε προσώπου, ο Κύρος Βασσάρας μεταξύ των άλλων, μαζί με τους Τσαχειλίδη και Μπίκα είναι αυτοί που μπορεί να τους έχει εμπιστοσύνη ότι θα κάνουν τα λιγότερα λάθη. Ο Βασσάρας είναι εμφανώς ο ισχυρός άνθρωπος της UEFA και της FIFA. Ο Κύρος Βασσάρας παραμένει. Δεν καταργεί τους Τριτσώνη και Κουκουλάκη αλλά όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι ο ισχυρός άνδρας της διαιτησίας. Και δικαίως, αν δεις το βιογραφικό του καθενός».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα