Να γιατί θα μας λείψει ο Μπεργκ...

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Να γιατί θα μας λείψει ο Μπεργκ...

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος αποχαιρετά τον Μπεργκ με ένα μήνυμα οπαδού του Ολυμπιακού και εξηγεί γιατί η απουσία του θα είναι μεγάλη, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό!
Παίξε νόμιμα στην Vistabet με επιστροφή στοιχήματος στο Γερμανία – Μεξικό, αν ο Ντράξλερ σκοράρει το πρώτο γκολ (21+).

Για τον Μάρκους Μπεργκ έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά τις τελευταίες ημέρες. Οι μισοί τον κατηγορούν γιατί πρόδωσε και εγκατέλειψε τον Παναθηναϊκό και οι υπόλοιποι τον αποχαιρετούν και τον ευχαριστούν για όσα πρόσφερε στο τριφύλλι, τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Είναι δεδομένο ότι η αποχώρηση του κορυφαίου παίκτη μίας ομάδας εξάπτει τα πάθη, ασχέτως αν οι περισσότεροι στη θέση του, το ίδιο θα έκαναν. Είναι προφανές ότι ο Σουηδός επιθετικός κουράστηκε από τη διοικητική κατάσταση στον Παναθηναϊκό και κυρίως από το γεγονός ότι δεν έβλεπε προοπτική για το μέλλον με αποτέλεσμα να δεχθεί μία πρόταση που παλιότερα, πιστεύω ότι θα απέρριπτε.

Και φυσικά έπαιξαν ρόλο και τα περισσότερα χρήματα της Αλ Αϊν, με τον ίδιο να είναι 30 και να ξέρει ότι δύσκολα θα είχε άλλη ευκαιρία να πάρει τέτοιο ποσό!

Ωστόσο το θέμα μου δεν είναι γιατί έφυγε ο Μπεργκ ή αν έπρεπε να φύγει. Οπως είπα και πριν, είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από όσους τον κατηγορούν, το ίδιο θα έκαναν... Αυτό που πλέον με απασχολεί είναι τι γίνεται χωρίς τον Μπεργκ, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Σίγουρα οι πράσινοι δεν έχουν παίκτη να καλύψουν το κενό του και είναι από δύσκολο - ως θα έλεγα αδύνατο -, να βρουν κάποιον για να σβήσει από το μυαλό των οπαδών την ανάμνηση του. Ποδοσφαιριστή με 95 γκολ σε 151 ματς με το τριφύλλι στο στήθος δεν βρίσκεις από τη μία μέρα στην άλλη και φυσικά δεν βρίσκεις χωρίς λεφτά! Ωστόσο ο Μπεργκ θα λείψει και ως ποδοσφαιρικό μέγεθος και από το ελληνικό πρωτάθλημα που ούτως ή άλλως δεν έχει και πολλούς λόγους να είναι θελκτικό.

Θα λείψει και από τους αντίπαλους οπαδούς, όχι τους φανατικούς που δεν αναγνωρίζουν καμία αξία πέρα από τις ομάδες τους, αλλά από αυτούς που χαίρονται να βλέπουν καλή μπάλα, τους αρέσουν οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές και δεν ενοχλούνται εάν κάποιο ποδοσφαιρικό αστέρι, είναι αντίπαλος τους.

Οπως ο «Ιάσων 17» που έστειλε το εξής μήνυμα στο gazzetta και από το οποίο πήρα το ερέθισμα για να γράψω το άρθρο μου:

«Ολυμπιακός είμαι , αλλά πραγματικά με στεναχωρεί η αποχώρηση του Μπέργκ. Ηταν αυτός που μας προκαλούσε ένα σφίξιμο στην καρδιά όταν παίζαμε με τον ΠΑΟ.

Ηταν ο φόβος μας αλλά ταυτόχρονα και η ομορφιά του ποδοσφαίρου , να έχεις απέναντι δυνατούς αντιπάλους , να τους κερδίσεις και να χαρείς διπλά. Να χάσεις και να λες , είχαν τον παιχτάρα τους σε μέρα σήμερα , χάσαμε από δυνατό αντίπαλο.
Μακάρι να βρει γρήγορα άξιο αντικαταστάτη ο Παναθηναικός και να δυναμώσει , να έχουν ενδιαφέρον τα ντέρμπι μαζί του. Δεν μπορώ να φανταστώ πρωτάθλημα χωρίς δυνατό ΠΑΟ , χάνει το ενδιαφέρον του , πως να το πω......»
Ομολογώ ότι όταν το διάβασα, παραξενεύτηκα λίγο. Δεν πίστευα ότι υπάρχουν ακόμα στην Ελλάδα πολλοί οπαδοί, που παραμερίζουν φανατισμό και αντιπαλότητα, που αναγνωρίζουν την αξία του αντιπάλου, που έχουν έναν καλό λόγο να πουν ακόμα και για τον «αιώνιο εχθρό»! Βλέπετε αυτοί που δείχνουν την άσχημη πλευρά του ποδοσφαίρου, μπορεί να είναι λιγότεροι, αλλά κάνουν περισσότερη φασαρία και καταφέρνουν να καλύψουν τις φωνές της λογικής.
Τουλάχιστον ο «Ιάσων 17» απέδειξε ότι υπάρχουν και οι υγιείς οπαδοί και σε όλους αυτούς, αλλά και σε μένα προσωπικά, θα λείψει ο Μάρκους Mπεργκ! Οπως λείπουν και όλοι οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Ελλάδα και έφυγαν, ασχέτως σε ποιο σύλλογο αγωνίστηκαν...
Οσο για τον «Ιάσων 17» δεν τον ξέρω, αλλά δεν μπορώ να μην τον ευχαριστήσω. Μου επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν ακόμα λόγοι να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος