Το προφίλ της Μακάμπι, αντιπάλου του Πανιωνίου

Το προφίλ της Μακάμπι, αντιπάλου του Πανιωνίου

bet365

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία αναμένεται να βρεθεί στον δρόμο του Πανιωνίου στον Γ΄ Προκριματικό Γύρο του Europa League έχει αναδομηθεί την τελευταία πενταετία ακολουθώντας πιστά το μοντέλο του Τζόρντι Κρόιφ.

Ο γιος του θρυλικού Ολλανδού, Γιόχαν Κρόιφ υπηρέτησε την «ομάδα του λαού» για μια πενταετία ως τεχνικός διευθυντής αναλαμβάνοντας πριν από έναν μήνα χρέη προπονητή!

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Σπαρτάκ Μόσχας – Λοκομοτίβ Μόσχας (21+).

Η Μακάμπι κατέκτησε τρία σερί πρωταθλήματα 2013, 2014, 2015, αλλά έχασε την τελευταία διετία την πρωτοκαθεδρία από την Χάποελ Μπέερ Σεβά.

O ισραηλινός σύλλογος έχει κατακτήσει 21 πρωταθλήματα και 23 Κύπελλα. Ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο βαθύπλουτος Καναδός επιχειρηματίας, Μίτσελ Γκόλντχαρ.

Πρόκειται για την μοναδική ομάδα στο Ισραήλ που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ από την μεγάλη κατηγορία, αλλά και μια από τις τρεις της χώρας που έχει πάρει μέρος στους ομίλους του Champions League.

Ηγέτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ θεωρείται ο Ισλανδός διεθνής φορ Βίνταρ Κιάρτανσον, ο οποίος στην περυσινή σεζόν σκόραρε 19 γκολ σε 33 ματς. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2016 από την σουηδική Μάλμε έχοντας σκοράρει 14 τέρματα σε 19 εμφανίσεις. Επίσης εκεί αγωνίζεται από την περυσινή σεζόν ο 25χρονος πρώην μέσος του ΠΑΟΚ, Εγιάλ Γκολάσα.

Η Μακάμπι στον Α΄ Γύρο του Europa League απέκλεισε με δύο νίκες τα Τίρανα (2-0, 0-3), ενώ έχει αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση με την επικράτηση με 3-1 επί της KR Ρέικιαβικ από την Ισλανδία!

Την σεζόν 2014/15 η Μακάμπι αποκλείστηκε από τον Αστέρα Τρίπολης στα πλέι-οφ του Europa League (3-1, 0-2), ενώ άφησε εκτός νυμφώνος τόσο τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ του Europa League (3-0, 1-2) την σεζόν 2011/12, όσο και τον Ολυμπιακό έναν χρόνο νωρίτερα στον Γ΄ Προκριματικό Γύρο του Europa League (1-0, 1-2). Επίσης την σεζόν 2004/05 απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στον Γ΄ Προκριματικό Γύρο του Champions League (1-0, 3-0).

Έδρα: Νετάνια Στέιντιουμ (13,610)

Έτος ίδρυσης: 1906

Τίτλοι: 21 Πρωταθλήματα, 23 Κύπελλα

Προπονητής: Τζόρντι Κρόιφ

Αστέρι: Βίνταρ Κιάρτασον

Δείτε τα γκολ από το χθεσινό ματς κόντρα στην ΚR Ρέικιαβικ...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα