Οι παίκτες-κλειδιά κόντρα στον Ολυμπιακό

Οι παίκτες-κλειδιά κόντρα στον Ολυμπιακό

Οι παίκτες-κλειδιά κόντρα στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τους παίκτες της Παρτίζαν, που πραγματικά πρέπει να "σημειωθούν" από τον Ολυμπιακό!

Ντουντελάνζ – ΑΠΟΕΛ με επιστροφή, αν ο Μπερτόλιο ανοίξει το σκορ (21+).

Όλοι στέκονται στους δύο σκόρερ της Παρτίζαν, τον Λεονάρντο και τον Ούρος Τζόρτζεβιτς-δεν είναι παράλογο, αφού πέρσι έβαλαν κι οι δύο μαζί πάνω από 50 γκολ στη Σερβία, ενώ και φέτος αυτοί ήταν οι σκόρερ των δύο γκολ στα προκριματικά ματς με την πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου.

Γνώμη μου, όμως, είναι ότι κάποιοι άλλοι παίκτες είναι τα κλειδιά για τη λειτουργία της Παρτίζαν! Και κύρια το 8άρι, ο Κόσοβιτς, ένας Μαυροβούνιος διεθνής, με εξαιρετική ικανότητα στο να βγάζει φάσεις για τους κυνηγούς, με μία πάσα, με την ασφάλεια του Βραζιλιάνου κόφτη Λεάντρο, που προτιμάει να κρατάει τη θέση του και να οργανώνει το παιχνίδι με 20άρες πάσες. Έχει, όμως, κι ένα…ευαίσθητο σημείο ο Κόσοβιτς: αν τον πρεσάρεις καλά στο κέντρο (κι ο Λεάντρο έχει θέμα σε αυτό το κομμάτι), μπορείς να κλέψεις μπάλες και να βγάλεις επικίνδυνες αντεπιθέσεις, γιατί η Παρτίζαν, ειδικά στο γήπεδο της, παίζει ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, όπως κάνει κι ο Ολυμπιακός.

Ένας δεύτερος παίκτης, που μπορεί να κάνει μεγάλες ζημιές, αυτός πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή, είναι ο Ταβάμπα, τον οποίοα χθες περιέργως δεν έβαλε ο Ντζούκιτς, λες και ήθελε να τον…κρύψει από τον Χάσι, που ήταν στις εξέδρες του γηπέδου της Μπούντουκνοστ. Ο Αφρικανός παίζει το ρόλο του περιφερειακού κυνηγού, γύρω από τον σέντερ φορ Τζούρτζεβιτς. Μπορεί να μην έχει σούπερ τεχνική, αλλά είναι ένα θηρίο, που κυνηγάει το γκολ σουτάροντας ξαφνικά από παντού η, παίρνοντας κεφαλιές όντας καλά πλασαρισμένος, ξέρει να παίζει και με την πλάτη στο τέρμα, «σπάζοντας» την μπάλα σε συμπαίκτες του που έρχονται από πίσω του και δεν του λείπει η ικανότητα να βγάλει ασίστ.

Ο πιο…ζογκλερικός παίκτης της Παρτίζαν είναι ο Γιάνοβιτς, ένα παιδί που έχει παίξει με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων! Αριστεροπόδαρος, που του αρέσει να παίζει από δεξιά, με μεγάλη ικανότητα στο να ντριμπλάρει και να μπουκάρει στην περιοχή για να βγάλει την πάσα για τη φάση, αλλά και να χωθεί ο ίδιος σαν κρυφός φορ περιμένοντας την μπαλιά για το γκολ. Αναλαμβάνει τις στημένες φάσεις, που δεν είναι για απευθείας σουτ, αφού έχει αρκετά καλή σέντρα. Μειονέκτημα ότι πάει συχνά για το κάτι παραπάνω…

Από εκεί και πέρα, καλύτερος αμυντικός της Παρτίζαν είναι μακράν ο έμπειρος Όστοϊτς, παρά το λάθος που έκανε χθες και έφερε στην εξέλιξη της φάσης το δοκάρι της Μπούντοκνοστ στο α΄ημίχρονο. Ψηλό παιδί, απειλεί πολύ και στις στημένες φάσεις, πραγματικά ένας αξιόπιστος αμυντικός. Του λείπει πάντως ο Μιλίνκοβιτς, ο παρτενέρ του πέρσι στην καρδιά της άμυνας, που πουλήθηκε στη Φιορεντίνα. Ο αντικαταστάτης, ο νεαρός Τσίρκοβιτς, έχει πολύ καλές προδιαγραφές, αλλά ακόμη είναι άπειρος κι εκεί είναι ένα θέμα, για το πώς μπορεί να κτυπήσει ο Ολυμπιακός.

Στα άκρα της άμυνας ο πιο έμπειρος Βουλίσεβιτς κι ο πιο άπειρος Μίλετις είναι αρκετά καλοί, βγαίνουν μπροστά-πιο επικίνδυνα ο πρώτος-αλλά γρήγορα εξτρέμ μπορεί τους δημιουργήσουν προβλήματα στην πλαγιοκόπηση, ιδίως του δεξιού μπακ κι αρχηγού της Παρτίζαν. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να μπορέσει ο Ολυμπιακός να περάσει κάθετες πάσες στους μικρούς χώρους ανάμεσα στο δεξί μπακ και στο δεξί στόπερ των Σέρβων-κι ανάμεσα στον αριστερό στόπερ και τον αριστερό μπακ. Όταν το έκανε χθες η Μπούντουκνοστ έβγαλε ευκαιρίες.

Μεγάλη υπόθεση για την Παρτίζαν ο πολύ γρήγορος και σταθερός γκολκίπερ Κλάγιτς. Απορώ γιατί στην Εθνική βάζουν ακόμη τον βετεράνο Στόϊκοβιτς….

Λεπτομέρεια, ενδεικτική της αποφασιστικότητας της Παρτίζαν να τα δώσει όλα φέτος για να μπει στους ομίλους: πλήρωσε πάνω από ένα εκ. Ευρώ και πήρε ένα κόμη Αφρικανό μεσοεπιθετικό, τον Σουμά, πρώτο σκόρερ πέρσι στην Σλοβακία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.