Το... παιδί των 300.000 δολαρίων

Γιώργος Ντυμένος
Το... παιδί των 300.000 δολαρίων

bet365

Ο Ματέους Βάργκας προβάρει την φανέλα της Κέρκυρας και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το προφίλ ενός μικρού που... μεγάλωσε νωρίς
Λένε πως οι μεταγραφές, κυρίως νεαρών παικτών, μπορεί και να αποδειχθούν «λαβράκια». Πόσο μάλλον όταν πιτσιρικάδες καλούνται να βρεθούν σε μία ξένη χώρα. Ως μία τέτοια περίπτωση δείχνει ο Ματέους Βάργκας που προβάρει την φανέλα της Κέρκυρας... Ή μήπως όχι; Ο μικρός έχει... μεγαλώσει απότομα και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του, το οποίο και αποτυπώνει ανάγλυφα ότι δείχνει αρκετά ώριμος, τόσο αγωνιστικά όσο και σε ζητήματα συμπεριφοράς. Ας δούμε λοιπόν ποιος είναι ο 21χρονος, που θα βρει στο νησί τον συμπατριώτη του Τουράμ και θα μεγαλώσει την παροικία της σάμπας. Αλλωστε αμφότεροι εκτός από Βραζιλιάνοι εκπροσωπούνται και από το ίδιο γραφείο μάνατζερ (Μαρσέλο Ρομπαλίνιο-Γιάννης Μπιτζίδης).
*Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην μικρή πόλη Κλαούντια των μόλις 12.000 κατοίκων, όπου οι συνθήκες διαβίωσης μόνο καλές δεν είναι. Εκεί είναι κάτι σαν «λαϊκός ήρωας». Μετά την κατάκτηση του Brasileiro U-20 με την Κορίνθιας, δεν ξέχασε κανέναν. «Ευχαριστώ όλον τον κόσμο. Είναι αφιερωμένο σε αυτούς. Ξέρω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και από που ξεκίνησα. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου», είχε πει.
Μόλις κατέκτησε το Brasileiro U-20 το αφιέρωσε σε όλους τους κατοίκους της πόλης Κλαούντια από όπου κατάγεται.
*Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του από την Αουντάξ Ρίο και στις μικρές ομάδες ξεχώρισε αμέσως. Το καλοκαίρι του 2015 η Κορίνθιας δαπάνησε 300.000 δολάρια για να τον πάρει δανεικό και να πάρει μέρος των δικαιωμάτων του. Μετά από μία σεζόν διατηρούσε οψιόν ουσιαστικά μόνιμης απόκτησής του, καθώς με επιπλέον 700.000 δολάρια θα κατείχε πλέον το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων του. Ομως λόγω οικονομικών «θεμάτων» που αντιμετώπιζε προχώρησε διαπραγματεύσεις με την ομάδα του ώστε να «ρίξει» την τιμή. Αυτές δεν καρποφόρησαν και έτσι κατέληξε στην Οσάσκο Αουντάξ.
*Είναι αρκετά «δεμένος» με τον δίδυμο αδερφό του, τον Ντάγκλας Βάργκας. Ξεκίνησαν μαζί το ποδόσφαιρο σε ηλικία 12 ετών, όμως εκείνος λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε κλήθηκε να σταματήσει. Το παλικάρι πάντως επανήλθε γερός και πλέον είναι καλά, ενώ αν και δίδυμοι δεν μοιάζουν πολύ. Γενικότερα προέρχεται από μία «δεμένη» οικογένεια και θαυμάζει πολύ τον πατέρα του.
Με τον δίδυμο αδερφό του Ντάγκλας ξεκίνησαν μαζί να παίζουν ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 12 ετών.
*Οι καταστάσεις τον έχουν καταστήσει αρκετά ώριμο. Ηδη συνδέεται με την κοπέλα του για περισσότερα από δύο χρόνια, καθώς είναι μαζί από τα 18 του.
*Οπως όλοι οι Βραζιλιάνοι είναι αρκετά θρήσκος και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται. Στα social media έχει πολλές φορές μοιραστεί την έκφραση «Σε ευχαριστώ Θεέ για όλα».
*Εχει δύο σκυλιά που υπεραγαπά, ενώ τον ελεύθερό του χρόνο παίζει μπιλιάρδο, ενώ του αρέσει αρκετά και το ποδόσφαιρο σάλας και το μπάσκετ.
*Στην Κέρκυρα θα εγκλιματιστεί εύκολα, καθώς του αρέσει πάρα πολύ η θάλασσα και στον ελεύθερο χρόνου βρίσκεται συνέχεια σε μία παραλία.
*Στις μεγάλες του... τρέλες συγκαταλέγονται και τα τατουάζ. Στο δεξί του χέρι έκανε το πρώτο του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα