Ο Χάσι στοχεύει σε αυτό που λείπει από τα χαφ του Ολυμπιακού

Ο Χάσι στοχεύει σε αυτό που λείπει από τα χαφ του Ολυμπιακού

Ο Χάσι στοχεύει σε αυτό που λείπει από τα χαφ του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta γιατί ο Χάσι έχει στοχεύσει καλά στις επιλογές του για τα χαφ του Ολυμπιακού.

Βάσει των εισηγήσεων που μέχρι τώρα κάνει, γνώμη μου είναι ότι ο Χάσι έχει διαβάσει καλά τον Ολυμπιακό, κάτι πάρα πολύ σημαντικό για ένα ξένο προπονητή που δουλεύει για πρώτη φορά σε αυτό το σύλλογο.

Να σας δώσω ένα παράδειγμα: την επιθυμία του για απόκτηση δύο συγκεκριμένων χαρακτηριστικών κεντρικών χαφ, του Οφόε και του Ζιλέ. Αν παρατηρήσουμε, θα δούμε ότι κι οι δύο αυτοί χαφ, εκτός όλων των άλλων, κάνουν γκολ. Ο Ζιλέ με τη γαλλική Ναντ έκανε τρία στο Σαμπιονά, ενώ στην Άντερλεχτ τόσα χρόνια έκανε ανά σεζόν από τέσσερα έως 14 γκολ στο βελγικό πρωτάθλημα! Ο δε Οφόε έκανε τέσσερα με τη Λέγκια στο πολωνικό πρωτάθλημα και στο βελγικό πρωτάθλημα επί σειρά ετών με την Κλαμπ Μπριζ είχε μέσο όρο τέσσερα με πέντε γκολ.

Να θυμίσω τώρα ότι στην περασμένη σεζόν ο μοναδικός μέσος του Ολυμπιακού που σκόραρε με μία συνέπεια ήταν ο Μιλιβόγεβιτς (έξι γκολ στο πρωτάθλημα), που βέβαια από τον περασμένο Φλεβάρη παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ. Κατά τα άλλα, ο Ρομάο είχε ένα γκολ στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο, ο Μαρτίνς είχε ένα γκολ στο πρωτάθλημα, ο Καμπιάσο δύο γκολ στο Γιουρόπα Λιγκ, ο Ανδρούτσος ένα γκολ στο πρωτάθλημα κι οι Μπουχαλάκης, Ζντιέλαρ μηδέν γκολ. Όλα μαζί τα γκολ των υπόλοιπων κεντρικών χαφ πλην του Μιλιβόγεβιτς ήταν μόλις εφτά…Ο δε Σιώπης, που επέστρεψε από τον Πανιώνιο, έχει μηδέν γκολ στην καριέρα του.

Ο μοναδικός κεντρικός μέσος από τους υπάρχοντες στο ρόστερ του Ολυμπιακού με μία ικανότητα στο γκολ είναι ο Κασάμι, που είχε τρία γκολ σε μία σεζόν στη Φούλαμ, εφτά σε δύο σεζόν στον Ολυμπιακό και δύο σε μία σεζόν στη Νότιγχαμ. Αλλά τον Κασάμι δεν φαίνεται να τον πολυυπολογίζει ο Χάσι-και ΑΝ τον υπολογίζει σε κάποια θέση, αυτή είναι του μεσοκυνηγού, όχι σαν οκτάρι η, εξάρι.

Για δε τον Ρομάο, που ουσιαστικά σε μισή σεζόν σημείωσε στον Ολυμπιακό τρία γκολ (άρα διόλου λίγα), να έχουμε υπόψιν μας ότι τόσα χρόνια στη Γαλλία είχε μέσο όρο μόλις ένα γκολ ανά σεζόν.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα, ότι ο Χάσι έχει στοχεύσει σωστά σε επιλογές τύπου Οφόε και Ζιλέ η, ακόμη καλύτερα τους ίδιους αυτούς παίκτες: είναι παίκτες και με ποιότητα, αλλά και με ικανότητα στο γκολ, στοιχείο που δεν υπάρχει αυτή την στιγμή, στη θέση τους, στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.