Μία προετοιμασία, πολλές ανησυχίες…

Μία προετοιμασία, πολλές ανησυχίες…

Μία προετοιμασία, πολλές ανησυχίες…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει όλα τα προβλήματα που έβγαλε ο ΠΑΟΚ και στον αγώνα με τον Άγιαξ και κρούει το κώδωνα του κινδύνου λίγες μέρες πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων.

«Κάθε αρχή και δύσκολη…». Αυτό ισχύει στο 100% για το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στην αγωνιστική περίοδο 2017-2018!

Παρά το γεγονός ότι οι κυπελλούχοι Ελλάδας έχουν το ίδιο (σχεδόν) ρόστερ με πέρυσι, η αλλαγή προπονητή δημιούργησε κάποια νέα δεδομένα και έτσι ομάδα και προπονητής θέλουν χρόνο να γνωριστούν καλύτερα… (Είναι φανερό ότι δεν έφθασε ο χρόνος των δύο εβδομάδων στην Ολλανδία).

Αυτό καταλάβαμε από την πρώτη μέρα παραμονής στο Χόρστ, μέχρι και την τελευταία χθεσινή, όπου ο ΠΑΟΚ έχασε με πολύ βαρύ σκορ από… μία ομάδα του Άγιαξ.

Αυτό το 4-2 δεν είναι το μόνο ανησυχητικό. Το σκορ από μόνο του δεν φανερώνει όλα τα προβλήματα που έβγαλε και σε αυτό το ματς ο ΠΑΟΚ.

Ας τα μετρήσουμε (τα προβλήματα του χθεσινού αγώνα) για να καταλάβουμε και που βρισκόμαστε, γιατί πλέον η κατάσταση αρχίζει να σοβαρεύει.

1) Ο ΠΑΟΚ έχασε με 4-2 και το σκορ είναι πράγματι βαρύ.

2) Στο παιχνίδι αυτό, ο βασικός κορμός του ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη δεύτερη ομάδα του Άγιαξ, στην οποία έπαιξαν ο Χούντελαρ, ο Κασιέρα και λίγοι ακόμη από το ρόστερ των πρώτων. Οι πιο πολλοί βασικοί –Ντόλμπεργκ, Σάντσεζ, Σόνε, Φέλτμαν και άλλοι- έπαιξαν νωρίτερα με τη Γκενκ.

3) Σε αυτό το ματς που έληξε 4-2, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε όλα τα γκολ σε φάσεις όπου οι αντίπαλοι ήταν αμαρκάριστοι και είχαν ανοίξει εντελώς την άμυνα της Ελληνικής ομάδας.

4) Στο παιχνίδι αυτό ο ΠΑΟΚ δέχθηκε τέσσερα γκολ από τους πιτσιρικάδες του Άγιαξ και κινδύνευσε σοβαρά να δεχθεί άλλα τέσσερα με βάση τις μεγάλες ευκαιρίες των αντιπάλων. (Μεταξύ των φάσεων αυτών ένα δοκάρι και ένα πέναλτι που έπιασε ο Ρέι).

5) Στον αγώνα αυτό απέναντι στους σοκαρισμένους από το πρόβλημα του Νούρι παίκτες του Άγιαξ, ο ΠΑΟΚ μπήκε εντελώς χαλαρά στο ματς και σε μεγάλα διαστήματα έβλεπε τους νεαρούς αντιπάλους να «κρύβουν» την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο.

Είχε και ο ΠΑΟΚ καλά διαστήματα. Από το 30΄ μέχρι το 60΄ η ομάδα του Στανόγενβιτς αντέδρασε θετικά, πήρε το κέντρο, έβγαλε συνδυασμούς και πέρα από τα δύο γκολ, έβγαλε άλλες δύο-τρεις πολύ μεγάλες φάσεις. Αρκεί αυτό;

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, σε αυτή τη χρονική στιγμή, απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο και μετά τα παθήματα των περασμένων ημερών, εκτιμούμε ότι ο ΠΑΟΚ έπρεπε να δείξει πολλά περισσότερα πράγματα.

Προφανώς και αποδείχθηκε ότι δεν αρκεί μόνο η αλλαγή σχηματισμού και η επιστροφή στο γνωστό 4-3-3 για να διορθωθεί η εικόνα που ήταν κακή και στα άλλα φιλικά.

Είναι σωστό αυτό που λέει ο Στανόγεβιτς για το ότι είδε πράγματα που θα τον βοηθήσουν να βγάλει περισσότερα συμπεράσματα στην πορεία, δεν είναι σωστό να λέγεται (όχι από τον Σέρβο προπονητή) ότι… « ο ΠΑΟΚ ήταν καλός, δεν μετράει το σκορ και η ήττα, δεν πειράζει, οι μεταγραφές που θα γίνουν θα αλλάξουν την ομάδα…» και άλλα τέτοια.

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκινάει καλά τη σεζόν, η ομάδα δείχνει χαλαρή, ο προπονητής ψάχνει να μάθει τα μυστικά του συνόλου (δεν γίνεται για παράδειγμα με τόσο αθλητικό αντίπαλο να παίζεις με Μπίσεσβαρ-Ενρίκε στην ίδια ενδεκάδα) και όλα αυτά συνδυάζονται με το ότι ο χρόνος περνάει… απειλητικά. (Όποιος νομίζει ότι είναι νωρίς και εφησυχάζει, κάνει λάθος…).

Εδώ υπάρχει και άλλο πρόβλημα… Αναρωτιόμασταν για τα πολλά ρεπό της προετοιμασίας. Η απάντηση από την τεχνική ηγεσία ήταν η εξής: «Παραλάβαμε πολλούς παίκτες με 40-50 ματς, ποδοσφαιριστές που πρώτη φορά είχαν τόσες συμμετοχές κι’ έκαναν σχετικά λίγες ημέρες διακοπών και πρέπει σύντομα να ετοιμαστούν για να παίξουν και πάλι κρίσιμα ματς. Άρα χρειάζονταν ειδική διαχείριση…».

Η κατάσταση είναι σύνθετη και πλέον αναζητούνται λύσεις για να προσαρμοστούν οι παίκτες καλύτερα στον προπονητή και αυτός στην ομάδα.

Για την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής, δεν φταίει κανείς σχηματισμός, δεν φταίει η Ολλανδία και η προετοιμασία, δεν φταίνε οι ένας-δύο παίκτες που λείπουν μεταγραφικά.

Χημεία αναζητείται εντός ομάδας, για να μην πάμε στα εκτός…

Τα αφήνουμε για λίγο αργότερα αυτά…

Με αφορμή όμως και τα εντός γηπέδου, αλλά και τα εκτός, τονίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν ξεκινάει καλά τη χρονιά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.