Αριστερός, για καλύτερη ισορροπία στην άμυνα του Ολυμπιακού

Αριστερός, για καλύτερη ισορροπία στην άμυνα του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το blog του στο gazzetta την αναζήτηση στόπερ από τον Ολυμπιακό!

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι να βρει ένα καλό στόπερ, καλύτερο από αυτούς που ήδη έχει και να του κάνει τη διαφορά.

Το ξέρω ότι σε μία τέτοια αναζήτηση, όταν πας για λύσεις υψηλού επιπέδου συχνά είναι πολυτέλειες κάποια πράγματα σαν κι αυτά που γράφω εγώ τώρα, αλλά νομίζω ότι έχει ένα νόημα αυτή η επισήμανση. Νομίζω λοιπόν ότι όσο τουλάχιστον δεν είναι ακόμη εφικτή η ένταξη του Λαΐφη στον Ολυμπιακό (κι εφόσον επιβεβαιωθεί η εκτίμηση ότι και του χρόνου θα παίζει στην Σταντάρ, καθότι διετής ο δανεισμός του), το ιδανικό θα ήταν να αποκτηθεί ένας αριστεροπόδαρος στόπερ.

Ο λόγος είναι απλός: όχι μόνο οι Ρέτσος, Ρισβάνης, Σισέ, αλλά και οι Μποτία, Ντα Κόστα, Βιάνα είναι όλοι δεξιοπόδαροι. Κάτω από αυτό το πρίσμα, νομίζω ότι έχει νόημα η παρουσία ενός αριστεροπόδαρου,ει δυνατόν έμπειρου κεντρικού αμυντικού, δίπλα σε ένα δεξιοπόδαρο από τους πολλούς στόπερ του Ολυμπιακού, ώστε να έχει καλύτερη ισορροπία η αμυντική τετράδα.

Θα μου πεις, άμα έρθει ο Γκονζάλο Ροντρίγκες, που είναι δεξιοπόδαρος, θα υπάρχει πρόβλημα; Ασφαλώς και δεν λέω κάτι τέτοιο. Λέω ότι άμα υπάρχουν δύο επιλογές ισάξιων σέντερ μπακ, ενός δεξιοπόδαρου κι ενός αριστεροπόδαρου- και με παρόμοια οικονομικά δεδομένα (γιατί πάντα παίζει ρόλο αυτός ο παράγοντας)-τότε ίσως είναι πιο συνετό να πάρει ο Ολυμπιακός τον αριστεροπόδαρο. Και θεωρώ ότι αυτό θα κάνει κιόλας…

Μπορώ, πάντως, να καταγράψω ότι ο Σενεγαλέζος ο Σισέ ναι μεν είναι κατά βάση δεξιοπόδαρος, αλλά σε σχέση με τους όλους τους υπόλοιπους στόπερ, μπορεί και χειρίζεται αρκετά καλά την μπάλα και με το αριστερό.

Παρεμπιπτόντως, κι επειδή θα υπάρχει κι η απορία της παραχώρησης στην Λεγανές ενός καλού και κλασικού αριστεροπόδαρου στόπερ, του Σιόβα, το θέμα είναι απλό: το παιδί είναι ενθουσιασμένο από την παρουσία του στην Πριμέρα και δεν συζητάει τίποτα άλλο από τη μεταγραφή του σε μία ομάδα, που επίσης τον θέλει σαν τρελή. Υπό αυτή την έννοια, δεν έχει και λογική να του κόψει ο Ολυμπιακός τον δρόμο στα 29 του.

Τώρα, γιατί ο Μήτσος έφτασε στο σημείο να φύγει από τον Ολυμπιακό τον περασμένο Γενάρη ως δανεικός και να έχει γενικά πολλά πίσω και μπρος στην καριέρα του στον Ολυμπιακό εδώ κι ενάμιση χρόνο πριν πάει στην Ισπανία, είναι μια πιο πολύπλοκη ιστορία, στην οποία γενικά υπάρχουν διάφορες λάθος εκτιμήσεις-και δικές του και προπονητών κλπ.

Ότι είναι καλός αμυντικός ο Σιόβας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Και είναι ευχάριστο που βρήκε τον δρόμο του στην Πριμέρα.

Κατά τα άλλα, για το θέμα του προπονητή του ΠΑΟΚ, απλά ψάχνοντας προχθές το βράδυ για μία μεταγραφή του Ολυμπιακού μου προέκυψε η πληροφορία. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και σε ένα ρεπόρτερ ΠΑΟΚ, ψάχνοντας δηλαδή ένα θέμα του ΠΑΟΚ, να «έπεφτε» μπροστά σε μία μεταγραφή του Ολυμπιακού. Απλό είναι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.