Χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ update του Ίβιτς;

Χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ update του Ίβιτς;

Χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ update του Ίβιτς;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταθέτει μερικές πρώτες σκέψεις για τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, την επιλογή του ΠΑΟΚ και τα χαρακτηριστικά που τη συνοδεύουν…

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με νέο προπονητή, τον ανακοίνωσε (ας μην σταθεί κανείς στα χρόνια που ανακοινώθηκαν) και κατά κάποιο τρόπο ξεκίνησε η νέα αγωνιστική περίοδος.

Ξεκινάμε με τις εντυπώσεις… Αν κάποιος περίμενε το πολύ μεγάλο όνομα, αυτόν που θα έρχονταν για να τα αλλάξει όλα και να επιβάλει τα δικά του "θέλω" στον ΠΑΟΚ, ήταν βαθειά νυχτωμένος.

Οι παρατηρητικοί και οι ενημερωμένοι είχαν δει τα κριτήρια που βάζει ο ΠΑΟΚ: «Δεν χρειάζεται να στήσουμε κάποιο πλάνο από την αρχή. Θα καταλήξουμε σε έναν προπονητή που θα ταιριάζει στο πλάνο και θα το εξελίξει. Δεν είναι το όνομά του η προτεραιότητα, αλλά η δυνατότητά του να δουλέψει υπό πίεση πρωταθλητισμού, να κυνηγάει όλους τους μεγάλους στόχους και να εξελίξει τους ποδοσφαιριστές». Αυτά έβγαιναν από την ΠΑΕ…

Εξαιρώντας τα τελευταία-αυτονόητα, όλα τα άλλα ξεκαθάριζαν πολλά από αυτά που θα γίνονταν… Κριτική λοιπόν είναι καλύτερα να γίνει στα χαρακτηριστικά και τα κριτήρια, αφού το όνομα (σε αυτή την περίπτωση) έχει –μάλλον- μικρότερη σημασία.

Αν ενδιαφέρει η άποψή μου (γι’ αυτό ακριβώς το κομμάτι) αυτή, την κατέθεσα προχθές: «Όπως όλοι οι ρεπόρτερ που καλύπτουν χρόνια το ρεπορτάζ ομάδας (και την ακολουθούν, καλύπτουν αγώνες-προετοιμασίας, ασχολούνται με την καθημερινότητα και τις… λοιπές εκδηλώσεις) έτσι και εγώ, έχω ζήσει τις διαφορές των δύο αυτών διαφορετικών καταστάσεων και φιλοσοφιών…
Σε αυτό λοιπόν το δίλλημα που (σχεδόν πάντα) υπάρχει, προτιμώ σίγουρα τον πιο νεαρό και φιλόδοξο. Έτσι γενικά... Χωρίς συγκεκριμένα παραδείγματα, αφού ο καθένας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.
Έχοντας ζήσει λοιπόν καταστάσεις και καταστάσεις, εγώ (αν αποφάσιζα) θα επέλεγα αυτόν που θα αντιμετώπιζε τον ΠΑΟΚ ως ένα τεράστιο κεφάλαιο στην καριέρα του και θα αγχώνονταν για να πετύχει».

Σε γενικές γραμμές δεν μπορώ τους… υπεράνω, αυτούς που νομίζουν ότι ήρθαν σε χωριό, εκείνους που δε νοιάζονται αν κέρδισαν ή αν έχασαν, αυτούς που αντιμετωπίζουν την κάθε προπόνηση και τον κάθε αγώνα, σαν… άλλη μία μέρα στη δουλειά. Όχι! Αυτά δεν αντέχονται.

Πάμε παρακάτω…

Ο Ίβιτς θεωρείται επιτυχημένος στον ΠΑΟΚ; Για εμένα και το 90% που παρακολουθούν στενά τον Δικέφαλο του Βορρά, η απάντηση είναι θετική. Παρά την μεγάλη αντίδραση που υπήρχε πέρυσι και τα σχόλια περί… μαθητευόμενου μάγου, ο Ίβιτς έκανε δουλειά στον ΠΑΟΚ.

Το να συμφωνήσει ο ΠΑΟΚ με ένα… update του Ίβιτς, είναι λάθος; Θεωρείται κάτι τέτοιο ως αποτυχία; Δε νομίζω… Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ανάγκη για μεγάλες και θεμελιώδεις αλλαγές. Συνέχεια ήθελε και γι’ αυτό συμφώνησε με τον Σέρβο. Αν βέβαια μπορούσε να φέρει τον… Σάντος η τον (κάθε) Σάντος, άλλαζε το θέμα. Στις 10-15 Ιουνίου όμως, δεν ήταν έτοιμος για τον… κάθε Σάντος και έτσι αποφάσισε να συνεχίσει μία άλλου είδους επιτυχημένη συνταγή…

Γιατί όμως update;

Γιατί ο Στανόγεβιτς έχει μεγαλύτερη προϋπηρεσία στους πάγκους, γιατί ο Στανόγεβιτς έκανε πρωταθλητισμό με την Παρτιζάν (την οδήγησε και σε ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ) και σε κάθε περίπτωση έχει σήμερα πιο πολλές προπονητικές παραστάσεις σε σχέση με αυτές του Ίβιτς πριν αναλάβει τον Δικέφαλο του Βορρά.

Βασικό προτέρημα του Ίβιτς ήταν η γνώση του ΠΑΟΚ. Πάνω απ’ όλα της νοοτροπίας και της πίεσης που ασκεί το όνομα και ο κόσμος. Ο Στανόγεβιτς δεν έχει δουλέψει στην Ελλάδα, αλλά… είναι από αυτούς τους Σέρβους (οπαδούς της Παρτιζάν) που από μικροί μεγαλώνουν βιώνοντας τη φιλία με τον ΠΑΟΚ. Από αυτούς που στο Βελιγράδι όχι μόνο μπορούν να σου τραγουδήσουν το.. «ωω ΠΑΟΚάρα» αλλά μπορούν να σου κάνουν και ανάλυση για το αν ταιριάζει καλύτερα στη δεξιά πλευρά μαζί με τον Μάτος, ο πιο πειθαρχημένος Τζάλμα Κάμπος σε σχέση με τον Ενρίκε…

Ξέρει καλά που έρχεται ο Στανόγεβιτς και όπως μας είπε στην εκπομπή του Libero ο Στοίκοβιτς (πρώην τερματοφύλακας του Εργοτέλη και νυν βασικός στην εθνική Σερβίας)… «ξέρει ότι και στον ΠΑΟΚ, αν την Κυριακή χάσεις, τη Δευτέρα είσαι νεκρός»!

Έτσι είναι...

* Έγιναν πολλά αφιερώματα και κείμενα για τον Λουτσέσκου! Τον είχαν βέβαιο. Πολλοί και διάφοροι. Έγιναν και πολλές κρίσεις για την συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ! Τώρα; Θα ξεχαστούν γρήγορα, όπως σύντομα θα ξεχαστούν και τα σημερινά (κυρίως αρνητικά) σχόλια για τον Στανόγεβιτς, ειδικά αν ο ΠΑΟΚ κερδίζει, αν η επόμενη σεζόν είναι τελικά μία συνέχεια αυτής που πέρασε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.