«Κούσα, ψυχάρα για πάντα Παναιτωλικάρα» (pic)

Γιώργος Ντυμένος
«Κούσα, ψυχάρα για πάντα Παναιτωλικάρα» (pic)

bet365

Ο αρχηγός δεν θα φορά την επόμενη σεζόν την «κυανοκίτρινη» φανέλα και το gazzetta.gr θυμάται την πορεία του στο Αγρίνιο
Στις εποχές του επαγγελματισμού στο μέγιστο βαθμό, υπήρχαν και ορισμένοι παίκτες που ήταν τρόπο τινά οι «σημαίες». Μία αντίστοιχη περίπτωση είναι και ο Γιώργος Κούσας, που πλέον όμως δεν θα φορά την «κυανοκίτρινη» φανέλα. Μετά από 7 σερί σεζόν, 210 επίσημα παιχνίδια και με τον τίτλο του «ρέκορντμαν» συμμετοχών του Παναιτωλικού στην μεγάλη κατηγορία (128 ματς), ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός δεν είναι πλέον κάτοικος Αγρινίου. Ή μήπως παραμένει; Βλέπετε η πόλη έγινε η δεύτερη πατρίδα του και το «Κούσα, ψυχάρα» είναι ένα σύνθημα που πάντα θα έχει ξεχωριστή θέση στο γήπεδο της ομάδας. Αλλωστε παντρεύτηκε εκεί, έκανε οικογένεια, ρίζωσε και είναι ένας από τους κατοίκους του.
Ηταν καλοκαίρι του 2010, όταν ο 28χρονος τότε Κούσας έκανε το δρομολόγιο Γιάννενα-Αγρίνιο, αφήνοντας τότε τον ΠΑΣ για τον Παναιτωλικό. Μία πορεία που δεν την πραγματοποιείς και εύκολα, όμως το ήθος του αποτυπώνεται από το πανό που είχαν σηκώσει οι φίλοι του «Αγιαξ της Ηπείρου» στην πρώτη του επιστροφή ως αντίπαλος στους «Ζωσιμάδες», όταν και τον αποθέωσαν. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κλέψει και τις καρδιές της εξέδρας των «καναρινιών».
Συνολικά στις 7 αυτές σεζόν έζησε πολλά. Χαρές και πίκρες, με την ζυγαριά να γέρνει στις πρώτες. Για τον έναν υποβιβασμό (2012) αντιστοιχούν δύο άνοδοι (2011, 2013), εκ των οποίων η τελευταία ήταν μέσω του αγώνα «ορόσημο» στον Βόλο. Στο πέρασμα του χρόνου έγινε αρχηγός, βγήκε μπροστά πολλές φορές και σε πολλές περιπτώσεις ήταν αυτό που λέμε η «ήρεμη δύναμη» στα αποδυτήρια. Ισως και να ήταν σημαδιακό, το ότι σκόραρε στο ντεμπούτο του με τον Παναιτωλικό, στις 24 Οκτωβρίου του 2010 σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Δόξα Δράμας. Τότε κανείς δεν το κατάλαβε, αλλά ήταν τρόπο τινά ένα «μήνυμα» της μοίρας. Η οποία τα έφερε έτσι ώστε οι δρόμοι των δύο πλευρών να «χωρίσουν», αλλά είναι μαθηματικά βέβαιο πως κάποια στιγμή θα συναντηθούν ξανά. Βλέπετε ο Παναιτωλικός ξέρει και αναγνωρίζει την ιστορία του ενώ και ο Κούσας είναι ένα κομμάτι της ομάδας. Ακόμη και αν συνεχίσει αλλού, ακόμη και αν επιστρέψει στο «κλουβί» ως αντίπαλος, θα είναι ένας «κυανοκίτρινος κομάντο...».
Ο ΚΟΥΣΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΣΕΖΟΝΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣΥΜ./Γ.ΚΥΠΕΛΛΟ
2010/11Football League25/31/0
2011/12Σούπερ Λιγκ22/11/0
2012/13Football League45/31/1
2013/14Σούπερ Λιγκ31/02/0
2014/15Σούπερ Λιγκ21/22/0
2015/16Σούπερ Λιγκ28/01/0
2016/17Σούπερ Λιγκ29/11/0

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα