Στο τέρμα το λάθος απαγορεύεται

Στο τέρμα το λάθος απαγορεύεται

Στο τέρμα το λάθος απαγορεύεται

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταθέτει μερικές σκέψεις για την μεταγραφή τερματοφύλακα, συνεχίζει να αναρωτιέται τι γίνεται με τους Έλληνες στον ΠΑΟΚ και σχολιάζει κάτι πρόσφατο για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Πορτογαλία – Χιλή με επιστροφή, αν ο Μουτίνιο σκοράρει (21+).

Στις αρχές του μήνα το ΠΑΟΚτσήδικο άγχος είχε να κάνει με την αναζήτηση προπονητή. Ήταν και εκείνη μία κομβική επιλογή για τον Δικέφαλο του Βορρά.


Από τότε όμως αναφέραμε ότι και η επιλογή του τερματοφύλακα είναι πάρα-πάρα πολύ κρίσιμη. Πραγματικά πιστεύουμε ότι και η επιτυχία του Στανόγεβιτς, ειδικά στο πρώτο κρίσιμο διάστημα, εξαρτάται κατά πολύ από αυτή ακριβώς την μεταγραφή. Γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ απαγορεύεται να κάνει λάθος στην επιλογή τερματοφύλακα. Πώς ο τερματοφύλακας απαγορεύεται να κάνει λάθος στο γήπεδο… Έτσι και ο ΠΑΟΚ απαγορεύεται να κάνει λάθος στον τερματοφύλακα. (Ειδικά μετά από ότι έγινε με τον Μπρκιτς).

Γι' αυτό διαφωνώ με όσους πιέζουν και λένε και γράφουν... "άντε πάρτε τερματοφύλακα να τελειώνουμε". Ας αργήσουν πέντε-δέκα μέρες, ελαχιστοποιώντας όμως τις πιθανότητες να κάνουν λάθος.

Θα έχουμε όμως μεταγραφή ή ο ΠΑΟΚ θα πάει σε αυτό που συνήθως επιθυμεί ο Μίχελ; «Προτιμώ να δίνουμε πιο πολλά χρήματα σε συμβόλαια, παρά σε ομάδες…» είπε ο Σλοβάκος και αυτό έχει μία ΠΑΟΚτσήδικη λογική. Ο νυν τεχνικός διευθυντής, έζησε την περίοδο Άρνεσεν με τις μεταγραφές, είδε πράγματα, ζύγισε αντιδράσεις και εκτίμησε ότι για πολλούς και διάφορους λόγους, άλλη τακτική έπρεπε να ακολουθήσει.

Γι’ αυτό προφανώς ο ΠΑΟΚ πήγε πρώτα στον ελεύθερο Οτσόα και άφησε σε δεύτερη μοίρα τον Αργεντινό Ρέι, για τον οποίο πρέπει να πληρώσει και περίπου δύο εκατομμύρια για να τον πάρει από τη Γοδόι Κρουζ. (Υπάρχει βέβαια και η τρίτη ευρωπαϊκή επιλογή).

Εδώ επάνω βέβαια και ο Μίχελ και ο Σαββίδης φυσικά και όλοι, μπορούν να θυμηθούν και να σκεφτούν κάποια πράγματα.

Ο Άρνεσεν (για λογαριασμό του ΠΑΟΚ βέβαια) έδωσε χρήματα για να αποκτήσει τον Τσίμιροτ, τον Λέοβατς, τον Όλσεν, κάτι παρόμοιο έγινε με τον Ροντρίγκεζ, τον Σάμπο, τον Ζάιρο. Είναι πολύ πιθανό αυτά τα χρήματα που τότε δόθηκαν, να επιστρέψουν στον ΠΑΟΚ, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ο Όλσεν δηλαδή αποκτήθηκε με 600 χιλιάδες, η μεταγραφή απέτυχε, αλλά ήταν τέτοια η αξία του Σουηδού στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, που ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα τα λεφτά πίσω από την Κοπεγχάγη. Όπως θα πάρει πολλά λεφτά από τον Τσίμιροτ, ίσως και τον Λέοβατς, όπως πήρε πολλαπλάσιο ποσό και από τον Γκάρι Ροντρίγκεζ. Παίκτες που έπαιξαν και προσέφεραν στον ΠΑΟΚ.

Τέλος πάντων το θέμα απόκτησης τερματοφύλακα «καίει», ο ΠΑΟΚ απαγορεύεται να κάνει λάθος τύπου Μπρκιτς και αυτός που θα έρθει θα πρέπει να προσαρμοστεί άμεσα, να εμπνεύσει την ομάδα, να βοηθήσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μετά θα ακολουθήσει ένας τέτοιος στόπερ, ένα χαφ και ένας πιο περιφερειακός επιθετικός. (Και μετά αν έχουμε πωλήσεις ή άλλες αποχωρήσεις, θα δούμε για την περεταίρω ενίσχυση).

* Αναρωτιόμουν προχθές για το ποιος και με ποια κριτήρια στον ΠΑΟΚ, αποφασίζει να απομακρυνθεί ο κάθε Κίτσιου, για να επιστρέψει και να πάρει τη θέση του ο κάθε Κωνσταντινίδης, πριν αυτοί γνωριστούν με το νέο προπονητή τους. Τώρα με ποια κριτήρια μπορεί ή «πρέπει» να φύγει ο Μαλεζάς; Ο τρίτος και πολύ-πολύ σταθερός στόπερ του ΠΑΟΚ; Ένας από τους αρχηγούς της ομάδας; Μία από τις πιο εγγυημένες λύσεις; Ένας Έλληνας που υπέγραψε συμβόλαιο τον Μάρτιο; Τι θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ αν χάσει μία εγγυημένη λύση και πάει σε μία ακόμη μεταγραφή αμυντικού, την ώρα που και τώρα αναζητεί έναν ακόμη; Δεν καταλαβαίνω και πραγματικά δεν θέλω να υιοθετήσω καμία θεωρία συνομωσίας, μία από αυτές που πολύ-πολύ συχνά προκύπτουν μέσα ή γύρω από τον ΠΑΟΚ.

* Αρκετοί φίλοι με προτρέπουν να ασχοληθώ με ότι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό. Είναι φανερό ότι ψάχνουν «ρεβάνς» για πολλά απαράδεκτα σχόλια πρασίνων για τον ΠΑΟΚ, σχόλια που έγιναν τις περασμένες εβδομάδες.
Έτσι όπως είναι ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζονταν πολλά σχόλια. Εγώ σέβομαι κάθε σύλλογο και το μόνο για το οποίο απορώ, είναι το εξής: Ακούστηκε στη Βουλή των Ελλήνων από υπουργό και αρχηγό κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση, ότι… «ο Παναθηναϊκός έγινε θυγατρική του Ολυμπιακού»…

Είναι ποτέ δυνατόν, αυτή, η συγκεκριμένη ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που αντιδρά για το παραμικρό, να μην έχει οτιδήποτε για να απαντήσει σε ένα τόσο καυτό-προσβλητικό, αλλά και τόσο επίσημο σχόλιο;

Εντάξει... Κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα γίνονται αναφορές στις σχέσεις που ανέπτυξαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Αλλά από τον Παναθηναϊκό δεν έχουν τίποτα να απαντήσουν για κάτι που λέγεται ακόμη και μέσα στη Βουλή, σε μία τόσο «καυτή» συζήτηση;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.