Η μεταγραφή του καλοκαιριού, το κλειδί και τα γκολ του στον πρωταθλητισμό!

Η μεταγραφή του καλοκαιριού, το κλειδί και τα γκολ του στον πρωταθλητισμό!

Η μεταγραφή του καλοκαιριού, το κλειδί και τα γκολ του στον πρωταθλητισμό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta μία πρώτη προσέγγιση για τη μεταγραφή του Μποκανί.
Κατά την εκτίμηση μου ο Μποκανί θα είναι η μεταγραφή του καλοκαιριού, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα (τραυματισμοί κλπ,κλπ). Θεωρώ ότι όποιες μεταγραφές κι αν γίνουν στη συνέχεια, θα είναι η καλύτερη μεταγραφή, με μία φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.
​Δεν είχα,άλλωστε, καμία αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός θα έψαχνε πολύ, θα πλήρωνε καλά και θα έφερνε μέσα στο καλοκαίρι πολύ καλό σέντερ φορ. Δεν ήταν…νορμάλ να τελειώνει η σεζόν και, στην μετά Ιντέγε περίοδο, να είχαν όλες οι άλλες ομάδες καλύτερο φορ από τον Ολυμπιακό: ο Παναθηναϊκός τον Μπεργκ, η ΑΕΚ τον Αραούχο κι ο ΠΑΟΚ τον Πρίγιοβιτς… Δεν θα το άφηνε έτσι ο Ολυμπιακός.
Εξυπακούεται ότι για την κλάση και την αξία του Αφρικάνου δεν γίνεται συζήτηση. Μιλάμε για σύγχρονο στράϊκερ, στον οποίο δεν λείπει τίποτα! Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν και σκεπτικιστές, που έχουν ερωτηματικά για την κατάσταση του, επειδή φέτος έβγαλε τραυματισμούς και δεν σκόραρε. Όμως, εδώ υπάρχει ένα σημείο κλειδί: φέτος ο Μποκανί για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό θα κάνει προετοιμασία με την ομάδα του! Διότι και τα δύο προηγούμενα καλοκαίρι είχε φύγει από την Ντιναμό Κιέβου ως δανεικός ακριβώς την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου: 31.8.2015 για τη Νόριτς και 31.8.2016 για τη Χαλ!!!
Ζητούσε να φύγει από την Ουκρανία, αφού η γυναίκα του δεν ήθελε να μείνει εκεί ούτε…μέρα, οι Ουκρανοί δεν τον άφηναν, γιατί είχαν δώσει 11 εκ. Ευρώ στην Άντερλεχτ κι άλλα πέντε εκ. Ευρώ στον ίδιο, κι όλο αυτό το «σκηνικό» κατέληγε στο δανεισμό του σε κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ πάντα την τελευταία…ώρα του Αυγούστου! Έπαιξε δηλαδή δύο χρόνια στην Αγγλία χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία με τις ομάδες του. Προσέξτε, ομάδες κι οι δύο της ουράς της βαθμολογίας, χωρίς ιδιαίτερα επιθετικά φόντα-και πάλι στη Νόριτς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 7 γκολ.
Που το πάω με τη συγκεκριμένη επισήμανση: Στις πέντε σεζόν που ο Μποκανί είχε συμμετοχές βασικού παίκτη σε ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό, έβαλε και στις πέντε από 13 έως 19 γκολ (!): στην Σταντάρ Λιέγης 15 και 16, στην Άντερλεχτ 15 και 19 και στην Ντιναμό Κιέβου 13. Και πήρε τέσσερα πρωταθλήματα (στο Βέλγιο) σε αυτές τις πέντε σεζόν. Άρα η ποδοσφαιρική λογική «φωνάζει» ότι ο Μποκανί παίζοντας βασικός στον Ολυμπιακό θα έχει ένα παρόμοιο μέσο όρο γκολ (15-16) στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Λεπτομέρεια: όλα αυτά τα γκολ του Μποκανί είναι χωρίς πέναλτι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.