Ο ΠΑΟΚ, οι άλλοι και οι καλοκαιρινές εντυπώσεις

Ο ΠΑΟΚ, οι άλλοι και οι καλοκαιρινές εντυπώσεις

Ο ΠΑΟΚ, οι άλλοι και οι καλοκαιρινές εντυπώσεις

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου μετράει τις κακές ειδήσεις που βγαίνουν μέχρι τώρα στο ποδοσφαιρικό καλοκαίρι και απαριθμεί τις ανάγκες του ΠΑΟΚ που πρέπει να ψάξει την ουσία...

Η νέα αγωνιστική περίοδος πλησιάζει, οι προετοιμασίες των ομάδων ξεκινούν και μέχρι τώρα όχι μόνο δεν έχουμε ωραίες-εντυπωσιακές κινήσεις, αλλά (ίσα-ίσα) η επικαιρότητα στην ποδοσφαιρική Ελλάδα σχετίζεται με τις… κάθε είδους «κεφαλιές» που «τρώνε» οι ομάδες μας. Αρνητικές είναι οι ειδήσεις που προκύπτουν και αυτό έχει το δικό του ενδιαφέρον…

Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε, ειδικά με τους μεγάλους της χώρας; Με τους προπονητές τύπου Χάσι; Με τους παίκτες τύπου Μπέργκ ή Μποκανί; Με τις κάθε είδους απώλειες; Με τις μεταγραφές που δεν γίνονται; Μεταξύ μας τώρα… Οι οπαδοί είναι «χαλασμένοι» και απλά δεν το βγάζουν προς τα έξω σε συζητήσεις που υπάρχουν αντίπαλοι. Μεταξύ τους γίνεται το… έλα να δεις.

Ο Ιούνιος φεύγει χωρίς τις μεγάλες-θετικές εντυπώσεις και κάτι τέτοιο ισχύει (σαφώς) και με τον ΠΑΟΚ!

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας έχουν το πλεονέκτημα του ρόστερ σε σχέση με τους άλλους (15-20 καλές και ακριβές μονάδες παραμένουν ενεργές και οι πιο πολλοί στη δεύτερη ή τρίτη τους χρονιά έχουν προοπτική να παίξουν καλύτερα απ’ ότι πέρυσι) αλλά η αλλαγή προπονητή, το χάσιμο χρόνου και οι πρώτες μεταγραφές, δεν εμπνέουν ιδιαίτερα.

Όλα αυτά άραγε γίνονται στον ΠΑΟΚ (αλλά και στους άλλους) λόγω οικονομίας; Λόγω κακής οργάνωσης; Γίνονται από απροσεξία;

Μήπως (απλά) είναι νωρίς ακόμη;

Τέλος πάντων από εντυπώσεις «φάγαμε» αρκετά τα περασμένα χρόνια και... στο κάτω-κάτω τι κατάλαβαν όλοι από τις μεταγραφές τύπου Μπερμπάτοφ, που γίνονταν μόνο για τις εντυπώσεις;

Η ουσία θα μετρήσει, αλλά και το πώς ο καθένας θα διασφαλίσει την αγωνιστική του βελτίωση. Ο ΠΑΟΚ για να το καταφέρει αυτό πρέπει:

- Να ενισχύει την ομάδα με αρχηγούς-προσωπικότητες που θα «σηκώνουν» την ομάδα (εντός και εκτός γηπέδου) στα δύσκολα.

- Να μην κάνει το παραμικρό λάθος στην μεταγραφή τερματοφύλακα.

- Να προσαρμόσει το νέο προπονητή στα δεδομένα της ομάδας όσο πιο γρήγορα γίνεται. (Προφανώς και το αντίστροφο με την προσαρμογή της ομάδας στα «θέλω» το προπονητή).

- Να προσπαθήσει να ΜΗΝ αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με πέρυσι. (Σε ρόστερ, σε φιλοσοφία, στην καθημερινότητα).

- Να ενισχυθεί (κυρίως στον άξονα) με πολύ ποιοτικούς παίκτες.

Από αύριο ξεκινάνε οι προπονήσεις, αύριο παρουσιάζεται ο Στανόγεβιτς, αύριο επιτέλους θα ακούσουμε και τον Λούμπος Μίχελ και… σίγουρα θα έχουμε περισσότερα για τη συνέχεια…

* Με τον Εντόι κάτι γίνεται και ο ΠΑΟΚ δεν αποφασίζει να ενεργοποιήσει συμφωνία. Αυτό το κάτι μάλλον έχει να κάνει με το ποδοσφαιρικό παρελθόν του Σενεγαλέζου, το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο, δεν είναι μεγάλο και ιδιαίτερα γνωστό.

* Ο Βιεϊρίνια ακόμη δεν έκλεισε;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.