Από την ΑΕΚ της Enic, ανερχόμενος στράικερ στον Άγιαξ!

Από την ΑΕΚ της Enic, ανερχόμενος στράικερ στον Άγιαξ!

Από την ΑΕΚ της Enic, ανερχόμενος στράικερ στον Άγιαξ!

bet365

Ο γιος του άλλοτε προέδρου της ΑΕΚ, Κορνίλιους Σίρχαουζ, Κάι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σήμερα θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του Άγιαξ!

H φανέλα με το Νο 9 στον Άγιαξ είναι βαριά, έχοντας αποκτήσει σχεδόν μυθική υπόσταση.

Πολλοί υποστηρίζουν πως ο Πάτρικ Κλάιφερτ ήταν ο τελευταίος μεγάλος φορ του «Αίαντα», την στιγμή που ο 19χρονος Δανός, Κάσπερ Ντόλμπεργκ βαδίζει στα χνάρια του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς. Εδώ και πολλά χρόνια στην Ακαδημία του Άγιαξ αναζητούν τον επόμενο Πάτρικ Κλάιφερτ.

O Κάι Σίρχαουζ γιος του πρώην προέδρου της ΑΕΚ, Κορνίλιους Σίρχαους και άλλοτε εκπροσώπου της Enic, γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Αθήνα.

O 19χρονος φορ μπορεί να μην φημίζεται για την τεχνική του κατάρτιση και τις ντρίμπλες, αλλά πρόκειται για μια μηχανή παραγωγής γκολ.

Ο Κάι Σίρχαουζ γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1998 στην Αθήνα και λόγω των υποχρεώσεων του πατέρα του με την ΑΕΚ πέρασε τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του επί ελληνικού εδάφους.

Έχοντας επιστρέψει το 2001 στην πατρίδα του ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Πέρασε από το μικροσκόπιο των Άλκμααρ, Φόλενταμ και Άγιαξ, ενώ την εποχή που αγωνιζόταν στον σύλλογο της γενέτειρας του, την WSV του ζήτησαν στο ημίχρονο ενός παιχνιδιού με την Άλκμααρ να υπογράψει στην τελευταία έχοντας εντυπωσιαστεί από τα κατορθώματα του.

Ο Κορνίλιους Σίρχαουζ είχε ωστόσο διαφορετικά σχέδια για τον γιο του, όντας ακραιφνής οπαδός του Άγιαξ.

Ο Κάι σε ηλικία 6 ετών εντάχθηκε στην ακαδημία του ιστορικού συλλόγου από το Άμστερνταμ σημειώνοντας αξιοθαύμαστη πρόοδο.

Παράλληλα με την καριέρα του στον Άγιαξ, ακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του.

O εκκολαπτόμενος αστέρας του Άγιαξ αυτοχαρακτηρίζεται ως στράικερ που βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή.

Αν και δεν είναι ο υψηλότερος φορ του κόσμου φημίζεται για τις κεφαλιές του, αποτελώντας πραγματική απειλή για την αντίπαλη εστία.

Την προηγούμενη σεζόν πέτυχε 28 γκολ σε 32 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ με την φανέλα της U-19 ομάδας του Άγιαξ βρήκε δίχτυα 15 φορές σε 16 αγώνες.

Ο γιος του Κορνίλιους Σίρχαουζ έκανε επίσης αισθητή την παρουσία του, στο UEFA Υouth League (σ.σ.: Το Champions League των μικρών), σκοράροντας 8 γκολ σε εφτά παιχνίδια! Είναι χαρακτηριστικό πως τον περασμένο Νοέμβριο κλήθηκε στην δεύτερη ομάδα του Άγιαξ (Jong Ajax) σημειώνοντας στην Β΄ κατηγορία της Ολλανδίας σε 8 συμμετοχές, 4 γκολ, ενώ μοίρασε και 2 ασίστ.

Ένας τραυματισμός στον γόνατο τον άφησε πίσω, ωστόσο ο Κάι Σίρχαουζ φιλοδοξεί να επιστρέψει δριμύτερος προκειμένου να φορτώσει τα αντίπαλα δίχτυα και να ανελιχθεί ποδοσφαιρικά σε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες του πλανήτη!

Δείτε τον Κάι Σίρχαουζ εν δράσει...

 

Τελευταία Νέα