Λουτσιάνο, ένας αρτίστας του ποδοσφαίρου! (pics & vids)

Λουτσιάνο, ένας αρτίστας του ποδοσφαίρου! (pics & vids)

Νίκος Ρόλλας
Λουτσιάνο, ένας αρτίστας του ποδοσφαίρου! (pics & vids)

bet365

Το Gazzetta.gr αφού σας αποκάλυψε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Λουτσιάνο, σας παρουσιάζει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τον 24χρονο μεσοεπιθετικό.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Ατλ. Γκοϊανιένσε – Βιτ. Μπαΐα (21+).

Ο Λουτσιάνο ντα Ρότσα Νέβες ή αλλιώς απλά Λουτσιάνο, όπως τον φωνάζουν στην Βραζιλία από τα ξημερώματα του Σαββάτου έχει μπει στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού μετά την αποκάλυψη του Gazzetta.gr οτι αποτελεί τον μεγάλο στόχο των «πράσινων» για την θέση του δεύτερου επιθετικού.

Ποιος όμως είναι ο 24χρονος Βραζιλιάνος, τον οποίο προσπαθεί να αποκτήσει το «τριφύλλι»; Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να μην είναι σε τέτοιο επίπεδο, προκειμένου να συμπεριληφθεί στις επιλογές του «Τίτε» για την Εθνική Ανδρών της «σελεσάο», αλλά βρίσκεται ένα... σκαλί πιο κάτω.


Το ρεσιτάλ στον Καναδά
Και όταν λέμε ένα σκαλί, εννοούμε την U-23 της, με την οποία έκανε... παπάδες στους Παναμερικανικούς αγώνες του 2015 στον Καναδά, όταν και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης έχοντας 5 σε 3 αγώνες. Αποκορύφωμα εκείνης της παρουσίας του ήταν τα δύο τέρματα που πέτυχε στον μικρό τελικό κόντρα στον Παναμά, ένα στο 76ο λεπτό και ένα στο 115' της παράτασης, χαρίζοντας στην ομάδα του το χάλκινο μετάλλιο.


Ο τραυματισμός... πισωγύρισμα
Η καριέρα του βέβαια, θα μπορούσε να είχε πάρει καλύτερη πορεία αν τον Αύγουστο του 2015 η τύχη δεν του είχε γυρίσει την πλάτη. Εκείνη την περίοδο λοιπόν, το όνομά του είχε αρχίσει να παίζει για μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, όπως είναι για παράδειγμα η Λίβερπουλ, η Τότεναμ, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του στο παιχνίδι με την Σάντος έβαλε... φρένο στο ενδιαφέρον τους, καθώς έμεινε εκτός δράσης για έξι μήνες.
Luciano lesão Santos x Corinthians Copa do Brasil (Foto: Agência Estado)
Η γκαντεμιά μάλιστα για τον Λουτσιάνο ήταν, πως εκείνη την περίοδο ήταν σε onfire κατάσταση, καθώς είχε 5 γκολ σε 3 ματς: 1 με την Σάο Πάολο και από 2 με την Σπορτ Ρεσίφε και την Αβάι, με αποτέλεσμα το site «Torcedores» να τον χαρακτηρίσει ως «Λουτσιάνο Ρονάλντο». Όχι όμως το «φαινόμενο», τον οποίο θαύμαζε από μικρός ο 24χρονος, αλλά τον Πορτογάλο, τον οποίο έχει παραδεχθεί οτι εκτιμά περισσότερο από τον Λιονέλ Μέσι.


Το ευρωπαϊκό όνειρο
Ένας παίκτης όμως, που είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές της Βραζιλίας και μπορεί να παίξει με σχεδόν την ίδια άνεση σε όλα τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, δεν θα μπορούσε να μην βρει μία ομάδα, προκειμένου να κάνει το μεγάλο ταξίδι στην Ευρώπη. Έστω και αν μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα στο να βρει ξανά την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η Φενέρμπαχτσε ήταν οι πρώτες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του, όμως το τρενάρισμα των διαπραγματεύσων και οι συνεχόμενες αλλαγές των απαιτήσεων των Βραζιλιάνων ανάγκασαν και τους Τούρκους και τους Πορτογάλους να αποσυρθούν.


Έτσι και με τον χρόνο να πιέζει επικίνδυνα και τον παίκτη, αλλά και την Κορίνθιανς που τον είχε στους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές της, βρέθηκε η Λεγανιές, προσφέροντάς του θέση σε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το deal έκλεισε στα λίγες μέρες πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου, τον Αύγουστο του 2016, με τους Βραζιλιάνος να λαμβάνουν 400.000 ευρώ για τον δανεισμό του για ένα χρόνο.

«Η μεγάλη ελπίδα της Λεγανιές»
Η άφιξή του στην Ισπανία, δημιούργησε μεγάλη αισιοδοξία τόσο στους οπαδούς της ομάδας, όσο και στον Τύπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το editorial του Χαβιέ Μαρτίν που φιλοξενήθηκε στην «AS» το οποίο χαρακτήριζε τον Λουτσιάνο ως την «μεγάλη ελπίδα» των νεοφώτιστων στην Primera Division, για κάτι καλό τη νέα σεζόν.

Το ντεμπούτο του με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια συνηγορούσε σε κάτι τέτοιο, καθώς στο 55ο λεπτό ισοφάρισε σε 1-1, πριν η Λεγανιές ολοκληρώσει την ανατροπή νίκης 6 λεπτά αργότερα με τον Γκάμπριελ. Έκτοτε όμως, με κάποιες εξαιρέσεις, η απόδοσή του χανόταν στην γενικότερη μετριότητα της ομάδας. Ξεκίνησε σε άλλα 10 ματς βασικός, σε 14 μπήκε αλλαγή, ενώ σκόραρε συνολικά 4 γκολ, δίνοντας παράλληλα 2 ασίστ.

Το δεύτερο παιχνίδι που σκόραρε ήταν κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης μετά από κεφαλιά πάσα του Δημήτρη Σιόβα, ενώ κόντρα στην Λας Πάλμας πέτυχε 2 γκολ στη νίκη με 3-0, με την οποία η ομάδα του έκανε το μεγάλο βήμα για την παραμονή στην La Liga.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα