Η απάντηση στη συνύπαρξη Οτζίτζα-Φορτούνη-Μάριν

Η απάντηση στη συνύπαρξη Οτζίτζα-Φορτούνη-Μάριν

Η απάντηση στη συνύπαρξη Οτζίτζα-Φορτούνη-Μάριν

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta το δεύτερο σημείο-κλειδί του φετινού Ολυμπιακού, με τα ερωτηματικά που (κι αυτό) το συνοδεύουν.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Γκόριτσα – Πανιώνιος (21+).

Για τον Ολυμπιακό θεωρώ ότι ισχύει ακριβώς αυτό που έγραψα τις προάλλες: όλα τα λεφτά θα είναι οι σέντερ φορ-αν Εμενίκε, Ανσαριφάρντ και Μπεν αποδειχθούν αποτελεσματικοί, όλα καλά. Διαφορετικά…

Να θυμίσω ότι σε τέσσερα από τα εφτά παιχνίδια προετοιμασίας οι πρωταθλητές έβαλαν μάξιμουμ ένα γκολ (1-1 με Λούντογκορετς, 1-2 από Πανιώνιο, 0-0 με Λόκερεν, 1-1 με Αστέρα)…Σε άλλα δύο έβαλαν δύο γκολ (Βάτενς και ΑΖ 2-0) και σε ένα είχαν το ξέσπασμα (6-0 με Μαλίν). Είναι καλό ότι φτιάχνουν από αρκετές έως πολλές ευκαιρίες, αλλά είναι κακό που σε σχεδόν μόνιμη βάση τις χάνουν.

Μακάρι να ξεμπουκώσει η ομάδα στα παιχνίδια με την Παρτίζαν. Το βασικό, όμως, επιθετικό όπλο είναι σε αφλογιστία στο ξεκίνημα του-ο Εμενίκε έπρεπε να κάνει γκολ σε εκείνη την κεφαλιά από άριστη θέση κι ασφαλώς κι έπρεπε να κάνει γκολ και αργότερα στο πολύ κοντινό πλασέ με τον γκολκίπερ στο έδαφος-ήταν όντως σε θέση οφσάϊντ, αλλά το πλασέ του έστειλε την μπάλα πάνω στο σώμα του τερματοφύλακα του Αστέρα! Και γενικά, προφανώς λόγω της παντελούς έλλειψης προετοιμασίας με τη Φενέρμπαχτσε, ακόμη δεν πατάει καλά στα πόδια του-για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μπερδεύεται μόνος του με την μπάλα στα πόδια και πέφτει χάμω.

Για εμένα το σημαντικό θέμα αποτελεί η απάντηση στο ερώτημα περί συνύπαρξης Οτζίτζα Οφόε-Φορτούνη-Μάριν στην ίδια ενδεκάδα. Διότι ουσιαστικά πρόκειται για τρία δεκάρια. Ο Μάριν περισσότερο δεκάρι είναι παρά εξτρέμ-κι αυτό φαίνεται κι από τις κινήσεις του (συνεχώς συγκλίνει προς τον άξονα)-ο δε Οτζίτζα την καλύτερη του σεζόν την προηγούμενη τριετία την είχε πέρσι, παίζοντας στη Λέγκια καθαρό δεκάρι, όταν έφυγε από τη Βαρσοβία ο Χάσι, που τον έβαζε οκτάρι.

Ο Χάσι είναι ξεκάθαρο ότι όχι απλά απαντάει καταφατικά στο σχετικό ερώτημα της συνύπαρξης, αλλά στηρίζει όλη την επιθετική λειτουργία σε αυτούς τους τρεις-και με τη Λόκερεν και με τον Αστέρα τους είχε μαζί στην αρχική ενδεκάδα για 60-70 λεπτά και ενδιάμεσα με την ΑΖ, που είχαν παίξει οι αναπληρωματικοί, τους έβαλε μαζί στο β΄ ημίχρονο. Ποια απάντηση δίνει το…χορτάρι; Δεδομένα ακόμη ψάχνουν τη χημεία τους, τα τετραγωνικά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο-λογικό, αφού ο Οτζίτζα στα τρία τελευταία φιλικά έχει προλάβει να παίξει. Δεδομένα είναι σαν να παίζει σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα με ένα εξτρέμ η ομάδα. Δεδομένα η αμυντική λειτουργία θα ήταν καλύτερη π.χ. με τον Οφόε δεκάρι, δύο κόφτες πίσω του κι έναν εκ των Φορτούνη-Μάριν αριστερά (στο γκολ του Αστέρα ο Καλτσάς είχε ένα…στρέμμα να βγάλει τη σέντρα στον Μανιά, αφού ο Μάριν είχε αφήσει μόνο του τον Κούτρη σε όλη την πλευρά…).

Όμως, είναι αλήθεια ότι κάποιες στιγμές πολύ καλής συνεργασίας των «τριών» δικαιώνουν την επιλογή του Χάσι. Για παράδειγμα χθες ίσως η καλύτερη φάση του Ολυμπιακού ήταν ένας συνδυασμός Φορτούνη-Μάριν-Φορτούνη με το γύρισμα του Φορτούνη στον Οτζίτζα, το πλασέ του οποίου όμως έβγαλε ο γκολκίπερ του Αστέρα. Κι ακόμη στην κεφαλιά-ευκαιρία του Εμενίκε, η μπάλα κυκλοφόρησε τέλεια μεταξύ Οτζίτζα-Φορτούνη-Μάριν. Και στο β΄ ημίχρονο η πιο όμορφη φάση ήταν μία συνεργασία των Φορτούνη-Μάριν-Οτζίτζα, με τον Βέλγο όμως να καθυστερεί στο τελικό σουτ και να χάνει την ευκαιρία, και πάλι.

Τρεις στιγμές που θα μπορούσαν να φέρουν τρία γκολ. Δεν ήρθε όμως κανένα και το ερώτημα περιμένουμε να απαντηθεί με μεγαλύτερη σαφήνεια στη συνέχεια. Θα είναι ίσως το δεύτερο κλειδί για τον φετινό Ολυμπιακό, μετά την αποτελεσματικότητα του σέντερ φορ…

Άσχετο: δεν ισχύει ότι πάει ο Ολυμπιακός να πάρει τον Μύγα του Παναιτωλικού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.