Η κλήρωση Ολυμπιακού και ΑΕΚ στο Champions League

Θοδωρής Βασίλης
Η κλήρωση Ολυμπιακού και ΑΕΚ στο Champions League

bet365

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Παρτιζάν Βελιγραδίου-Μπούντουτσνοστ, ενώ η ΑΕΚ κληρώθηκε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμαθαν τους αντιπάλους τους στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» από το γκρουπ των πρωταθλητών θα μείνουν στα Βαλκάνια και θα ταξιδέψουν είτε στην Σερβία και το Βελιγράδι ή το Μαυροβούνιο και την Ποντγκόριτσα για να αντιμετωπίσουν μία εκ των Παρτιζάν και Μπούντοτσνοστ με τους πρωταθλητές Σερβίας να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Η Παρτιζάν η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Σερβίας, άλλαξε προπονητή το καλοκαίρι με τον Μίροσλαβ Τζούκιτς και παραδοσιακά είναι μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα με μια θερμή έδρα, η οποία θα πετάει φωτιές κόντρα στους Πειραιώτες αν σκεφτεί κανείς ότι οι οπαδοί της έχουν άριστες σχέσεις με τους αντίστοιχους του ΠΑΟΚ.

Φιν Χαρπς – Μποέμιαν με επιστροφή, αν καταλογιστεί κόκκινη κάρτα (21+).

Από την πλευρά της η ΑΕΚ μπορεί να απέφυγε τον Άγιαξ, αλλά έπεσε πάνω στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον δεύτερο αντίπαλο από τους ισχυρούς των μη πρωταθλητών που ήθελε να αποφύγει. Η μοσχοβίτικη ομάδα μπορεί να μην φοβίζει, αλλά παραμένει ένας αντίπαλος που μόνο εύκολος δεν μπορεί να θεωρηθεί ο οποίος μάλιστα θα έχει κι επίσημα παιχνίδια στα πόδια του, αφού αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινάει το πρωτάθλημα της Ρωσίας.

Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 25 ή 26 Ιουλίου στο Βελιγράδι και Αθήνα, ενώ οι επαναληπτικοί είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 1-2 Αυγούστου σε Μόσχα και Αθήνα αντίστοιχα.

Όσον αφορά τον ΑΠΟΕΛ, αφού αρχικά ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντούντελανζ (Λουξεμβούργο), θα μεταβεί στην Ρουμανία για να αντιμετωπίσει την ρουμανική Βιτορούλ του Γκεόργκι Χάτζι.

Αναλυτικά τα ζευγάρια του γ' προκριματικού γύρου:

Σλάβια Πράγας – Μπάτε Μπορίσοφ/Αλασκέρτ

Σπάρτακς Ζουρμάλα/Αστάνα – Μάριεχαμ/Λέγκια Βαρσοβίας

Ζρίνσκι/Μάριμπορ – Χαφναρφιόρντουρ/Βίκινγκουρ

Ζίλινα/Κοπεγχάγη – Μάλμε/Βάρνταρ

Λίνφιλντ/Σέλτικ – Ντάνταλκ/Ρόσενμποργκ

Χάποελ Μπερ Σεβά/Χόνβεντ – Ζαλγκίρις/Λουντογκόρετς

Βιτορούλ – ΑΠΟΕΛ/Ντούντελανζ

Χιμπέρνιαν/Σάλτσμπουγκ – Ριέκα/The New Saints

Καραμπάκ/Σαμτρέντια – Σερίφ/Κουκέσι

Παρτιζάν/Μπούντουσνοστ – Ολυμπιακός

FCSB – Βικτόρια Πλζεν

Νις – Άγιαξ

Ντιναμό Κιέβου – Γιούνγκ Μπόις

ΑΕΚ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Μπριζ - Μπασακσεχίρ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα