Δίδυμα Ρέτσου-Σισέ και Φορτούνη-Βέργου!

Δίδυμα Ρέτσου-Σισέ και Φορτούνη-Βέργου!

Δίδυμα Ρέτσου-Σισέ και Φορτούνη-Βέργου!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τις εντυπώσεις του από το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού.

Η εικόνα μου από το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού είναι καλή, ειδικά για σχεδόν όλα τα πιο νέα παιδιά.

Σίγουρα δεν μπορεί να είναι καθαρή η εικόνα, λόγω της δυναμικότητας του αντίπαλου-μεσαία ομάδα στη Β΄κατηγορία της Αυστρίας. Πραγματικά, όμως, θα ήθελα να δω σύντομα, σε πιο δυνατά τεστ, τον Σισέ και τον Βέργο. Και δη σαν δίδυμα, στην άμυνα ο Σισέ με τον Ρέτσο και στην επίθεση ο Βέργος με τον Φορτούνη. Μου φέρνει στο μυαλό ότι θα ταίριαζαν καλά αυτά τα δίδυμα και θα ήθελα να τα παρακολουθήσω σε αγώνες με μεγαλύτερη δυσκολία, ανεξάρτητα από τις μεταγραφικές κινήσεις έτοιμων παικτών που κάνει ο Ολυμπιακός.

Ευρωμπάσκετ Γυναικών, Ελλάδα - Γαλλία, ώρα 21:30. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Ο Σισέ χθες μου έδειξε όσα είχα δει και στην Αζαξιό, στην οποία έπαιζε επί δύο χρόνια, στη Β΄ κατηγορία της Γαλλίας: χαρισματικός κεντρικός αμυντικός, όχι μόνο με μεγάλες ανασταλτικές δυνατότητες, αλλά και ικανότητα να παίζει και με το δεξί και με το αριστερό και βγάζοντας ηρεμία στο παιχνίδι του. Νομίζω ότι του λείπουν μόνο οι παραστάσεις πιο σημαντικών αγώνων. Με τον Ρέτσο δίπλα του, ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει δύο στόπερ, που και καλοί αμυντικοί είναι, αλλά και μπορούν να χτίζουν επιθέσεις από πίσω, με κοντινές η, με μακρινές πάσες.

Το ξέρω ότι κάπου αδικώ αφενός μεν τον Ρισβάνη, που φορώντας πρώτη φορά χθες τα ερυθρόλευκα ήταν καλός, αποφασιστικός, έβγαινε γρήγορα στην μπάλα, πάσαρε καλά και μοναδικό ψεγάδι σε ένα ημίχρονο είχε μία λάθος μεταβίβαση, από την οποία όμως μπορούσε να βγάλει φάση, αφετέρου δε τον Νικολάου, που ήταν σίγουρος και σοβαρός στο παιχνίδι του, χαμηλά και ψηλά. Αλλά κάτι μου λέει ότι ένα δίδυμο Ρέτσου-Σισέ θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Βέργος έχει γυρίσει στον Ολυμπιακό επενδύοντας στις εμπειρίες του από την Ισπανία, έστω στις πιο μικρές κατηγορίες. Για όσους δεν το ξέρουν: πέρσι στην Έλτσε έμπαινε (όταν έπαιζε) αλλαγή γιατί έπαιξε 41 ματς βασικός φορ ο Σέρχιο Λεόν, που βγήκε πρώτος σκόρερ στη Β΄ κατηγορία με 22 γκολ, φέτος πήγε στην Οσασούνα κι έβαλε 10 γκολ στην Πριμέρα και τώρα έκανε μεταγραφή στην Μπέτις. Και φέτος στη Ρεάλ Β ο Βέργος με 5 γκολ ήταν δεύτερος σκόρερ (έξι ο πρώτος), παίζοντας βασικός στα 13 από τα 38 ματς.

Αυτό που έδειξε χθες ο Βέργος είναι ότι ότι οι κινήσεις που κάνει είναι σούπερ, σε επίπεδο τόσο τελειωμάτων φάσεων, όσο και μεταβιβάσεων, αλλά πρέπει να ζητάει περισσότερο μπάλα, να επιδιώξει να συμμετέχει περισσότερο στο παιχνίδι. Λογικά με τον Φορτούνη από πίσω του μπορεί να κάνει ωραίους συνδυασμούς.

Άσχετο: δηλαδή ο Μποκανί τι θα έλεγε ρε παιδιά; Θα παραδεχόταν ότι κόπηκε στα ιατρικά κι εργομετρικά τεστ;…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.