Έτσι δουλεύει ο Κώστας Παγανιάς (pics & vids)

Gazzetta team
Έτσι δουλεύει ο Κώστας Παγανιάς (pics & vids)

bet365

Το Gazzetta.gr ρίχνει... φως στον τρόπο δουλειάς του Κώστα Παγανιά, που ανέλαβε και επίσημα πόστο προπονητή τερματοφυλάκων στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Που δίνει έμφαση και το background του.

Ο Κώστας Παγανιάς είναι γεννημένος στις 10 Δεκεμβρίου του 1981 και έχει καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία. Έχει στο προπονητικό του background διετή εμπειρία σε προπονήσεις και σεμινάρια στην Γερμανία με την Λεβερκούζεν ενώ έχει δουλέψει σε ΟΦΗ, Εργοτέλη, Πλατανιά, ΠΑΣ Γιάννινα και Ταβρίγια ως γυμναστής τερματοφυλάκων. Έχει περάσει επίσης και από Καλλιθέα και Κεραυνό Κερατέας. Πρόσφατα παρακολούθησε και προπονήσεις στην Ρωσία και την ομάδα της Κούμπαν ενώ πήρε... γεύση και από την ομάδα της Σόσι.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Ο Παγανιάς παρά την ηλικία του έχει σημαντική εμπειρία και παραστάσεις στον συγκεκριμένο τομέα και πολύ καλές συστάσεις να τον συνοδεύουν.

Το νέο μέλος του τεχνικού επιτελείου του Παναθηναϊκού που γεννήθηκε στο Αγρίνιο, αγωνίστηκε σε ερασιτεχνικό επίπεδο σαν τερματοφύλακας και ξεκίνησε να εργάζεται ως προπονητής τερματοφυλάκων το 2009-10 στον Κεραυνό Κερατέας. Ακολούθησαν η Καλλιθέα (2010-12), ο ΠΑΣ Γιάννινα (2012-13), η Ταβρίγια (Ουκρανία, 2013-14) και ο Πλατανιάς (2014-16) πριν την περασμένη αγωνιστική περίοδο την οποία ξεκίνησε με τον ΟΦΗ και ολοκλήρωσε με τον Εργοτέλη.

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΜΦΑΣΗ

Στο πλάνο του Κώστα Παγανιά η προετοιμασία του τερματοφύλακα χωρίζεται σε 2 στάδια: αυτό της σωματικής και αυτό της ψυχολογικής προετοιμασίας. Αυτά τα δύο στάδια στην συνέχεια ακολουθούνται από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα: το μηνιαίο και το ετήσιο. Πέραν όμως της προπόνησης η προετοιμασία ενισχύεται με τη βοήθεια των βίντεο, τόσο όσον αφορά στην ανάλυση του αντίπαλου (πέναλτι - κόρνερ - φάουλ - χαρακτηριστικά των μεσοεπιθετικών παικτών και συνολικές αντιδράσεις σε όλα αυτά) καθώς και της ανάλυσης του αγώνα που έδωσε η ομάδα δύο μέρες μετά το πέρας του.

Επίσης για την ενίσχυση της ψυχολογικής ικανότητας κατά την διάρκεια της εβδομάδας πριν και μετά από τις προπονήσεις πραγματοποιούνται ομιλίες προς τους τερματοφύλακες. Αυτές είναι είτε ομαδικές είτε ατομικές. Τα λάθη που γίνονται συνήθως στην θέση του κίπερ και τα οποία δουλεύει ιδιαίτερα ο Κώστας Παγανιάς στο πιο μεγάλο ποσοστό τους είναι στις εξόδους αλλά και όταν η μπάλα είναι στην κατοχή του τερματοφύλακα και την έχει στα πόδια του. Είναι λάθη τα οποία μπορεί να τους φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση. Και εκείνους αλλά και την ομάδα. Χρειάζεται πολλή δουλειά και στους 2 τομείς και από την πλευρά του προπονητή και από τον κίπερ. Διαρκής δουλειά. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν. Ειδικά στον τομέα με την μπάλα στα πόδια και το πως θα δίνει σωστά την μεταβίβαση ή την μπαλιά ο τερματοφύλακας με την δουλειά και το σχετικό ασκησιολόγιο γίνεται ορατή η βελτίωση.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ GAZZETTA.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ.
- Δείτε πιο κάτω βίντεο προπόνησης από τον Κώστα Παγανιά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα