Γήπεδο, μεταγραφές, πωλήσεις, προετοιμασία...

Γήπεδο, μεταγραφές, πωλήσεις, προετοιμασία...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Γήπεδο, μεταγραφές, πωλήσεις, προετοιμασία...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ και τις εξελίξεις στο γηπεδικό, τα μεταγραφικά με ονοματεπώνυμα και όσα πρέπει να αποφευχθούν...

Είμαστε πλέον στη τελική ευθεία για μια σειρά από γεγονότα που αφορούν την ΑΕΚ και το άμεσο μέλλον της αγωνιστικό και όχι μόνο. Όλα όσα απασχολούν όλους τους Ενωσίτες (διοικούντες, μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, φίλαθλους – οπαδούς) είναι μπροστά μας. Για τα πλέον καυτά ζητήματα, ανάμεσα στα οποία το θέμα του γηπέδου και η έναρξη εργασιών στο οικόπεδο που βρισκόταν το «Νίκος Γκούμας», έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και αν εξαιρέσουμε το γηπεδικό, στα αγωνιστικά, ο χρόνος από τις 20 Ιουνίου και έπειτα δεν θα κυλάει υπέρ του μεταγραφικού σχεδιασμού της ΑΕΚ.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Καμερούν – Χιλή, αν ο Βάργκας σκοράρει το πρώτο γκολ (21+).

Εννοείται πως το πρώτο, βασικό -και μη συγκρίσιμο με οτιδήποτε άλλο- ζήτημα είναι αυτό της έναρξης της δημιουργίας του νέου «σπιτιού» του Δικέφαλου Αετού και των πιστών φίλων – οπαδών του. Τις προηγούμενες μέρες (είχατε ενημερωθεί άμεσα και κυρίως σωστά) είχαμε την πλέον ουσιαστική εξέλιξη με την έγκριση της υψομετρικής μελέτης και ταυτόχρονα μία απόλυτα σημαντική συνέντευξη που παραχώρησε στον Ντέμη Νικολαΐδη ο project manager του έργου Δημήτρης Ανδριόπουλος ο οποίος μίλησε για όλα και εξήγησε με την παραμικρή λεπτομέρεια τα ΠΑΝΤΑ γύρω από όσα έγιναν έως τώρα, αλλά και όσα πρόκειται να γίνουν...

Για μένα το πλέον ουσιώδες αναφέρθηκε στο κομμάτι που αφορούσε τη χωρητικότητα (και χάρηκα πολύ που δεν θα πέσει -όπως υποστήριζαν πολλοί και δεν μπορούσαμε εμείς να απαντήσουμε με βεβαιότητα- κάτω απ' τις 30.000 θέσεις) και το γεγονός ότι το γήπεδο θα μπορεί να φιλοξενήσει 31.000 φίλους της ΑΕΚ (και ίσως όχι μόνο). Επιπλέον όμως είχε αξία, ίσως και τη μεγαλύτερη, η αναφορά του στο ενδεχόμενο επιχείρησης προσβολής της οικοδομικής άδειας (που αναμένεται ακόμη και ως το τέλος του μήνα που διανύουμε, ή αρχές Ιουλίου) που ότι και να γίνει θα αφορά εμπόδιο που ΔΕΝ γίνεται να ξεπεράσει η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, μάξιμουμ τις 4 εβδομάδες. Τεράστιας σημασίας μαντάτο!

Δεν χρειάζεται πλέον να ρωτάμε και να ψάχνουμε όλα όσα μπορεί να αφορούν το γήπεδο. Στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ υποχρεωθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια να μάθουμε και τους τέσσερις υπουργούς (και τα γραφεία τους) που άλλαξαν σε ένα υπουργείο που ξεκίνησε ΥΠΕΚΑ, έγινε ΥΠΑΠΕΝ για να καταλήξει σε ΥΠΕΝ και ταυτόχρονα υποχρεωθήκαμε να μάθουμε τα πάντα για τις προθέσεις δυο κυβερνήσεων τούτου του τόπου, των αφεντάδων σε Περιφέρειες αλλά και Δήμους (από δυο νέα πρόσωπα σε κάθε... καρέκλα). Τώρα απλά περιμένουμε να δούμε τα έργα. Τίποτα παραπάνω και δεδομένα τίποτα λιγότερο...

Περισσότερο όμως από τη συνέντευξη του κ. Ανδριόπουλου στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με εντυπωσίασε θετικά η επιθυμία του (ακόμη και τώρα, δεν άλλαξε ποτέ στάση) να συμπορευτεί με τον Δήμαρχο και γενικά με την εξουσία του δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας. Κάτι που είναι λογικό κανείς στην ΑΕΚ να ΜΗΝ επιθυμεί με όσα έχει πράξει όλο αυτό το διάστημα. Ακόμη και για μπράβους – οπαδούς μίλησαν και για πολιορκία της πόλης (της ΑΕΚ για να μην ξεχνιόμαστε). Γεγονότα που ΔΕΝ έγιναν ποτέ και προφανώς δεν μπορούν να βοηθούν να υπάρξει έστω τυπικά συμπόρευση σε οποιοδήποτε θέμα αφορά τις δυο πλευρές ελέω του γηπέδου. Κι όμως ο κ. Ανδριόπουλος είπε ξανά ότι καλό θα είναι να πάμε μαζί και τώρα δεν είναι αργά. Και μπράβο του για τη στάση του.

Τώρα για όσους από την πόλη μας, αυτούς τους 6 – 7 που έμειναν να ΜΗΝ επιθυμούν τη δημιουργία του γηπέδου της ΑΕΚ, δεν πειράζει υπάρχει και το... ξύδι! Ταυτόχρονα τους αφιερώνω την φωτογραφία με τη στάση των μέσων μαζικής μεταφοράς έξω από το οικόπεδο που ανήκει στην Ένωση για να θυμούνται πως την ΑΕΚ την βρήκαν στην πόλη πολύ πριν έρθουν εκείνοι για να κατοικήσουν σε αυτή! Τόσο απλά... Όσο για τον δήμαρχο και τα ελάχιστα άτομα που ακολουθούν την πολιτική του (πολιτική όξυνσης με σκοπιμότητα) και έκαναν ακόμη και λόγο για «φασίστες» οπαδούς της Ένωσης, να θυμίσω ότι φασιστικό είναι να εκλέγεσαι υπό τη σκέπη ενός κόμματος, να αποχωρείς και να διατηρείς τον τίτλο που κέρδισες με πολιτική ταυτότητα (του ΣΥΡΙΖΑ με τεράστια τότε δυναμική) που τελικά γρήγορα θέλησες να πετάξεις από πάνω σου...

Αυτά για το γήπεδο και μακάρι να έχουμε μόνο ευχάριστα να σχολιάζουμε από δω και πέρα (που όπως τα ακούσαμε, μόνο έργα θα βλέπουμε απ' τον Ιούλιο κι έπειτα). Στο αγωνιστικό και στο θέμα της ενίσχυσης της ομάδας είναι δεδομένο πως πλέον μετράμε ανάποδα και πρέπει να γίνουν οι κινήσεις που κακώς δεν έχουν συμβεί ακόμη. Από τις 20 Ιουνίου επαναλαμβάνω έως τουλάχιστον τις αρχές Ιουλίου (δηλαδή μέχρι και τις 03/07) θα πρέπει να έχουν αποκτηθεί τουλάχιστον ένα στόπερ (άλλωστε για τρίτο ψάχνουμε έχοντας Τσιγκρίνσκι, Βράνιες δεδομένους για αρχή και αν δεν προκύψει, χτυπάω ξύλο, τραυματισμός), ένα εξτρέμ και ένα φορ!

Αξίζει για τον Μανόλο Χιμένεθ, που με τον Ουζουνίδη για μένα συνιστούν τους καλύτερους τεχνικούς στις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, να στηριχθεί ουσιαστικά σε ότι αφορά τη δημιουργία ομάδας που θα επιδιώξει να διεκδικήσει την επίτευξη των στόχων της. Ειδικά σε ότι αφορά το ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι κρίμα να μην έχει στη διάθεσή του όλα τα... όπλα στη φαρέτρα ο Ισπανός τεχνικός. Εννοείται πως έως τα μέσα Ιουλίου δεν μπορεί ΠΟΥΘΕΝΑ να γίνουν όλες οι μεταγραφές, όμως οφείλουν να τρέξουν όλα τα υπόλοιπα θέματα.

Υπάρχει όπως ξέρουμε και το ενδεχόμενο πωλήσεων. Είτε πρόκειται για τον Ντίντακ είτε για παράδειγμα για τον Γιόχανσον έπρεπε να έχουν ξεκαθαρίσει όλα. Για παράδειγμα λένε για τον Ισπανό μπακ στην χώρα του ότι θα συνεχίσει στην Εσπανιόλ και ότι λειτουργούν για αυτό το σκοπό οι εκπρόσωποί του. Από προχθές στην ΑΕΚ λοιπόν όφειλαν, ο Μαϊστόροβιτς δηλαδή, να επικοινωνήσει με τους ατζέντηδές του και να ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση. Όσο για τον Γιόχανσον είναι απλά τα δεδομένα. Πρέπει να τον ανανενώσουν (έπρεπε ήδη) και αν δεν το κάνει ο νυν τεχνικός διευθυντής τότε θα συνιστά... έγκλημα κατά της ΑΕΚ!

Σε ότι αφορά τον Ντίντακ αν όντως έρθει πρόταση με 1.2 εκατ. ευρώ δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν του έχουμε βάλει... κορδέλα δώρο να τον στείλουμε στην Εσπανιόλ. Με το ποσό αυτό θα βρεις εξαιρετικό αντικαταστάτη και ταυτόχρονα ένα σούπερ εξτρέμ, από 600.000 ευρώ συμβόλαιο να δώσεις και βρήκες σούπερ επιλογές για δυο θέσεις. Τόσο απλά και όμορφα.

Μετράμε ανάποδα λοιπόν για την έναρξη της προετοιμασίας και εκεί στο Κίελτσε θα δούμε όλα όσα θα γίνουν σε μεγάλο βαθμό στη διάρκεια της σεζόν, τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο που η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, να διεκδικεί τους εγχώριους τίτλους και να εξελίσσεται ακόμη περισσότερο αγωνιστικά! Επαναλαμβάνω για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει όλα τα εφόδια για να πετύχει ο Χιμένεθ. Όπως αυτό ίσχυε για τον Κετσπάγια που σημειώναμε ότι δεν είχε τα... εργαλεία που αξίωσε και ας μην έκανε όντως σωστή δουλειά πλην της αμυντικής τακτικής...

Εκεί θα είμαστε και θα τα γράψουμε όπως πάντα όλα... Πέρυσι πέσαμε μέσα πάντως, σε ότι αφορά τον MVP της προετοιμασίας, αν θυμάστε αυτός ήταν ο Γαλανόπουλος και κάτι μου λέει ότι πάλι αυτός θα είναι ο κορυφαίος!

Υγ: Απ' όσο διαπίστωσα επιτέλους όλοι εμπέδωσαν ότι στην υπόθεση Σκόκο παίζει ρόλο και το οικονομικό. Δεν έχει τελειώσει κάτι αρνητικά, αλλά σας τα... έγραφα ότι πριν από τα τέλη Ιουνίου μην περιμένετε εξελίξεις όπως κάκιστα σημείωναν άνθρωποι που απ' όσο μου εξήγησε ο Αργεντινός μάνατζερ του Νάτσο (ο Σολντίνι) δεν έχουν καν επικοινωνήσει μαζί του. Σαφέστατα και γουστάρει ΑΕΚ ο Σκόκο, πάντα το έκανε, αλλά δεν παίζουμε μπάλα μόνοι μας στο θέμα απόκτησής του και σίγουρα δεν θα τελείωνε το θέμα έως την πρώτη εβδομάδα Ιουνίου όπως ακούγαμε ή διαβάζαμε (και διασκεδάζαμε).

Υγ2: Με ρωτάτε συνέχεια για Αραούχο. Ο Αργεντινός περιμένει τις εξελίξεις στην ομάδα που ανήκει και τέλος. Ο προπονητής της Λας Πάλμας θα δώσει τη λύση στο συγκεκριμένο θέμα. Στο αν τον υπολογίζει δηλαδή, ή όχι... Μέχρι τότε αυτά τα «κάνει κίνηση για Αραούχο η ΑΕΚ», το οποίο διαβάσαμε θυμίζω για πρώτη φορά από site και συγκεκριμένη εφημερίδα προ 15ημερου ξανά, να μην τα παίρνετε στα σοβαρά! Και να κάνει κίνηση η ΑΕΚ, η απόφαση θα ληφθεί από τον αγωνιστικό σχεδιασμό της Λας Πάλμας και τη θέση που έχει ο Αραούχο σε αυτόν...

Υγ3: Υπάρχουν πολλά ονόματα και για τα εξτρέμ. Του Χαϊμέ Ρομέρο είναι το πιο εφικτό. Όχι εύκολο. Αλλά συγκριτικά με Μπουργκι για παράδειγμα είναι υλοποιήσιμο. Θα το προσπαθήσει η ΑΕΚ, να το τελειώσει. Γενικά θα ψάξει να τελειώσει 2, αν μπορεί 3, μεταγραφές στην εβδομάδα που αρχίζει από αύριο... Θα το επιδιώξει δεν σημαίνει ότι θα το πετύχει κιόλας, αλλά θα το προσπαθήσει με τον Χιμένεθ να αντιλαμβάνεται πως το βάρος θα πέσει πάνω του στο τέλος της... ημέρας! Πάντα παίζει και η αδυναμία του Μαϊστόροβιτς, ο Μπαχούι ντε, αλλά με τη διαφορά ότι η αδυναμία αφορά μόνο τον τεχνικό διευθυντή στην ΑΕΚ, κανέναν άλλον... Στόχος είναι η έκπληξη για το άκρο της επίθεσης που δουλεύει ο Μανόλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...