Καμπιάσο: «Η απουσία μου γίνεται αισθητή»

Καμπιάσο: «Η απουσία μου γίνεται αισθητή»

Gazzetta team
Καμπιάσο: «Η απουσία μου γίνεται αισθητή»

bet365

Ο Εστέμπαν Καμπιάσο μίλησε για τις μέρες του στη Ρεάλ Μαδρίτης, το στιλ του που γίνεται αντιληπτό όταν φεύγει από μια ομάδα και τη φιλοσοφία που θέλει να ακολουθήσει ως προπονητής.

Ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού κυκλοφορεί ελεύθερος και στη Marca δεν ξέχασαν το παρελθόν του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όταν τον ρώτησαν γιατί αποχώρησε είπε: «Δεν υπήρχε συνέχεια για τα χαρακτηριστικά μου και τραβούσα περισσότερο την προσοχή όταν ήμουν απών από την 11άδα, παρά όταν ξεκινούσα. Το ίδιο συνέβαινε με τον Μακελελέ. Δεν τον υπολόγιζαν μέχρι που έφυγε. Είμαστε παίκτες που κάνουμε πολλή δουλειά για μια ομάδα και όταν φεύγουμε, αυτό φαίνεται».

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Ο Αργεντινός υποστήριξε ότι δεν... λύγισε από το βάρος της φανέλας. «Έχω παίξει σε κλαμπ με πίεση, αλλά στη Μαδρίτη δεν αισθανόμουν έτσι. Τον πρώτο χρόνο έπαιξα ημιτελικό με τ Γιουβέντους σχεδόν χωρίς να το καταλάβω, σαν να ήταν κάτι εύκολο». Τόνισε επίσης ότι η αποχώρησή του από τη Ρεάλ δεν τον έκανε να χάσει την αυτοπεποίθησή του.

Ποιος είναι ο παίκτης που καταλαβαίνει περισσότερο;; «Αγαπώ τον Ραούλ, έναν από τους εξυπνότερους παίκτες που έπαιξα μαζί. Στην Ίντερ ήμουν καλύτερα για πολλούς τρόπους. Ξέροντας ότι έχω την πλάτη μου καλυμμένη από κάποιον όπως ο Σάμουελ. Ένιωθα αυτοπεποίθηση. Το να είμαι με τον Σανέτι, που με καταλάβαινε μόνο με μια ματιά... Επίσης ο Μιλίτο ήταν σημείο αναφοράς στην επίθεση, που μου θύμιζε τον Ραούλ λόγω της ευφυίας του».

Όσο για τον Ζιντάν; «Ευτυχώς ως παίκτης ήμουν κοντά του στον αγωνιστικό χώρο...», είπε μεταξύ άλλων και ρωτήθηκε για το αν το ότι είναι ντροπαλός σαν χαρακτήρας αποτελεί μειονέκτημα για την προπονητική του καριέρα: «Ένας παίκτης σαν αυτόν, που τα είχε όλα, δεν υπολείπεται σε τίποτα και δεν χρειάζεται να κάνεις τους ανθρώπους να δουν ότι έχεις ένα δυνατόν χαρακτήρα. Δεν χρειάζεται να φωνάζεις, ακόμα κι αν αυτό πουλάει περισσότερες εφημερίδες. Ο τρόπος που προπονείς έρχεται από τη γνώση. είναι ο δικός του τρόπος, ο οποίος για παράδειγμα είναι διαφορετικός από του Σιμεόνε. Ο Τσόλο ουρλιάζει, αλλά αυτό δουλεύει».

Ο Καμπιάσο δεν κρύβει ότι θέλει να κάτσει σε πάγκο ομάδας και τονίζει, για το είδος προπονητή που θέλει να γίνει: «Ένας προπονητής με συνεχή προσαρμογή, αλλά θέλω να καταλαβαίνω καλά τα προβλήματα κάθε παίκτη και της ομάδας, αυτό είναι το κλειδί. Και πώς να πείσεις τους παίκτες σου να κάνουν αυτό που θέλεις, αν και αυτό είναι ανάλογο με το τι έχεις. Αυτοί που παίζουν είναι παίκτες, όχι ντόμινο στις θέσεις του προπονητή».

Για τις ιταλικές ομάδες σε τελικούς είπε: «Η μοναδική ομάδα που έχασε όλους τους τελικούς απέναντι σε ισπανικές είναι η Γιουβέντους. Η Ίντερ έπαιξε έναν και τον κέρδισε, η Μίλαν το έκανε πολλές φορές. Το ποδόσφαιρο είναι όμορφο γιατί επιτρέπει πολλές αναλύσεις. Ο κόσμος τείνει να διαχωρίζει στοιχεία όπως τα σωματικά, τα οποία στην πραγματικότητα είναι συνδεδεμένα με τα ψυχολογικά στο 90% των περιπτώσεων. Δεν υπάρχει χειρότερο κόπωση από την ψυχολογική. Δεν έχει να κάνει με το ότι δεν γίνεται καλή προπόνηση. Όταν έχεις τη μπάλα τρέχεις με χαρά και κουράζεσαι λιγότερο. Στη Μαδρίτη αυτή είναι μια καλή συνήθεια και δεν είναι σύμπτωση ότι έχουν τόσες κατακτήσεις Champions League».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα