Μπακασέτας: «Ολοι μας θέλουμε να φτάσουμε ψηλά»

Μπακασέτας: «Ολοι μας θέλουμε να φτάσουμε ψηλά»

Gazzetta team
Μπακασέτας: «Ολοι μας θέλουμε να φτάσουμε ψηλά»

bet365

Ο Μπακασέτας έδειξε αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής ομάδας και σχολίασε πως η ομάδα του 2004 αποτελεί παράδειγμα για όλους
Αισιόδοξος για το μέλλον της Εθνικής Ελλάδος έδειξε ο Τάσος Μπακασέτας, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για το επίπεδο της Εθνικής:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας. Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας και αυτό πιστεύω, ότι βγαίνει και μέσα στο γήπεδο. Με την καλή απόδοση που έχουμε σε αυτά τα παιχνίδια όλοι μας θέλουμε να φτάσουμε ψηλά. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για τον κάθε ποδοσφαιριστή να διακρίνεται μέσω της εθνικής ομάδας».
Για το αν μπορεί αυτή η Εθνική να πλησιάσει το επίπεδο της ομάδας του 2004:
«Δε θεωρώ ότι είναι άπιαστο όνειρο. Αν ρωτούσαμε τα παιδιά της Εθνικής του 2004 αν κέρδιζαν το EURO δε θα το πίστευαν. Αυτό που έχει κάνει αυτή η ομάδα του 2004 είναι παράδειγμα προς όλους. Αυτό το έχουμε όλοι στην άκρη του μυαλού μας, γιατί πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι για να προκριθούμε στο Μουντιάλ. Πάντως στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι ανοικτά, κανείς δεν γνωρίζει τα όρια του και πρέπει να μάχεσαι βάζοντας υψηλούς στόχους».
Για τη θέση του ως βασικός στον αγώνα με τη Βοσνία:
«Δυο ώρες πριν το ματς ο προπονητής μας ανακοίνωσε την ενδεκάδα. Ήμουν βασικός για ένα ματς που παίζονταν πολλά γι εμάς.Το πήρα ως επιβεβαίωση για την προσπάθειά μου, όταν ο προπονητής με εμπιστεύεται σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Βασικά όταν αποτελείς μέρος της Εθνικής ομάδας ανά πάσα ώρα και στιγμή πρέπει να είσαι έτοιμος. Προσπάθησα στο ματς να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στον αγώνα για να βοηθήσω την Εθνική να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα».
Για τον τραυματισμό του:
«Σηκώθηκα για κεφαλιά και μου γύρισε το πόδι , πέφτοντας στο χορτάρι.. Ουσιαστικά έχω διάστρεμμα σύμφωνα με τη διάγνωση. Ταυτόχρονα είχα και και πόνους στο γόνατο, κάτι που θα δω , τώρα το καλοκαίρι. Θα με εξετάσουν οι γιατροί της ΑΕΚ, και θα ακολουθήσω το πρόγραμμα που πρέπει ώστε να είμαι έτοιμος».
Για τον αγώνα στη Ζένιτσα και τη φάση του Μάνταλου:
«Πίστευα ότι θα το πάρουμε το παιχνίδι. Για μένα σε τέτοιου είδους παιχνίδια θεωρώ σημαντικά τα πρώτα λεπτά. Όταν στα πρώτα λεπτά ήμασταν αρκετά καλοί μέσα στο γήπεδο, δε φοβήθηκα για τη συνέχεια.. Όπως σας είπα για μένα θα μπορούσαμε εύκολα να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, όπως παρ λίγον να γίνει με τον Μάνταλο. Όμως αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δε μπορούμε να καταδικάσουμε έναν παίκτη με το έτσι θέλω. Έχουν χαθεί και πιο άχαστα γκολ από αυτό. Πάντως μπορεί να μην είχαμε γενικά πολλές φάσεις, αλλά δεν απειληθήκαμε και σε μεγάλο βαθμό από τη Βοσνία».
Για τη δεύτερη θέση που διεκδικεί η Ελλάδα:
«Ναι από την αρχή αυτό θέλουμε και γιατί όχι να μην πάρουμε και την πρώτη θέση? Αν είχαμε πάρει τους τρεις βαθμούς στο Βέλγιο τώρα θα διεκδικούσαμε ακόμα και την πρώτη θέση. Ακόμη πάντως δεν έχει τελειώσει τίποτα έχουμε, καθώς πολύ σημαντικά παιχνίδια στη συνέχεια και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τον στόχο μας».
Για όσα διαδραματίστηκαν μετά το τέλος του αγώνα:
«Δεν μπόρεσα να δω και πολλά πράγματα, γιατί ήμουν πολύ μακριά από το χώρο που συνέβησαν, αφού δεν πατούσα καλά το πόδι μου, αλλά από όσα είδα στο βίντεο αυτό που έγινε με την γροθιά στον Γιαννιώτα μιλάει από μόνο του και φυσικά το καταδικάζουμε. Κανένας παίκτης από μας δεν προκάλεσε. Αυτοί ήταν πολύ προκλητικοί και είναι πραγματικά ντροπή όταν αποδοκίμαζαν κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού μας ύμνου. Είναι ντροπή να γίνονται γενικά τέτοιου είδους αντιδράσεις. Οι παίκτες πιστεύω ότι ήταν κύριοι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ευελπιστώ οι αρμόδιοι να πράξουν τα δέοντα».
Για τη δημόσια συγνώμη του Στέφαν Ζίλι, βοηθού του Μπαζντάρεβιτς:
«Όλοι άνθρωποι κάνουν λάθη. Έγιναν κάποια πράγματα που μας επηρέασαν αυτό δεν σημαίνει ότι κρατάμε κακία. Φυσικά και η συγνώμη είναι δεκτή, όταν ένας άνθρωπος καταλαβαίνει το λάθος του».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα