Λουτσιάνο: «Νέο ξεκίνημα για την Ξάνθη»

Gazzetta team
Λουτσιάνο: «Νέο ξεκίνημα για την Ξάνθη»

bet365

Ο Βραζιλιάνος μίλησε τόσο για τον Μίλαν Ράσταβατς που ανέλαβε την ομάδα της Θράκης, όσο και για τον Ράζβαν Λουτσέσκου
Για τον Μίλαν Ράσταβατς με τον οποίο θα συνεργαστεί πλέον στην Ξάνθη αλλά και τον Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε ο Λουτσιάνο στο «Metropolis».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Τον καινούργιο προπονητή τον γνώρισες;
«Όχι ακόμη. Μιλήσαμε λίγο με τον Γιάννη Παπαδημητρίου με ενημέρωσε για το ότι κλείσαμε ένα νέο προπονητή. Είναι Σέρβος όπως και πολλοί συμπαίκτες που είχα στο παρελθόν και δεν πιστεύω ότι θα έχουμε κανένα πρόβλημα. του εύχομαι καλή επιτυχία και να μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα μαζί, ίσως και καλύτερο από πέρυσι. Θα είναι ένα νέο ξεκίνημα».
Θα δυσκολευτεί η ομάδα να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα;
«Μου αρέσει να μιλάω με παραδείγματα. Και ο Ζιντάν δεν ήταν έμπειρος και κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα. Πολλοί τον αμφισβήτησαν αλλά τα πήγε περίφημα. Επίσης ο Ίβιτς, ήταν πάντα στην Κ20 του ΠΑΟΚ και ανέλαβε την ομάδα χωρίς εμπειρία και πήρε Κύπελλο. Στην Ελλάδα γενικά η θέση του προπονητή νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολη γιατί κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αν ξεκινήσεις καλά είσαι καλός προπονητής, αν όχι τότε «δεν κάνεις» και πρέπει να γίνει αλλαγή. Αυτά τα έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί ένα χρόνο για να μπορέσει αν προσαρμοστεί. Το θέμα είναι η δουλειά που θα κάνει και η βοήθεια που θα έχει. Να προσπαθήσει να περάσει την φιλοσοφία του και να μην έχει πρόβλημα με τους ποδοσφαιριστές».
Για τον Λουτσέσκου και τον ενδεχόμενο να πάει τον ΠΑΟΚ:
«Θα χαρώ πολύ αν γίνει αυτό. Θα είναι πολύ καλή λύση για τον ΠΑΟΚ. Συνεργάστηκα μαζί του μόνο ένα χρόνο και έχω να πω ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, είναι κοντά στους ποδοσφαιριστές και ξέρει και λειτουργεί άψογα στον τομέα της προπονητικής. Θα είναι καλή επιλογή για τον ΠΑΟΚ αν κλείσει τον Λουτσέσκου».
Νομίζεις ότι θα είναι πλεονέκτημα ότι γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Ήταν στην Ξάνθη 3 χρόνια. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι μια πιο απαιτητική ομάδα από την Ξάνθη και έχει διαφορετικούς στόχους. Ήταν και στην εθνική Ρουμανίας και έχει συνεργαστεί με καλούς ποδοσφαιριστές. Δεν είναι τυχαίος προπονητής. Γνωρίζει την χώρα, είναι νέος και λατρεύει το ποδόσφαιρο. Είναι μια πάρα πολύ καλή λύση για τον ΠΑΟΚ».
Πιστεύεις ότι μπορεί να αντέξει την πίεση στον ΠΑΟΚ;
«Φυσικά μπορεί. Πίσω από αυτόν υπάρχει ο πατέρας του Μιρτσέα, ο οποίος είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής και αναγνωρίσιμος σε όλη την Ευρώπη. Επομένως μπορεί να τον βοηθήσει σε αυτό και πιστεύω ότι τον βοηθάει. Είναι δουλευταράς και προσπαθεί για το καλύτερο. Ότι ο ΠΑΟΚ έχει πίεση και μεγαλομέτοχο είναι δεδομένο για τον κάθε προπονητή. Είμαι σίγουρος ότι ο Λουτσέσκου δεν θα «κολλήσει» σε αυτό. Πραγματικά το επέδειξε με το έργο του στη Ξάνθη».
Ποιος θα είναι ο στόχος της Ξάνθης για την σεζόν που έρχεται.
«Θέλουμε αρχικά να μιλήσουμε με τον νέο προπονητή. Προσωπικά θα του προτείνω να συνεχίσουμε έτσι όπως ήμασταν. Μια μικρομεσαία ομάδα που παίζει καλή μπάλα. Κάθε προπονητής όμως έχει την δική του φιλοσοφία. Έχουμε χρόνο να το δούμε αυτό».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα