Φιάσκο θα ήταν, αν ο Μποκανί γίνονταν... Εσιέν

Φιάσκο θα ήταν, αν ο Μποκανί γίνονταν... Εσιέν

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την «ακύρωση» της μεταγραφής του Μποκανί στον Ολυμπιακό.

Ξεκινούσα χθες το κομμάτι μου, γράφοντας: «…ο Μποκανί θα είναι η μεταγραφή του καλοκαιριού, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα (τραυματισμοί κλπ,κλπ)». Και την επομένη κόπηκε στα ιατρικά…

Δεν ήταν καμία…εξυπνάδα μου. Απλά πράγματα ήταν: από τη μία ένας φοβερά χαρισματικός επιθετικός, που στα καλά του θα έκανε πάρτι εδώ κι από την άλλη ο φόβος μήπως συνεχίζονταν οι τραυματισμοί που έβγαλε κατά την απερχόμενη σεζόν στη Χαλ.

Σίγουρα ο Μποκανί δεν θα είναι λοιπόν η…μεταγραφή του καλοκαιριού! Είναι το φιάσκο του καλοκαιριού; Φιάσκο ολόκληρης χρονιάς πάντως ήταν ο Εσιέν-τον έφερε ο Παναθηναϊκός ως τη μεταγραφή του καλοκαιριού, έκανε θυσίες ο σύλλογος και τον χρυσοπλήρωσε, σε εποχές δύσκολες για το τριφύλλι και ο Εσιέν τελικά δεν έπαιξε ουσιαστικά ποτέ στους πράσινους.

Κι ακόμη τους τρέχει στα δικαστήρια για να πληρωθεί τα υπόλοιπα, όπως διάβαζα πριν λίγο καιρό. Να θυμίσω δε ότι οι μάνατζερ του Εσιέν πριν κλείσει ο Γκανέζος στον Παναθηναϊκό, είχαν κτυπήσει τις πόρτες του Ολυμπιακού και τις είχαν βρει κλειστές, ακριβώς από το φόβο των τραυματισμών.

Εγώ δεν λέω ότι ήταν…ευχάριστο αυτό που έγινε. Ούτε έχει νόημα να ωραιοποιήσουμε μία κατάσταση που όπως κι αν έχει δεν είναι ευχάριστη. Ο Ολυμπιακός τον ήθελε τον Μποκανί, γιατί χρειάζονταν ενίσχυση επιθετικά και γιατί ο Αφρικάνος θα ήταν μία σούπερ λύση. Αλλά με τα ιατρικά τεστ να βγάζουν ερωτηματικά, τα περιθώρια δεν ήταν πολλά…

Ο Ολυμπιακός επέλεξε να αποφύγει το ρίσκο με τον Μποκανί, σε ένα καλοκαίρι στο οποίο θέλει σε 40 ημέρες να έχει ένα έτοιμο σέντερ φορ να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μποκανί όπως αποδείχθηκε κουβαλάει από την τελευταία του σεζόν προβλήματα-και προφανώς γι΄ αυτό δεν έπαιξε και πριν δέκα μέρες στο παιχνίδι του Κονγκό για το Κόπα Άφρικα…Μπορεί μέσα από την προετοιμασία και τη δουλειά στον Ολυμπιακό να τα ξεπερνούσε. Αλλά πάντα θα υπήρχε αυτό το «μπορεί»…Κι η ομάδα έχει ανάγκη από σίγουρες επιλογές.

Κρίμα είναι που δεν θα παίξει αυτός ο παικταράς στον Ολυμπιακό. Αλλά θα ήταν πιο μεγάλο κρίμα, αν έμενε και τελικά έβγαζε προβλήματα και δεν έπαιζε. Και γινόταν Εσιέν. Πραγματικό φιάσκο δηλαδή.

Παρεμπιπτόντως, κάθε κίνηση κρίνεται από την επόμενη. Από το ποιος θα έρθει τελικά και τι ψάρια θα πιάσει. Υπομονή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.