Ο «ίδιος» Οφόε, θα τρελάνει όλο τον κόσμο! Ρωτήστε και τον Πρίγιοβιτς!

Ο «ίδιος» Οφόε, θα τρελάνει όλο τον κόσμο! Ρωτήστε και τον Πρίγιοβιτς!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα για τη μεταγραφή του Οφόε στον Ολυμπιακό.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Χιμπέρνιανς – Σάλτσμπουργκ, αν ο Μιναμίνο σκοράρει το πρώτο γκολ (21+).

Ο Βαντίς Οτζίτζα Οφόε στο μυαλό του Χάσι είναι ξεκάθαρα ο παίκτης-κλειδί στο αγωνιστικό πλάνο του Ολυμπιακού. Ο παίκτης-φίλτρο, αφού αυτός θα φιλτράρει το παιχνίδι της ομάδας.

Ο Κοσοβάρος προπονητής τον έχει στο σχέδιο του ως το 8άρι, που θα συνδέει την άμυνα με την επίθεση, όπως δηλαδή έκανε τόσα χρόνια ο Βέλγος (με καταγωγή από το Κονγκό) άσος στην Κλαμπ Μπριζ. Ο Οφόε, όμως, μπορεί να παίξει και σαν 6άρι και σαν 10άρι. Ο ίδιος ο Χάσι στη Λέγκια τον χρησιμοποίησε και στις τρεις θέσεις, όσο πρόλαβε, αφού στη διαθεση του τον είχε για μόλις οκτώ παιχνίδια, καθώς ο παίκτης υπέγραψε στις 5 Αυγούστου και στις 19 Σεπτεμβρίου ο κόουτς απολύθηκε. Όμως, κύρια τον είχε 8άρι.

Έχει δε μία σημασία η επισήμανση ότι στη Λέγκια ο επόμενος, μετά Χάσι, προπονητής καθιέρωσε τον Οφόε σαν 10άρι κι από αυτή τη θέση έκανε όργια, βάζοντας πέντε γκολ και δίνοντας 14 ασίστ που έγιναν γκολ κι άλλες τόσες που ήταν κλασικές ευκαιρίες και χάθηκαν! Μάλιστα, όταν τις προάλλες αναδείχθηκε ως ο μακράν κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στην Πολωνία, τα σχόλια των δημοσιογράφων στη Βαρσοβία ήταν ότι, «ο Οφόε μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα, έκανε μία ονειρεμένη σεζόν», δηλαδή «μέτριο ξεκίνημα σαν 8άρι και ονειρεμένη σεζόν σαν 10άρι».

Το πόσο καλά έπαιξε στην Πολωνία ο Οφόε καταδεικνύεται κι από ατάκες του στιλ, «κανείς παίκτης δεν έχει παίξει έτσι στο πολωνικό πρωτάθλημα εδώ και μία δεκαετία»! Κι επειδή είχα την τύχη να δω εκτεταμένα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια του στη Λέγκια, με όλες τις ασίστ, τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του, μπορώ να καταγράψω το εξής απλό: Αν ο Οφόε κάνει τα ίδια πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα τρελάνει όλο τον κόσμο, όχι μόνο τους Ολυμπιακούς! Ίσως κάποιοι νομίζουν ότι υπερβάλλω, αλλά αυτή είναι η εικόνα.

Για να είμαι ειλικρινής, έτριβα τα μάτια μου με όσα έβλεπα! Φοβερό κάθετο παίξιμο με την μπάλα πάντα χάμω, κλεψίματα μπάλας κι αμέσως πάσες για γκολ, μπαλιές συνεχώς με τη μία λες κι έχει μάτια στην πλάτη, απίστευτες σόλο προσπάθειες φεύγοντας από τα πλάγια της επίθεσης, ντρίμπλες, τακουνάκια, ποδιές, ασίστ ατελείωτες, προ-ασίστ πάρα πολλές, γκολάρες με κανονιές με το δεξί και το αριστερό πόδι! Οκ, το πρωτάθλημα στην Πολωνία δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά όπως κι αν έχει, ο παίκτης φαίνεται. Ρωτήστε και τον Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες έξι μήνες στη Λέγκια.

Τέλος πάντων, επειδή είπαμε ότι έπαιξε 10άρι στη Λέγκια, να έχουμε και στο μυαλό μας ότι παίζοντας σταθερά σαν 8άρι επί πέντε και πλέον χρόνια ως βασικός στην Κλαμπ Μπριζ, έναν από τους σπουδαιότερους συλλόγους του Βελγίου, ο Οφόε είχε ένα μέσο όρο 5 γκολ και 6 ασίστ ανά σεζόν! Τα γκολ του κυμαίνονταν μεταξύ τριών κι έξι, όπερ σημαίνει ότι έχει μία σταθερή παραγωγή τερμάτων, αν συνδυάσουμε κι αυτά που έβαλε στη Λέγκια. Κι είναι γκολ που έλειψαν από τον Ολυμπιακό στην περασμένη σεζόν, στην οποία ο Μαρτίνς σκόραρε μόλις μία φορά…

Γενικά ο Οφόε έχει πολύ γεμάτες σεζόν από τότε που άρχιζε να παίζει βασικός. Ξεκίνησε στην Άντερλεχτ στα 18 του, έπαιξε λίγο εκεί, πήγε στο Αμβούργο, όπου επίσης έπαιξε λίγο στα 19 του κι από τα 20 χρόνια του έγινε βασικότατο στέλεχος στην Κλαμπ Μπριζ, φτάνοντας στην Εθνική Βελγίου (3 συμμετοχές τη διετία 2010-2011) και μένοντας κολόνα της ομάδας έως τα 26 του, οπότε και πήρε μεταγραφή 5 εκ. Ευρώ στη Νόριτς το καλοκαίρι του 2014. Εκεί είχε ουσιαστικά το μοναδικό ερωτηματικό στην καριέρα του, αφού επί μία διετία δεν προσαρμόστηκε ποτέ στο σκληρό αγγλικό πρωτάθλημα και είχε και την ατυχία να μείνει έξω πάνω από τρεις μήνες (Νοέμβριος, Δεκέμβριος, Ιανουάριος), λόγω τραυματισμού του στο γόνατο το φθινόπωρο του 2014.

Νομίζω λίγη υπομονή χρειάζεται να κάνουμε με τον Οφόε, ώστε να φορμαριστεί γιατί είναι βαρύ κορμί και στη συνέχεια όταν «κολλήσει» με τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού, θα δούμε αν υπερβάλλω η, όχι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.