Έχει ατού ο ΠΑΟΚ! Τερματοφύλακα γιατί δεν έχει;

Έχει ατού ο ΠΑΟΚ! Τερματοφύλακα γιατί δεν έχει;

Έχει ατού ο ΠΑΟΚ! Τερματοφύλακα γιατί δεν έχει;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ, τα βασικά πλεονεκτήματα της ομάδας του Στανόγεβιτς, αλλά και το ανεξήγητο ρίσκο που παίρνουν όλοι με τον τερματοφύλακα.

Είδαμε χθες το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ για την περίοδο 2017-2018. Είδαμε την πρώτη εμφάνιση του Δικεφάλου με τον Στανόγεβιτς στον πάγκο του. Βλέπουμε κάθε μέρα πράγματα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Υπάρχουν πράγματα που φαίνονται (ήδη) υπάρχουν και κενά. Ελλείψεις που προφανώς δεν έπρεπε να υφίστανται ακόμη…
«Με καφενεία έπαιζαν, τα φιλικά δεν μετράνε…» και άλλα τέτοια θα γράφονται από όσους «πρέπει» να μειώσουν τον ΠΑΟΚ. Σαφώς και το 4-0 δεν λέει κάτι απέναντι σε μία ομάδα που είναι στα επίπεδα των τελευταίων δικών μας της SuperLeague και των πρώτων της δεύτερης κατηγορίας. Η εικόνα μετράει και τα πρώτα συμπεράσματα μίας έτοιμης ομάδας, η οποία όμως άλλαξε προπονητή.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Τσεχία U19 – Πορτογαλία U19 αν η Πορτογαλία σκοράρει και στα δύο ημίχρονα (21+).

Εδώ είναι το πρώτο θέμα. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Η ομάδα προσαρμόζεται κυρίως σε αυτά που πρεσβεύει ο προπονητής, ή το μοναδικό νέο πρόσωπο πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα που του προσφέρει η έτοιμη ομάδα που παρέλαβε;

Όταν ο Ρανιέρι ανέλαβε την Λέστερ πριν δύο χρόνια, ήθελε να αλλάξει πολλά και διάφορα. Πήρε μία ομάδα που έρχονταν από τα τέλη μίας σεζόν όπου «πετούσε». Πάει να τα αλλάξει όλα ο νέος κόουτς και οι παίκτες παίρνουν την πρωτοβουλία: «Σε παρακαλούμε άφησέ μας να συνεχίσουμε όπως τελειώσαμε. Ας μην κάνουμε τόσες αλλαγές στην καθημερινότητα, στο στυλ, στη φιλοσοφία, στο σχηματισμό». Ο Ρανιέρι το αποδέχθηκε, τους άφησε να συνεχίσουν αυτό που ήξεραν, εκείνοι το εξέλιξαν όλο αυτό, κάθε εβδομάδα ήταν και καλύτεροι και τελικά έκαναν την απίστευτη πορεία.

Τι θα γίνει στον ΠΑΟΚ δεν ξέρω. Αυτό που βλέπω είναι ότι ανεξάρτητα από σχήματα και συστήματα, οι παίκτες βρίσκονται εύκολα. Ξέρει ο ένας τα πλεονεκτήματα και τα χούγια του άλλου. Ξέρει ο Κάνιας (για παράδειγμα) ότι τον Μπίσεσβαρ σπάνια θα τον βρει στη γραμμή. Μέσα εκεί στον άξονα θα είναι ο Ολλανδός. Ξέρει ο Τσίμιροτ πότε και πως ακριβώς θα ανέβει ο Λέοβατς. Ξέρει καλά ο Βαρέλα που πατάει και που βρίσκεται ο Κρέσπο… (Υπάρχουν και πολλά άλλα τέτοια δίδυμα σε κάθε γραμμή του γηπέδου).Είδαμε και χθες πολλές συνεργασίες (έστω και σε 4-4-2) είδαμε την χημεία και τη συνοχή που βγάζει αυτή η ομάδα.

Μεγάλο πλεονέκτημα αυτό για τον φετινό ΠΑΟΚ. Ο οποίος όμως «ναι» πρέπει να βρει και τους νέους αυτοματισμούς του 4-4-2 με τα χαφ στην ευθεία και τους δύο φορ μπροστά.

Σίγουρος είμαι ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλούς παίκτες (σαφώς του λείπουν τρεις-τέσσερις για να γεμίσει και ποιοτικά, αλλά και σε προσωπικότητα) σίγουρος είμαι ότι αυτή η ομάδα έχει συνοχή εντός και εκτός γηπέδου, σίγουρος είμαι ότι ξεκινάει από καλές βάσεις το 2017-2018.

Δεν ξέρω τον Στανόγεβιτς βέβαια και το πώς θα κινηθεί-διαχειριστεί τα καλά και τα άσχημα που κάποια στιγμή θα τον βρουν…

Μεταγραφικά ο ΠΑΟΚ θα κλείσει άμεσα τον Μακ και μέσα στην εβδομάδα έχει την υποχρέωση να κλείσει έναν (ή και δύο) τερματοφύλακες.

Γιατί ο ΠΑΟΚ περιμένει απάντηση από τον Οτσόα εδώ και δέκα μέρες, γιατί του έχει δώσει πέντε τελεσίγραφα, γιατί παίρνει αυτό το ρίσκο, γιατί μέσα στην αναμονή χάνει άλλους στόχους, γιατί περιμένει αυτόν που αν τον κλείσει πρέπει οπωσδήποτε να πάρει και δεύτερο, δεν έχω καταλάβει…

Ποιος έχει τη βασική ευθύνη γι’ αυτό δεν με ενδιαφέρει. Ποιος θα φταίει (προσωπικά) αν ο Οτσόα πει όχι και για χατίρι του έχουν χαθεί δύο-τρεις ακόμη, δεν έχει σημασία. Ο ΠΑΟΚ έχει το θέμα και… παρά το ότι δεν χάθηκε ο κόσμος (το ξανάγραψα και το πιστεύω) το ποδόσφαιρο είναι τόσο άτιμο, που πολλές φορές σε τιμωρεί πάρα πολύ άσχημα όταν δεν το σέβεσαι και πας σε παραλογισμούς…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.