Το 'χει η μοίρα των Άγγλων... (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Το 'χει η μοίρα των Άγγλων... (vids)

bet365

Κακός δαίμονας. Τόσο που έχουν αρχίσει να πιστεύουν στην Αγγλία ότι η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη όταν αντιμετωπίζουν τους Γερμανούς. Ο αποκλεισμός της εθνικής Ελπίδων στα ημιτελικά του Euro 2017, ήταν... μια απ' τα ίδια.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Πορτογαλία – Χιλή (21+).

Λίγες μέρες νωρίτερα, η εθνική ομάδα κ-20 της Αγγλίας, είχε φτάσει στην κορυφή του κόσμου με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη στη Νότια Κορέα.

Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του έθνους όσον αφορά στο ποδόσφαιρο, μετά από τον θρίαμβο του 1966! Από τότε είχαν τα «τρία λιοντάρια» να σημειώσουν κάτι τόσο σημαντικό, όμως, πέρα από το τμήμα κ-20, δεν υπήρξε συνέχεια.

Προσδοκίες, απαιτήσεις, βάρος στους ώμους, ευθύνες και ανάγκη για κάτι θετικό υπήρξαν. Επιβεβαίωση όλων αυτών στο γήπεδο, όχι.

Κι αυτό, διότι απέναντι στην Αγγλία, βρέθηκαν εκ νέου οι Γερμανοί!

Ανήμερα του αποκλεισμού από τα «πάντσερ» στους «16» του Μουντιάλ του 2010, ανήμερα του αποκλεισμού από τους Ισλανδούς στους «16» του Euro της Γαλλίας το περσινό καλοκαίρι, η εθνική ομάδα Ελπίδων της Αγγλίας αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Euro u-21 2017 που διεξάγεται στην Πολωνία.

Same old story αναφωνούν από το βράδυ της Τρίτης οι Άγγλοι δημοσιογράφοι και οπαδοί της εθνικής ομάδας της χώρας, από τη στιγμή που ήρθε η ήττα με το 4-3 στα πέναλτι (2-2 κ.α. και παράταση) από τους Γερμανούς.

Ήταν η τρίτη φορά που τα «πάντσερ» καταφέρνουν να βγουν νικητές κόντρα στα «τρία λιοντάρια», από τη διαδικασία των εκτελέσεων από την άσπρη βούλα.

Η Αγγλία έχει πληγωθεί από τον ίδιο αντίπαλο, πάλι στα πέναλτι, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1990 στο Τορίνο της Ιταλίας, αλλά και ακόμα περισσότερο έξι χρόνια αργότερα, στο «Γουέμπλεϊ», όταν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα διεξήχθη επί βρετανικού εδάφους.

Το κλάμα του Πολ Γκασκόιν όταν κατάλαβε πως με την κάρτα που δεχόταν, θα έχανε τον τελικό, το δοκάρι του Γουόντλ στην παράταση και το χαμένο πέναλτι του Στιούαρτ Πιρς, έφεραν δάκρυα στο Μουντιάλ του '90, με τους Άγγλους να βλέπουν τους Γερμανούς να πανηγυρίζουν εις βάρος τους, στο φινάλε της αναμέτρησης...

Το 1996, ήταν σειρά του νυν ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ομάδας ανδρών της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, να βιώσει τον πόνο της απώλειας του κρίσιμου πέναλτι και να δει τους αντιπάλους του να γιορτάζουν, μπροστά στο δικό του κοινό...

Η Αγγλία υπέστη ακόμα έναν αποκλεισμό από τη Γερμανία στο προ 21 ετών Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ανέλαβε να διεξάγει, με το 1-1 της κανονικής διάρκειας αλλά και της παράτασης (όπου είχε δοκάρι ο Ντάρεν Άντερτον) να οδηγούν στην ψυχοφθόρα διαδικασία κι εκεί να εμφανίζεται ξανά η μοίρα των «τριών λιονταριών»...

Το 2017, η ποδοσφαιρική κόντρα των δύο χωρών μεταφέρθηκε σε επίπεδο Ελπίδων, όμως είχε και πάλι την ίδια κατάληξη. Το 2-2 των 120 λεπτών αγώνα, έστειλε Άγγλους και Γερμανούς στην άσπρη βούλα κι εκεί, το σύνολο του Έιντι Μπόθροϊντ απέτυχε και πάλι να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που πλέον έχει γίνει συνήθεια.

Το ματς Αγγλίας – Γερμανίας είναι ένα παιχνίδι που στο τέλος το παίρνουν πάντοτε τα «πάντσερ» στα πέναλτι...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα