«Μου λείπουν η χαρά των Ελλήνων, τα μπουζούκια και ένας καλός φρέντο»

«Μου λείπουν η χαρά των Ελλήνων, τα μπουζούκια και ένας καλός φρέντο»

bet365

Ο Μανουέλ Ρόκα μιλάει στο gazzetta.gr για την Σεϊναγιόεν που διεκδικεί το Κύπελλο Φινλανδίας, αλλά και την διάκριση που ψάχνει στο Europa League. «Μου λείπουν τα μπουζούκια, ένας καλός φρέντο και η χαρά των Ελλήνων».

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Στρομγκόντσετ – Μόλντε (21+).

Η Σεϊναγιόεν αποτελεί από τις αρχές Ιουνίου τη νέα πρόκληση στην καριέρα του Μανουέλ Ρόκα.

Ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού και του Ολυμπιακού Βόλου, ανέλαβε τον φινλανδικό σύλλογο προκειμένου να τον επαναφέρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας μετά το αρνητικό ξεκίνημα στη Veikkausliiga.

Η Σεϊναγιόεν, η οποία μετράει μόλις 10 χρόνια ιστορίας αποτελεί μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του φινλανδικού ποδοσφαίρου.

Είναι χαρακτηριστικό πως έχει προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Φινλανδίας, όπου θα αντιμετωπίσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο την Ελσίνκι, ενώ θα αναμετρηθεί σε λίγες μέρες την KR Ρέικιαβικ στο πλαίσιο του 1ου Προκριματικού Γύρου του Europa League.

Ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος την σεζόν 2014/15 είχε διατηρήσει τον Πανθρακικό στη Super League, μίλησε στο gazzetta.gr για το νέο βήμα στην προπονητική καριέρα του, εξηγώντας πως αποφάσισε να συνεργαστεί με τον φινλανδικό σύλλογο.

«Με την Σεϊναγιόεν είχαμε επαφές εδώ και δύο μήνες. Ο πρόεδρος της ομάδας έψαχνε έναν προπονητή με νέες ιδέες και διαφορετικό στιλ προκειμένου η ομάδα να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στη Φινλανδία και ο στόχος μας είναι να προχωρήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο στο Europa League όπου παίρνουμε μέρος. Είναι ένα μεγάλο βήμα για την καριέρα μου».

Ο Ρόκα κάνει λόγο για μια ομάδα με φιλοδοξίες, η οποία θα διεκδικήσει το Κύπελλο σε περίπου δύο μήνες, αλλά και την πρόκριση στο Europa League όπου μετέχει έχοντας καταλάβει την τρίτη θέση στο περυσινό πρωτάθλημα.

«Είναι μια ομάδα που παλεύει για να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Φέτος δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς τον Σεπτέμβριο αντιμετωπίζουμε στον τελικό την Ελσίνκι, αλλά θέλουμε και να περάσουμε στους ομίλους του Europa League».

Ο Ισπανός τεχνικός τονίζει πως το πρόγραμμα της ομάδας του είναι ιδιαίτερα απαιτητικό με συνέπεια να μην υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να δουλέψει με τον ρυθμό που επιθυμεί.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα γιατί υπάρχουν καλές ομάδες, ενώ το πρόγραμμα δεν είναι εύκολο. Κάθε δύο μέρες έχουμε παιχνίδι και δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να δουλέψουμε την ομάδα όπως πρέπει».

Ο Μανουέλ Ρόκα, ο οποίος θεωρεί την Ελλάδα ως το δεύτερο σπίτι του παραδέχεται στο gazetta.gr πως του λείπει η χώρα μας.

«Η Ελλάδα πάντα υπάρχει στο μυαλό μου. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου και πάντα έχω θετική διάθεση όταν όταν δουλεύω εκεί».

Ένας καλός φρέντο, τα μπουζούκια, αλλά και το κέφι των Ελλήνων είναι πράγματα που δεν συναντά στη Φινλανδία, ο Μανουέλ Ρόκα.

«Μου λείπουν τα μπουζούκια και η χαρά του κόσμου στην Ελλάδα πέρα από τις δυσκολίες που έχουμε περάσει όλοι, όπως και ένας καλός φρέντο καπουτσίνο μέτριος».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα